Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 3

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (1 512)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prvá pracovná porada bola asi o tom, že Darth Vader je najviac cool bad-motherfucker v Galaxii a treba mu vymyslieť scénu, ktorá to dokáže. Nie trápne a tisíckrát sparodované škrtenie Silou, ale čosi, čo pripomína, že bol svojho času najlepší Jedi šermiar. No a to ostatné je omáčka k tomu. Asi hodinu len ľahko nadpriemerná, potom (zhruba od Vaderovho prvého nástupu) parádne epická, zábavná, napínavá a so skvelými trikmi. Plus na konci vyhŕkli slzy, hoci nie preto, že by samotný film bol tak dobre vystavaný (skôr nie, hlavné postavy mi boli relatívne ľahostajné), ale preto, ako krásne a funkčne je to prepojené s klasikou najväčšou, teda Epizódou IV. Je to čistý servis pre fanúšikov a keďže sa medzi nich radím, tak spokojnosť. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější, nejhorší a nejnudnější SW film v historii lidstva ? Bohužel ano ... zase na druhou stranu palec nahoru za trailerovou kampaň, která ani přinejmenším nelhala v tom, že máme čekat komorní přístup plný klišoidních dialogů, strašně prázdných scén a nulovou akci. Dobře, nulovou úplně ne, ale za první hodinu a půl, čekejte 2 mini akční scény, na které si stejně nebudete pamatovat ....a to se týče bohužel i závěrečné "epické" akce, kde po většinu času vidíte 5 postaviček v jednom záběru, které se kydlí s 5 cgi postavičkama v dalším ... anebo flotilu těžce CGI lodiček, jak po sobě velice nezáživně pálí. Nepomáhá tomu ani unylý OST plný nezáživných melodií. Tohle fakt ne, scénář, který staví na jedné blbosti, kterou by ve filmu stačilo okecat v maximálně 5 minutách, je vyplněn stereotypem a žádnými zvraty ... tedy pokud za zvraty nepočítáte to, co se děje v každém druhém filmu (jakéhokoliv žánru). A málem bych zapomněl na nejhnusnější CGI tlamu od dob Tron: Legacy ... fakt gratuluji k nejzbytečnějšímu (ano opakuju se, ale tohle fakt byla nuda k posrání) hnoji v dějinách kinematografie. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Ona to není bezpečná recyklace viděného, k prasknutí nacpaná líbivoučkými vykalkulovanými tipy na reklamní předměty ukuchtěnými bandou duševně mrtvých kravaťáků v konferenční místnosti Disneyho? Mmt, ono to má dokonce i původní příběh zaměřený na oběti válce, a ani světelným mečem tam nikdo furt nemává? Kacířství a nejhorší Kosmické války ze všech! Na tyhle půjdu už jen třikrát. Dneska. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nostalgie na Novou naději nefunguje a jestli tak Rogue One něco dokazuje, tak jen to, že aby mě Star Wars bavily, potřebuji je prožívat s klany Skywalker, Solo, Kenobi a spol. Vždyť už jen to, že zdaleka nejlepší scénu si pro sebe krade dějově nedůležitý Vader, ukazuje, že v ukotvení nových charakterů scénář slušně prohrává. Baví mě K-2SO a baví mě Chirrut, ale celá parta až příliš ochotně a příhodně nakračuje do pozice jakýchsi sedmi statečných, což u některých z nich příliš nedává smysl. Nebýt akčních orgií v poslední třetině, odcházel bych z kina těžce rozčarovaný. Zážitek jsem totiž čekal o dost sevřenější, ale když se na celý námět dívám zpětně, jen těžko mohla celá snaha dopadnout jinak. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych křičet "je to skvělé, chci víc!", ale vlastně nemůžu. První dojmy jsou silně rozporuplné a ani den po projekci si ještě pořádně nesedly. Edwards je skvělý režisér a ona závěrečná dvacetiminutovka na Scarifu dokáže pěkně zvednout ze sedačky, ale jeho Rogue One není ani zdaleka tak strhující, jako Abramsova Epizoda VII, ať už jde o vyprávění či samotné postavy. Nehledě na odpudivého digitálního Petera Cushinga a... a další; v tomto případě ne vždy účel světí prostředky. Nebetyčným zklamáním je pak Giacchinovo neinvenční, nudné score. Pořád si ale myslím, že veškeré zmiňované nedostatky (s výjimkou Cushinga) jsou způsobené předně tím, že jsme pořád mimo rámec hlavního vyprávění a některé mikrosvěty holt nejsou tak epické. Teda alespoň napoprvé. Doufám... Druhá projekce snad všechno napraví. Snad... ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Oblek Dartha Vadera si v tomhle díle oblékl anglický herec Spencer Wilding, který má podobné proporce jako kulturista David Prowse, jenž tuto postavu ztvárnil v původní trilogii. Hlas Vaderovi opět propůjčil James Earl Jones. (kyjak)
  • Když Jyn Erso (Felicity Jones) odchází ze štábu rebelů a prochází základnou na Yavinu 4, je slyšet z ampliónu hlas, který vyvolává Syndullu. Je to odkaz na Heru Syndullu z animovaného seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014).
    (Sidarius)
  • Film byl do kin distribuován pod názvem Los Alamos. (Maulincio)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama