Reklama

Reklama

Miliardy - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2016, 11 h 22 min (Minutáž: 54–59 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney, Glenn Fleshler, Stephen Kunken (více)
(další profese)

Epizody(12)

Recenze (15)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že jsem dal dva díly a šel od toho, přišlo mě to nepřehledné a nezáživné, ale po půl roce jsem se o seriálu bavil s jedním člověkem a přesvědčil mě, abych do první série Miliard šel znova, měl trpělivost a že seriál mi to vynahradí. A stalo se. Přesně ve třetím díle se vše začalo lámat a seriál mě vtáhl do sebe a vyflusnul právě teď po skončení první série. Ta hra dvou hajzlů o to kdo má větší péro je fascinující svou chytrostí a taky záběrem postav a situací kam až jsou oba schopní zajít. Chuck je sice ve větší ofenzivě, ale působí jako větší hajzl, především proto, že nemá problém lhát svý ženě a zradit i jí. Bobby se zatím jeví jako hodně chytrej parchant, který s přehledem odráží Chucka a jeho ataky a stojí při rodině. Jsem moc a moc zvědavej jak tohle bude dál pokračovat, ale mám dojem, že oba pánové se vzájemě naprosto zničej. Zkrátka v hlavní roli ego himalájských výšin. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé vycentrování a demýtizování dobra a zla. Vyjmečně precizní rekonstrukce/rozbor amerického politického/právního/soudního aparátu, filozofie a pseudoposlání těchto institucí a odpornost/drzost s jakou se pouštějí do honby za skalpy lidí, kteří mnohdy provedli jen to, že jsou úspěšní, protože když tu nejde z jejich strany o peníze, tak alespoň o vliv a moc. Na druhou stranu sympatický průřez burzovními makléři a primárně drobnokresba miliardáře a vše co k němu patří. Tedy jeho myšlenky, problémy, lapsusy i fakt, že každý miliardář jen tak "nevydělal" peníze, ale musel více či méněkrát udělat něco dirty, nebo alespoň na hraně. Stírání rozdílu těchto dvou světů v dokonalé psychologické a emocionální válce - tohle všechno minimálně první série Billions nabízí. Jediný neduh vnímam v tom, že je tam občas tolik jmen a tak rychle plyne děj kupředu, že se v tom má místy divák tendenci ztrácet, specielně ze začátku. Avšak hlavní figury jsou dokonalé, tvůrci si s nimi dali čas a záležet. Rozhodně seriálová událost první třídy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem se seriálem velice spokojen. Téma je jasné: svět velkých financí, prosáklý nelegálními praktikami, který se, od ne až tak dávné krize, stal bolavým místem pro spoustu Američanů. Tvůrci postavili příběh na souboji mocného finančního magnáta a státního návladního, přičemž nechávají postupně vyplouvat na povrch množství detailů, které ovlivňují mnohdy až fanatické chování obou hlavních postav. Musím pochválit skvělé obsazení, atmosféru, scénář i soundtrack. Přestože se občas vyskytly slabší momenty, jako celek funguje seriál výborně a já se už těším na další řady. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mě to chytlo už po prvním díle. Svět financí je pro mě velká neznámá, ale i tak mi tohle téma přišlo atraktivní, zajímavé a mnou nepolíbené. Scénář je sepsán srozumitelně, aby se divák v tom neztratil a věděl "o co go". Eskmo ukuchtil solidní soundtrack a každá konfrontace mezi Giamattim a Lewisem působí fakt napjatě. Úplně z toho panuje ta rivalita. Musim se hlavně přiznat, že ani po první sérii nemám jasno v tom, komu fandit. Oba dva se dopustěj něčeho nekalého, aby nakonec nějak někdo z nich projevil lidskost a opět si naplno získal moje sympatie. Neustále se mění póly a oba herci podávaj kvalitní výkony. Záverečná epizoda první série vybroušená skrz konverzace. O akční scény tu vůbec nejde, tohle je čistokrevné drama, kde prim hrají finance a bohatá slovní zásoba, či otázky lidskosti a morálky. Absence intra mě mile potěšila, protože se hned jde na věc. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Moc jsem o tom dopředu nevěděl, nečetl a viděl jen trailer, ale jakmile se v něm objevila egoistická postava Bobbyho a zakousnutého pitbulla Chucka, bylo jasné, že tohle budu chtít vidět a nebyl jsem ani v nejmenším zklamán. Svět finančníků je mí vzdálen, ale tady to nehrálo moc roli, max. pár prvních dílů, a byla to jen kostřička kolem které se stavělo tělo celé atmosféry a souboje dvou titánů. A tělo je to stavěné bravurně. Obě manželky a další postavy a herci blízké ústředním postavám jsou také výborné, ale Lewis i Giamatti nezklamali ani v nejmenším, až je mi trochu líto, že se Giamatti většinou objevuje jinde jen v menších rolích a nebo větších ve filmech, které mě zase míjejí, protože hraje výborně a roli politického pleticháře na úzce vyvedené cestičce za tím, po čem prahne, si užíval. Podobně jako Lewis, který to s množstvím projektů také zrovna nepřehání a ne vždy TO musím vidět, ale ten jeho vypočítavý sociopatismus byl někdy až mrazivý. Rozhodně plus také režii a scénáři, protože to prostě má drajv a dokáže stále překvapovat zvraty i myšlenkovými pochody. Jeden z mála seriálů, kdy jsem se skutečně na další díly těšil a doufám, že pokračování, nezazdí-li se, bude přinejmenším stejně tak dobré. --- PS: Mimochodem velké díky za titulky KevSpa, LuAn, Lucifrid ()

johny89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi že lidi co tohle hodnotí pěti hvězdičkami asi nikdy nekoukali na seriál co by si pět hvězdiček opravdu zasloužil. Tak třeba dánský "follow the money" je asi tak 10x lépe natočený než toto a tak 10x méně známý. Chuck Rhoades zde hraje posedlého pošuka a nemůžu říct že by se mi to líbilo. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče kladných stránek, ani nevím, kde začít. Zkusím to od příběhu - souboj dobra a zla je ihned rozmetán tím, že žádné dobro ani zlo není. Obě strany se schovávají za svou pravdu a bez jakýchkoliv pochyb jdou za svým cílem (např. Donnie nebo čtení profilu pacienta). Když dojde na přímou konfrontaci Chucka a Bobbyho, divák se rochní blahem, protože tyto chvíle jsou maximálně našponované a nedá se odhadnout, které z eg dříve padne. Tím se dostávám k postavám. Nejen Chuck a Bobby, ale i jejich manželky a nejbližší kolegové jsou skvěle napsané a zahrané postavy, viditelně si s nimi tvůrci dali hodně práce. Za mě je kromě dvou hlavních pánů skvělá hlavně Maggie Siff, které věřím každé slovo i grimasu. Opravdu věrohodně zahrané. Tempo seriálu je rychlé, každý díl je poutavý. Jediným neduhem může být, že v rychlém tempu a spoustě jmen se někdy může divák ztrácet. Osobně se mi to ale stalo jen jednou. Co mě zklamalo - čekal jsem hlubší ponoření do života na burze ve stylu Big Short, což zde bohužel není. Proto první série "jen" za 4, ale do další série jdu opravdu s chutí. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak jsem dospěl názoru, že Showtime je jednou ze stanic s nejlepšími výtvory v dějinách televize (viz mí milovaní Shameless), a proto jsem musel s velkou chutí po nějakém velmi obyčejném dramatu sáhnout zrovna po Billions, třebaže v záplavě obrovského množství serošů, co bych rád zhlédl, disponují rovnou šesti, brzo již sedmi řadami. A ta první byla přímo perfektní! [viděno na SkyShowtime] ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahák seriálu je jasný, mocenský boj dvou gigantů, kteří mají neomezené prostředky aby se zničili navzájem. Přidejme k tomu business prostředí a máme zde seriál inspirující se u Margin Call, Wall street apod. Celé to funguje tak, jak má, Giamatti jako vždy skvělý, Lewise moc nemusím, ale rozhodně mě neobtěžuje. Seriál bohužel pokulhává na tom, že je to seriál plánovaný na více sérií a snaží se zaujmout i běžného, nijak vyhraněného diváka. Do dramatu plného investic,hedge fondů a akcií tedy zbytečně přidává postavy a vztahy, které vytvářejí atmosféru rodinného dramatu, aby i ti koho nebaví peníze, měli na co koukat. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Damiens Lewis v další ikonické roli. Podrazy, vydírání, právnické klíčky, shorty..Billions vyžadují plnou pozornost, ale za to nabídnou dialogovou a scénaristickou lahůdku. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slibném začátku to bohužel sklouzne až do rutiny, odehrávající se ve stejném prostředí, se stejnými lidmi a stejnými výrazy na tvářích. Není to ale vina tématu, či specifického prostředí, jako spíš průměrného scénáře, který z toho nedokáže vytřískat maximum, a nějakým způsobem mě vytrhnout z určité letargie. Oba dva herci jsou skvělí, je radost se ně koukat, ostatní je taková omáčka kterou někdy nudí, a jindy se jí zas nemůžu nabažit. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nicneříkající svět Wall stretu mi byl už při upoutávkách u prrdele, šel jsem po osobním souboji dvou jistot a šel jsem správně. Zmatečnost shortů, raisů a já nevim čeho mi brání v plný palbě, ale perfektně hraný řezavý a otevřený dialogy lanařící ke špatnostem nebo poctivosti, ty mě teda uctívaly. Lewis přece jen trochu vyčnívá nad zbytkem, umělá hádka z desátýho dílu se sotva omrzí. ()

fhe_verdict 

všechny recenze uživatele

Odpozeral som prvu seriu a ako to zo zaciatku vyzeralo nadejne tak to postupne zo mna vyprchalo. Prostredie biznisu aj zakona je zaujimave, postavy su v poriadku, ale uz na konci prvej serie zacali popri hlavnej linii stale vacsie banality. Hlavny pribeh je rozohrany tak, ze mi je jasne, ze sa roky nedozviem vysledok a priebezne budem udrziavany v pozornosti prave banalitami, vedlajsimi problemami u ktorych je vopred jasne ze ich nasi dvaja hrdinovia budu prekonavat. Damien Lewis mi nebol sympaticky v Homeland a zrejme to teda nebolo ulohou, ktoru hral. Paul Giamatti je vynikajuci, ale kedze mu patri iba polka serialu tak to na dalsie serie pre mna nestaci. Pre mna je ovela zaujimavejsi pribeh v seriali Sucession, Boj o moc, ktora sa odohrava na este vyssich poschodiach. Je plnotuchnejsi a zapletka sa neustale vyvija. Tipujem, ze toto bude az do osialu iba snaha zakona prichytit biznismena a sledovanost rozhodne ako dlho to bude trvat. Po odpozerani druhej a tretej serie som pridal 4 hviezdu za sofistikovanost vedlajsich pribehov. Serial treba pozerat pozorne inak clovek strati rychlo prehlad. Nadalej vsak plati, ze aby sa obaja hlavni hrdinovia dockali judgment day tak akokolvek nepriaznivu situaciu nakoniec vzdy prekonaju. Preto v zapeklitych situaciach nerozmyslam ci preziju, ale ako ich scenaristi vytiahnu z problemov. ()

Reklama

Reklama