Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 10

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 10

Recenze (1 512)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Historicky první spin-off stojí a padá na skvělé Felicity Jones, přičemž se již tradičně u myšáků velice vyvedl casting. Kdekdo by možná namítl, že se vše povedlo až na režisérkou sesli uzmutou outlým Garethem Edwardsem, kterému po rozporuplné Godzille nemůže mnoho lidí přijít na jméno, ovšem fakticky se jeho slovutné režii nedá prakticky nic vytknout. Stejně jako v předchozí heptalogii i zde se najde několik nezapomenutelných záběrů (u mě vede nájezd z počátku filmu vedený direktorem Krennicem - mimochodem nejlepší postava ve filmu) a film má mnoho silných momentů. Pokud bych ale chtěl bez spoilerů nějak vytyčit problém Rogue One, tak to bude samotný námět (nikoliv však scénář. Po trailerech jsem žádné obavy neměl a velice se těšil,ovšem po většinu času jsem byl utvrzován v tom, že Darebák jedna (můj oblíbený název a nedám si to vymluvit!) se drží mezi krátkými a silně vytyčenými mantinely, které vzhledem ke kánonu nemůže přeskočit ani pozměnit a kdo viděl Novou naději (což je asi tak 99% populace planety), tak se už na začátku dovtípí, jak to asi dopadne. Podobně jako v závěru trojky mě tohle omezení štvalo, ale to je holt riziko povolání. Edwards akční scény umí, dobře se na to kouká, i když opět (i když nepřekvapivě) bolestivě chybí jeden elementární SW prvek a závěrečný akt na Maledivách, ač by mohl být malinko zkrácený, dá zapomenout na trošku pomalejší prostředek. Jinak je to zkrátka právoplatný příběh Star Wars, který už skalní fandové viděli a ti ostatní zřejmě tolik nadšení nebudou, ačkoliv velice při zemi se držící sedmička moc vysoko laťku nenasadila. PS : Darth Vader a všechny jeho scény cool. Přerod Anakina v Darth Vadera sice stále není vůbec uvěřitelný, ale už si musíme zvyknout, že se nová trilogie vesměs ignoruje, J.E.Jones potěšil, akorát ta maska mi přišla až moc podivně retro. PPS : Donnie Yen překvapivě druhou mojí nejoblíbenější postavou ve filmu. ...8/10...[14.12.2016_Předpremiéra Cinema City IMAX_Flora] ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Univerzum Star Wars ještě nikdy nepůsobilo tak prázdně, dvojrozměrně a zbytečně. Film, který vyplňuje dvě věty z epilogu Nové naděje a svou roli plní mechanicky, bez nadšení, bez vzrušujících postav, zato se spoustou prkenných vět a zkratek. Obsahuje hrdiny na jedno použití, hrdiny bez minulosti a budoucnosti. A pokud to na papíře zní jako dobré východisko pro válečný biják, na plátně z toho vzniká nesoudržný hermafrodit, jehož sledování mi přináší skoro až fyzické pocity nepohodlí. Podobně jako na rok 2016 neuvěřitelně odporné a nevěrohodné digitální vzkříšení dvou postav původní trilogie. Epizoda VII ukázala, že stará klišé můžou mít nový život. Rogue One je mrtvola, která obsahuje nejlepší a nejmrazivější scénu až v posledních pěti minutách. Do té doby sledujete srážky mátožných a chabě prokreslených postav ve vesmíru, který navzdory skokům z místa na místo připomíná něčí stísněný obývák. Zklamání galaktických rozměrů, o tom není pochyb. P. S. Plusové body za oživení Foresta Whitakera z Bojiště: Země. To je fakt počin pro milovníky recese. Edit: vzhledem k letošní vánoční konkurenci mi nezbývá než přidat třetí hvězdu. Stejný kartáč jako Assassin's Creed a Pasažéři si to jednoduše nezaslouží. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak desne zbytecnej film. Prvni pulka filmu je zbytecne ukecana, navali se na vas tri prdele postav, z nichz 99% jsou naprosto nezajimavy a okamzite zapomenutihodny a urcite to neni jen vinou dost vlaznejch hereckejch vykonu. K tomu misty lehce stupidni, misty nesmyslnej a misty spis jen smesnej scenar. Zachranuje to jen ikonicka hudba, vybrouseny triky a uzasna kamera. Druha pulka uz je nastesti lepsi a vicemene dovali to, co clovek cekal, tedy nekomprosmisni akci, kde se vesele umira. Ne ze by to bylo neco vylozene kulervouciho nebo nejak extra napinavyho, proste tu chybi minimalne ty laserovy mece, ale po vlazny prvni pulce rozhodne kvalitativni posun. Konec filmu je vicemene jasnej, bal jsem se, aby tvurci neudelali nejakou kravovinu pro zachovani hlavnich postav, ale nastesti ne. No a pak prijde uplnej zaver filmu, abych moc nespoileroval, je to vlastne jen jedna akce na chodbe, ale je to takovej narez, ze bejt v tomhle duchu celej film, asi zbiram koule ze zeme jeste ted. Nicmene 2 masakralni minuty bohuzel v souctu nevytahnou film na vic nez lepsi 3*, pro me asi jedinej SW film, kterej nepotrebuju videt znovu. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, jak je to jiné, drsnější, špinavější, není to zaměřené na pár vyvolených polobohů, hodně se tu umírá a konec je výborný. A nejzásadnější rozdíl tkví v tom, že Stormtroopeři se zde několikrát trefí! Ale tuhle poctu stejně většinou nechají na těch Deathtrooperech. Problém je, že jsou to první Star Wars, u kterých jsem se skoro celou dobu nudil. Jednak kvůli postavám bez špetky charismatu, jednak kvůli známému výsledku a také i kvůli několika hloupým akčním momentům. Především ale obsahově a informativně toho snímek mnoho nenabízí. Camea známých postav mě, i přes viditelně digitální vzhled, potěšila. Z téhle technologie jde docela hrůza. Jednak nebude mít další generace herců co žrát (respektive je nebude nikdo znát, protože místo nich bude digitální Tom Hanks), ale hlavně deepfake. Michael Giacchino zvolil solidní kompromis mezi Williamsem a něčím méně výbušným a v pár momentech nezapomněl ani na známé melodie. Vesmírné srážky byly fajn, ale trochu je kalí fakt, že ty lodě vydrží jakékoliv střely díky štítům, ale obyčejný analogový náraz je rozmetá na cucky. Doporučil bych tedy rebelům, ať si vyrobí také nějaké nelaserové zbraně a bude po problému. Cením, že jsou to jiné Star Wars. Akorát je teda problém v tom, že je to snímek originální v rámci Star Wars, ale nebýt to Star Wars, tak je to neskutečně obyčejné akční sci-fi s výbornou vizuální stránkou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ze začátku uvádím že jsem spíše odpůrce než fanouškem StarWars. 7 díl jsem v kině protrpěl a Rogue One jsem dal šanci především kvůli novému cástingu a Donnie Yenovi, který až na dva malé akční zářezy moc toho nepředvedl. Naštěstí nové Star Wars není až tak infantilní, triviální a omšelé jako předchozí Star Wars. Podivných kreatur je zde minimum, z herců mě nikdo nesral a na akci se dalo koukat bez přetáčení očí, přesto se nejedná o nic vzrušivého či nápaditého, z čeho bych si sedl na zadek. Palec nahoru za parádní výkon Foresta Whitakera a za dvouminutové sólo Lorda Vadera, které mělo šmrnc,ale jednou stačilo. 65% ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Film byl původně v české distribuci pojmenován Darebák jedna: Star Wars Story. Překlad byl odůvodněný Disneym a českým distributorem Falconem tak, že tato letka je ve filmu Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) nazývána právě Darebáci. Po zveřejnění tohoto názvu se ale v internetových diskuzích zvedla vlna kritiky a název filmu byl změněn na Rogue One: Star Wars Story (oproti originálnímu názvu byl vypuštěn člen "a"). (raikonen16)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama