Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem nudný a strašně unylý thriller s dobrým námětem kvalitníma hercema ale pro mě bohužel strašně nudný a celou dobu mi přišlo že koukám na 5 hodinový film, takže nic extra pro mě. navíc mi přišlo že ty postavy jsou naprosto bezcharakterní. Pro mě zklamání a to velký protože námět mě zaujal hodně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech vznikla hromada temných thrillerů, tento španělský zástupce je krásnou ukázkou jednoho z těch povedených. Film obsahuje spoustu velmi napínavých scén, přičemž některé jsou téměř až hororové. Režie není nijak ohromující, spíš jednoduše formální, nadprůměrně kvalitní je scénář, který opravdu není lehké prokouknout (v průběhu děje jsou podezřelými snad všechny postavy) a napomáhá tak celkové atmosféře snímku. Tesis můžu jednoznačně doporučit, nejedná se sice o absolutní špičku, ale o kvalitní thriller určitě. 85% Horror movie of the year ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Výbornej thriller o pátrání po původu jedné snuffové videokazety. Je to fakt parádně natočený, jojo, skvěle, pěkně se to vyvíjí, takovým hodně košatým a pozvolným způsobem. Dobrý momenty překvapení, vůbec nevadí že jsou občas třeba i trochu očekávané, o to lépe jsou vygradované dialogově (fakt paráda) a situačně. Hodně napínavé, dramaturgicky opravdu výtečné, bezprostředně působící, výborné reálie, no a součástí je i pár snuff záběrů, velice nepříjemně laděných. Hodně slušně odvedený kus práce. 9/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Začátek je velmi slibný, ale ke konci se to už dost zvrhne v dojem stokrát viděného i ohraného - každý dějový zvrat je strašně předvídatelný, a celková délka přes dvě hodiny je vyloženě úmorná - zkrácení a zrychlení tempa by filmu po mém soudu jen prospělo. Horor to není ani omylem, spíš thriller, a navzdory námětu je to film pozoruhodně krotký - násilí i krve je zde naprosté minimum. Celé to navíc působí trochu laciným a amatérským dojmem, včetně hudebního doprovodu, byť mi je právě ten celkový punc začátečnického nadšení na tom filmu symypatický, spolu s odkazy na jiné filmy nebo tím celkovým devadesátkovým lookem, který je z toho cítit na sto honů (účesy, kostýmy, auta v ulicích, interiéry, kouří každý a kouří se všude, třeba i profesor na přednášce...). Hlavní postava Ángely je zajímavá, byť jsem měl trochu problém věřit, že po ní chlapi tak letí (Ana Torrent vyloženě není můj typ, navíc ty neforemné devadesátkové hadry jí na kráse moc nepřidávají); daleko zajímavější mi přišla postava Chemy - už jenom všechna ta jeho trika ve filmu nemají chybu. Celkově jsem rád, že jsem to mohl vidět, a vcelku mě to bavilo. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nebýt určitých lidí, tak bych tento snímek neviděl. Od začátku filmu jsem si říkal, že bych chtěl vidět tu kazetu, kde mučí dívku, ale stačilo výkřiky a už jsem čekal kdy ta hrůza zmizí. Naštěstí Amenábar ví, kdy a co má skončit. Hudby vyníkající, hlavně, když se mění při pohledech herců. Násilný člověk - násilná hudba, milý člověk - milá hudba. Film v člověku dokáže vzbudit strach, hlavně tmavém bluďišti se sirkami. Očekáváte co se stane a snažíte se strach potlačit, ale to se vám jen tak nepodaří. Stále budete měniť tušení, kdo je vrah a to se mi na tom líbí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Amenábar jednu svoji filmovou postavu pojmenoval po skutečně žijící osobě, byl jí jeden z profesorů, který ho nechal na univerzitě propadnout - profesor Castro (v tomto filmu jeden z hlavních viníků v aféře okolo snuff filmů). (gattaca)
  • Rozpočet filmu byl 116 miliónů peset (asi 696 tisíc euro). (gattaca)

Reklama

Reklama