Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 11

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 11

Recenze (1 512)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Historicky první spin-off stojí a padá na skvělé Felicity Jones, přičemž se již tradičně u myšáků velice vyvedl casting. Kdekdo by možná namítl, že se vše povedlo až na režisérkou sesli uzmutou outlým Garethem Edwardsem, kterému po rozporuplné Godzille nemůže mnoho lidí přijít na jméno, ovšem fakticky se jeho slovutné režii nedá prakticky nic vytknout. Stejně jako v předchozí heptalogii i zde se najde několik nezapomenutelných záběrů (u mě vede nájezd z počátku filmu vedený direktorem Krennicem - mimochodem nejlepší postava ve filmu) a film má mnoho silných momentů. Pokud bych ale chtěl bez spoilerů nějak vytyčit problém Rogue One, tak to bude samotný námět (nikoliv však scénář. Po trailerech jsem žádné obavy neměl a velice se těšil,ovšem po většinu času jsem byl utvrzován v tom, že Darebák jedna (můj oblíbený název a nedám si to vymluvit!) se drží mezi krátkými a silně vytyčenými mantinely, které vzhledem ke kánonu nemůže přeskočit ani pozměnit a kdo viděl Novou naději (což je asi tak 99% populace planety), tak se už na začátku dovtípí, jak to asi dopadne. Podobně jako v závěru trojky mě tohle omezení štvalo, ale to je holt riziko povolání. Edwards akční scény umí, dobře se na to kouká, i když opět (i když nepřekvapivě) bolestivě chybí jeden elementární SW prvek a závěrečný akt na Maledivách, ač by mohl být malinko zkrácený, dá zapomenout na trošku pomalejší prostředek. Jinak je to zkrátka právoplatný příběh Star Wars, který už skalní fandové viděli a ti ostatní zřejmě tolik nadšení nebudou, ačkoliv velice při zemi se držící sedmička moc vysoko laťku nenasadila. PS : Darth Vader a všechny jeho scény cool. Přerod Anakina v Darth Vadera sice stále není vůbec uvěřitelný, ale už si musíme zvyknout, že se nová trilogie vesměs ignoruje, J.E.Jones potěšil, akorát ta maska mi přišla až moc podivně retro. PPS : Donnie Yen překvapivě druhou mojí nejoblíbenější postavou ve filmu. ...8/10...[14.12.2016_Předpremiéra Cinema City IMAX_Flora] ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těžko se k prvnímu oficiálnímu spin-offu ze Star Wars universa zaujímá nějaký výrazný postoj - sám film totiž nijak výrazný není. Zamrzí absence vlastního podpisu, přestože právě tím se spin-offy mohly - podobně jako se to daří marvelovkám - od ostatních SW filmů oddělit (a že jen ztmavíte obraz a vynecháte rolovací úvod vážně nestačí). Největším prohřeškem je každopádně to, že má film přes dvě hodiny, za celou dobu řeší JEN onu triviální zápletku (o nic jiného tu vážně nejde, absentují i vedlejší mikropříběhy) a i přesto nedokáže vykreslit hlavní postavy. K čemu je pak poměrně odvážné finále, když jsou nám charaktery ukradené a nic o nich nevíme. Pokud to byl záměr (vytvořit příběh vojáků, jejichž "činy nebudou zapomenuty, i když jména ano"), ok, ale třeba Černý jestřáb sestřelen to samé dokázal podat způsobem, že jsme cítili jejich bolest. To se tady vážně nedostaví. Finále je velmi slušné, posledních 20 minut svou úderností takřka výborných. Ale v celém filmu není jediná scéna, kvůli které musel vzniknout. A digitální omlazování o dvě třídy horší, než třeba v Ant-Manovi. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zase bída. Je to sice na jednu stranu o málo lepší, než-li pokračování Star Wars, (což samo osobě je dost smutný) ale jinak nic víc. Z tohohle filmu vůbec neplyne, že jde o Hvězdný války. Odmyslím-li si ty lodě, nějaké ty kolny a názvy planet, bez problému by to mohl být jakýkoliv průměrný Sci-Fi film. Kam se sakra poděl Darth Vader ?! Proč se ve filmu k čertu neangažoval mnohem víc? Může se zjevovat jako hologram. Může klidně a bez problému se z hyperprostoru přesouvat během pár minut, tak proč tam k*rva byl jen ke konci a ještě navíc jen pár minut? Imperiální spolu-vůdce a nedělá pořádný kontroly, při výrobě zbraně hromadného ničení. Tak to je tady gól. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nyní už mohu bezpečně říct, že návrat k Star Wars se zdaleka nevydařil tak jako oživení Star Treku v roce 2009. Všechno, co dělalo novou éru Star Treku tak poutavou, tzn. především chytrý příběh a charismatické postavy, v nových Star Wars jednoznačně chybí. Ačkoli je na pozadí Rogue One cítit profi práce zejména co se týče vizuálních efektů, jako film nenabízí opravdu zhola nic zajímavého a nic, co by jakkoli vybočovalo z průměru tuctových a zapomenutelných akčních filmů. 5/10 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je vcelku jedno, jak složená grupa prdprdká v raketce vesmírem ukrást návod na Smrdihvězdu, důležité je, že se podařilo lépe, než v posledních dílech ságy samotné, vyvážit patos, akci, infantilitu a triky. Nečekané plus - nejen, že tam klaďasové hynou jak Němci na dovče (tedy hoooodně), ale je přidána i otázka morálnosti konání zlého ve jménu dobra. Snad se z přemíry přemýšlení typičtí konzumenti komicků nesesypou. ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Mezi fanoušky dlouhé roky kolovaly vtipy o tom, že stormtroopeři neumějí střílet. Figurka v rukou death troopera je zde proto odkazem na fakt, že tohle pravidlo dále neplatí. Naznačuje, že od tohoto filmu již nejsou troopeři dětské hračky, za které je obecně fanoušci měli, protože nikdy netrefili cíl a byli spíš jen obětní beránci s nulovým IQ, ale opravdoví vojáci, ze kterých si již nelze dělat legraci. Proto death trooper drží v ruce starou verzi vojáka, tedy figurku stormtroopera. Poté ve filmu rukou stormtrooperů umře několik hlavních postav a rebelů. (Anagram)
  • Když Jyn Erso (Felicity Jones) prohledává databázi v Citadele, narazí mimo jiné i na imperiální projekt, který se zabývá technologií sledování lodí skrz hyperprostor. Právě tuto technologii používá První řád ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů (2017) ke sledování unikajících Rebelů. V době filmu Rogue One, který se odehrává 34 let před epizodou VIII, jde patrně pouze o teoretickou koncepci. (fifox)
  • Tvář guvernéra Tarkina byla vytvořena digitálně trikovým studiem ILM. Postavu v prvním filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) ztvárnil Peter Cushing, který zemřel v roce 1994. Postavu v Rogue One: Star Wars Story hrál Guy Henry, který napodobil i Cushingův ikonický hlas. Princeznu Leiu zase ztvárnila Ingvild Deila, jejíž tvář byla rovněž digitálně upravena, aby vypadala jako dvacetiletá Carrie Fisher, která hrála Leiu v předešlých filmech. (TwoFace)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama