Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (828)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Někdo by mohl namítat, že příběh kolem Rockyho je už vydojený, ale tenhle film je živoucím důkazem, že tomu tak není. Creed je ve své podstatě úplně to samé co první Rocky, určitý vzorec se od té doby stále dokola recykluje a já nechápu, jak to může pořád fungovat, ale prostě to fachá a opět to na mě silně zapůsobilo. Creed nabízí strhující podívanou, jenž dokáže potěšit všechny old school fanoušky Rockyho a zároveň také oslovit novou generaci, která třeba ani žádný film s Rockym neviděla. Ten moderní háv tomu sluší a zejména mě potěšila brilantní kamera Maryse Alberti, těch pár delších sekvencí bez střihu jsem si opravdu vychutnal. Ryan Coogler se tímto filmem zařadil mezi současnou režisérskou extratřídu. Nemám co bych vytknul. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ryan Cogler je nadané dítě. Člověk se na tu jeho třeskutou naivitu skoro nechce zlobit, když vidí, jak velkými skills (zejména) kameramana je podložená, ale faktem je, že Creed je spíš nezáměrná infantilní komedie než boxerské drama. Největší naději na emancipaci vzbudí ve chvíli, kdy zhruba veprostřed vytáhne neskutečně hustej one take fight, ale svou klopýtavou pouť pak místo nalezení vlastního odkazu zakončí lopotným retrem ve fotrových trenkách. Sly je jediná kotva, jinak se to celé Cooglerovi rozpadá do lopotně vystavěného vyprávění a panákovité hlavní postavy, která musí zařvat, aby "udělala drama". Maybe next time, yo. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář podle šablony a tak trochu trojka ROCKYHO (kde Creed trénoval Rockyho) naruby s ozvuky čtyřky (Creedova smrt), kdy Rocky trénuje Creedova syna. Ten mohl být snadno otravnou figurou, ale díky Jordanovi je to sympoš, a Rocky - se kterým se divák vždycky znovu rád setká - naštěstí dostal spoustu prostoru. Takže i když to není nic objevného, spolehlivě to vzbuzuje patřičné emoce od napětí po (nostalgické) dojetí a kouká se na to dobře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že Creed má schopnosť skutočne chytiť za srdiečko a záverečný zápas je presne to, na čo sme zase nejaký ten rok čakali a vôbec nevadilo, že obaja súperi boli úplne noví. Len si neustále musíme odškrtávať všetky klišé a očakávateľné peripetie, ktoré sa musia na ceste za cieľom nevyhnutne stať. Samozrejme nevyhnutne vo filmovom svete, aby sa mohol predlžovať filmový čas a my sme mali dojem, že hlavná postava si musí najskôr uvedomiť svoje chyby a tak prekážky prekoná. Nakoniec vlizelo klišé aj do Rockyho, doslova, a možno tým chcel Sly naznačiť, že toto už bol skutočný koniec. 70% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Některé série by už snad ani neměly pokračovat, že jo, Rocky? Dávno splnily svůj účel a teď už jedou jen že setrvačnosti. A nebo možná z nostalgie. Jako vzpomínka na něco, co tady bylo, ale už je nenávratně pryč. Jako něco, na co jsem byl v mládí pyšný, ale teď už jsem tak akorát k smíchu. Ale neboj, jestli bude snad ještě nějaké pokračování, já už u toho nebudu. Tenhle, už ani nevím, kolikátý díl mi vážně bohatě stačil. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Lea Sporina, se kterým hlavní hrdina svede svůj první profesionální zápas, hraje Gabriel Rosado, zkušený profesionální boxer s poměrem výher a proher 22-9. (Indonal)
  • Predstaviteľ Rickyho Conlana, Tony Bellew, je profesionálny boxer, pre ktorého bol Creed prvou filmovou úlohou. (ywo666)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. listopadu 2015 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama