Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (135)

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí pilotu 90% a to hlavně z důvodu, že pilot dokázal ihned vtáhnout do děje, představit nové hlavní postavy které jsou mimochodem vcelku klasické ale sympatické a slušně odstartoval celou sérii. Jsem zvědavý na učení mladého zloděje a i hlavní záporák inkvizitor slibuje velký potenciál. Již v pilotu seriál držel klasickou filmovou dynamiku, tedy současně běžící souboje rychle se střídající. Prostě má to šmrnc a dynamiku, doufejme že prostředek sezóny nebude pouze nudnou výplní hlavní dějové linie... A s postupem času a dalšími epizodami hodnotím stále výše - parádně rozpracované postavy a hlavně i ty záporné, které tak moc chybí v 7 a 8 epizodě! ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Po nevýrazných úvodních miniepizodách mě pilot velmi příjemně překvapil. Clone Wars se to sice zatím nevyrovná, ale i tak jsem spokojen. Animace je víceméně povedená (až na Wookiee) a i jinak je pilot celkem fajn. První polovina sice utíká trochu pomaleji, ale druhá je dost dobrá. Navíc se opravdu povedlo pár nostalgických chvilek jako zasazení původní hudby nebo Obi-Wanova zpráva. Po pilotu 72 %. Edit: Po první sérii jsem velmi spokojený. Seriál se od příchodu Inkvizitora stále zlepšoval a poslední 3 epizody byly skutečně špičkové. Série 1 80 % Edit Druhá série se veze v podobném duchu jako první, tedy, co se kvality týče. Máme tu skvělé epizody (úvodním film, chrám Jediů nebo chrám Sithů) a na druhé straně zhovadilosti jako velryby nebo ztracený droid. Druhá série 80 % ()

Reklama

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Hodnocení měním na 5 hvězd po finálním dílu druhé série, který sám dosahuje kvality nejlepších epizod Clone wars. Animace, hudba, i dějová linie se mnohonásobně zlepšily a už dávno to není show pro děti na sobotní ráno, některé díly jsou sice trochu dětinské ale vcelku má tento seriál plné právo na název Star Wars. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Clone Wars začínaly bombasticky s tucty jediů a končily... no řekněme lehce nudně, Rebels to zkouší bez světelných mečů. Teda skoro bez nich :-) Příběh je dospělejší, možná dokonce přístupný i SW-negativním dospělákům, ale přitom pořád zkousnutelný i pro děti. Přitom nestaví jako CW na profláklých postavách z filmů, ale staví si vlastní sestavu, která zatím vypadá dost slibně. Tak schválně, jestli to vydrží... Po druhé sérii zvedám na 4* - Rebelové se rozjeli ve velkém: inkvizitoři, Vader, Yoda, Maul, Ahsoka... A jako bonus narážky na Old Republic, které konečně posouvají KotOR do canonu. Chci víc! ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Další z kreslených seriálů SW, který mám za sebou. Abych to shrnul, 1. série ze všech nejslabší a trvalo mi chvilku, než jsem si zvyknul na postavy a i celkově na styl vyprávění příběhu. Druhá série však předčila v podstatě vše a tam jsem byl hodně nadšený, prostě Vader táhne vše, kde se objeví, ale i Maul je zde velmi slibný. Třetí série už je trochu ústup ze slávy, ale pořád si to drželo určitou úroveň. A u poslední série mi už trochu vadilo to, že se to odehrává jen na jednom místě, ale návrat Ashoky a zjevení Palpatina dokázalo seriálu dát trochu grády do posledních dílů. Proti Clone Wars dle mého trochu slabší seriál, ale i tak velmi příjemný odpočinkový seriál toto je. Za mě hezké 4*. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (94)

  • Darth Vader s oblekom meral 2,02 metra a vážil 136 kg. (Bukysh)
  • V epizodě se nepřímo (jako hlas v rádiu) objeví Gilad Pellaeon, věrný stoupenec Thrawna, který je v Expandovaném univerzu jednou z hlavních postav série Thrawnovy trilogie od Timothyho Zahna (který v ní stvořil i Thrawna), jednoho ze zakladatelů Imperiálního zůstatku a významné postavy dalších sérií, například duologie „Ruka Thrawnova“, kde vyjedná pro Zůstatek mír s Novou republikou, či Nového řádu Jedi, kde tomuto zůstatku de facto vládne. V této epizodě je nicméně (zatím) pouze kapitánem hvězdného destruktoru. (vojtaruzek)
  • Kniha "Star Wars: A New Dawn" spisovatele Johna J. Millera je oficiální prequelem k seriálu Star Wars: Povstalci. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama