Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (135)

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Další z kreslených seriálů SW, který mám za sebou. Abych to shrnul, 1. série ze všech nejslabší a trvalo mi chvilku, než jsem si zvyknul na postavy a i celkově na styl vyprávění příběhu. Druhá série však předčila v podstatě vše a tam jsem byl hodně nadšený, prostě Vader táhne vše, kde se objeví, ale i Maul je zde velmi slibný. Třetí série už je trochu ústup ze slávy, ale pořád si to drželo určitou úroveň. A u poslední série mi už trochu vadilo to, že se to odehrává jen na jednom místě, ale návrat Ashoky a zjevení Palpatina dokázalo seriálu dát trochu grády do posledních dílů. Proti Clone Wars dle mého trochu slabší seriál, ale i tak velmi příjemný odpočinkový seriál toto je. Za mě hezké 4*. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Inu, myslím, že tomuto šanci dám. Zatímco můj pokus sledovat Klonové války se uskutečnil několikrát a vždy ztroskotal po prvních čtyřech epizodách, tohle vypadá na úplně jiné kafe. Opravdu jsem poměrně spokojený a navíc pilot dopadl nad očekávání dobře. Můj skepticismus k Povstalcům pomalu opadá a já myslím, že z toho bude velice zajímavá věc... Především už jen to, že se to odehrává mezi Pomstou a Nadějí a tím pádem to má velký potenciál, který bude doufám využit. Impérium sice prostor má, ale bez Vadera a Sidiouse to brzy vůbec nebude ono. Postavy jsou fajn, opravdu povedené charaktery. Úplně pro děti to taky není, což je rozhodně dobře a doufám, že to Disney nezkoní. Úvodní epizoda byla vtipná, souboje i honičky byly fajn (dobře to prostřídali), vtipů bylo tak akorát, příběh na první díl slušný se slušným spádem. Velmi chválím i za zasazení známých tónů (hlavně tedy těch Imperiálních, známá hudba vždy potěší). I animace pokročila k lepšímu. Sice to pořád může být lepší, ale už to nepůsobí tak divně a všeijak jako ve Válkách. Nejlepší byl ale konec - nový Jedi a hlavně Inkvizitor, to je postava za všechny prachy, doufám, že to tam pořádně rozjede, jelikož je velice hustej a zaslouží si hodně prostoru. Cameo mistra Obi-Wana také potěší, doufám, že se bude objevovat častěji. Má to naprosto neskutečnej potenciál, nezbývá než doufat, že se ho povede naplnit. Prozatím po pilotu 80 hodně silných % a doufám, že se dostanu přes první sérii, abych tento komentář mohl pozitivně doplnit, jelikož po tom velmi toužím. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Plastová dobrodružství plastových figurek s plastovými emocemi a traumaty. Pro cílovku, která se pyšní tím, že jich má doma nad postelí plnou poličku to bude nepochybně pecka, pro všechny ostatní je to jen zbytečné testování slepé uličky animačního vývoje. Občas se vyskytne dobrý nápad nebo provedení, které by asi neudělaly ostudu, kdyby byly reálně zfilmované (finální bitva třetí série), je jich ale příliš málo na to, aby tuhle rozsáhlou, po všech koutech pokoje, pardon galaxie, roztahanou skládku hraček zachránily od průměrnosti. Ezra je navíc horký kandidát na titul Nejméně sympatický hrdina (v jakémkoliv) vesmíru. ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Spíš The Clone Wars: Aftermath. Tedy, nechápejte to špatně. Nijaký koncept (co se dělo před A New Hope/po The Clone Wars) mi vlastně ani moc nevadí. Ony i samotné klonové války stojí na jinak nic neříkajícím "bojové historky z dob mezi druhou a třetí epizodou". Rozdíl je však v nápadech a kreativitě. Rebels nepřináší nic nového ani vlastního a ničím do série nepřispívají. Všechny nové postavy nudí, nejsou vůbec zajímavé a většinou jen povrchně proplouvají epizodami. Možná mají mezi sebou občas pěkné momenty, uznávám, ale nikdy nikam nevedou a všechno vždy zůstává jen v těch momentech. Ještě horší než nové postavy jsou ale staří známí, kteří se objevují jen pro ten nejhorší druh fanservicu. Ahsoka, Rex ani Maul se za celý seriál nehnou z místa, skoro jako by se scénáristé rochnili, že tu mají postavy odjinud, přičemž dočista zapomněli s nimi něco dělat. Náměty jsou na tom úplně stejně, působí to tak, že nikoho z produkce seriál skutečně nezajímá a všichni jen povinně plní svou práci. Občas se něco zajímavějšího děje, ale moc dlouho to netrvá a zpravidla hned v další epizodě se vracíme k příběhové prázdnotě. Nejhůř na tom skončila animace. Myšákovi se zřejmě nechtělo sypat tolik co Lucasovi, a jde to poznat. Seriál je pro mě tedy ve výsledku stejně špatný a zbytečný, jak už na první dojem působí. Fakt s tím neztrácejte čas, tady nic pozoruhodného nenajdete. | Jediná dobrá postava: Agent Kallus, neboli jediná osoba s charakterovým vývojem, i když podněty pro něj jsou i tak dost vágní. | Nejhorší epizody: Ta, kde zabili Ahsoku mimo záběr, ta, kde naprosto bezúčelně zabili Maula, a ta, kde přidali do loru cestování časem jen, aby Ahsoku oživili. Proboha, to už je snad větší bordel než v posledních sériiích GoTka. | Série 1 - 40 %, Série 2 - 45 %, Série 3 - 45 %, Série 4 - 40 % ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Temné časy nastaly v galaxii daleko předaleko, jelikož ji ovládlo impérium, ale i v nejtemnější časech je vždy jiskra naděje. V tomto seriálu je představená buňka odboje a my sledujeme její škození Impériu. Je to pěkné, akční, hlavní postavy sympatické (včetně robota) a je to z univerza Star Wars. Dost mi vadí, že ze stormtrooperů dělají takové idioty, kteří se ani z 10 metrů netrefí do stojící postavy, která se ani za ničím nekryje a podobně i v scénách se stíhačkami. Druhá řada dále sleduje odboj, ale už v širším měřítku, ale samozřejmě se zaměřuje hlavně na mise naší skvadry. Celkem zajímavé zapojení starého známého z filmu a jeho vlastní "mise" - dobré oživení. Třetí řada posouvá příběh kupředu a vše se chystá ke konci. Závěr řady mě docela překvapil, ale aspoň je to realističtější, protože v Impériu nemohou být samí tupci, jinak by neovládali galaxii. Čtvrtá (poslední) řada je ve znamení síly a je vskutku zajímavá a hezky uzavírá celý seriál. Druhá půle řady se snaží být hodně emotivní, ale na kvalitě to neubírá. Za mě seriál určitě stojí za vidění, když máte rádi Star Wars. Hodnocení: 1.řada: 64/100, 2.řada: 68/100, 3.řada: 70/100, 4.řada: 70 /100, Celkem: 68/100. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (94)

  • Krstné meno Moffa Tarkina je Wilhuff. Narodil sa 64 rokov pred bitkou o Yavin. Pochádza z planéty Eriadu. Tarkin počas Klonových vojen bojoval za Galaktickú Republiku, kde mal hodnosť admirál. (Bukysh)
  • Výrobné číslo Choppera je C1-10P, váži 32 kg, meria 99 cm a model je astromechový droid série C1. (Bukysh)
  • Stíhačka TIE Defender byla převzata z Expandovaného univerza (Legend). (vojtaruzek)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama