Reklama

Reklama

Všemocný

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 15 h 38 min (Minutáž: 40–45 min)

Hrají:

Jake McDorman, Jennifer Carpenter, Hill Harper, Mary Elizabeth Mastrantonio, Bradley Cooper, Desmond Harrington, Marko Caka, Doris McCarthy, Ari Fliakos (více)
(další profese)

Epizody(22)

Brian toho v životě zrovna moc nedokázal, ale až když jeho otec vážně onemocněl, začal si vyčítat svoji neschopnost. V tu chvíli se objeví starý kamarád a dá mu pilulku, která mu změní život... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (107)

Bube1 

všechny recenze uživatele

Pilot měl teda bezchybný tah na branku! Herci sympatičtí, tempo skvělé a režie přesná. Jediné, co mi zabránilo dát plný počet, je až přílišné kopírování předlohy z roku 2011. Nápad si samozřejmě zasloužil seriál a Bradley Cooper potěšil, ale že bude stejná hudba, dějové schéma pilotu i vizuální pojetí jsem vážně nečekal. Chtělo by to trochu víc inovace, ale té se třeba dočkáme v dalších dílech, takže zatím zůstávám optimistický. EDIT: Moje důvěra v tvůrce se vyplatila. S přibývajícími díly se rozrůstá zápletka se senátorem Morrou a seriál jde do hloubky vzniku a účinků NZT. Takže nedokonalosti z pilotu jsou odpuštěny a hodnocení zvyšuji na plný počet. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi to. Přijde mi to laciné, omšelé, bez nápadu a drajvu. Ono těch super chytrých detektivů je dnes nějak moc v seriálech, a je mi jedno, jestli jsou to autisté, mentalisté, sherlockové, alphas nebo jiná sběř. Všechno vědí, všechno znají, vše spočítají rychleji než počítač. Ale když dojde na lámání chleba, zachovají se jako idioti, a místo, aby své schopnosti využili nějak rozumně, nebo je prostě jen využili, dělají, jako že nic, aby každý díl neskončil po pěti minutách. Do toho nějaká ta rodinná traumata, někdo nemocný, takže skutečně nic nového. ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Film Limitless měl nejen skvěle vystavěný scénář, ale byl přitažlivý především svým protisystémovým vyzněním. Droga NZT hrdinovi umožnila vzepřít se životní danosti a realizovat svobodně svou vůli. Droga NZT tak byla oproti mainstreamovému nazírání na jakékoli drogy jako absolutní zlo drze představena jako nástroj svobody. Zalekl se snad režisér Neil Burger vlastního nápadu? Jinak si neumím vysvětlit ten ideologický obrat o 180 stupňů. Seriál Limitless představuje původního hrdinu filmu tentokrát jako zápornou postavu a státní správu jako místo plné neuvěřitelných dobráků, kteří dnem i nocí myslí a pracují jen pro obecné blaho. Tak nechutnou a demagogickou indoktrinaci, která představuje praktiky "měkké" totality jako tu pravou demokracii dovede zplodit snad jen americká popkultura. Hodnocení pouze za řemeslo, ideově odpad. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Po pilotu zatím spokojenost, díky stejnému režisérovi zůstává pár pěkných libůstek ("průlety" kamery), příběh byl zatím celkem šikovně postaven a zůstal také Bradley Cooper. Problémem ale je, že hlavní postava Bradleymu nesahá ani po kotníky, ženská hlavní představitelka není taky zrovna výhra, ale hlavně se bojím co bude dál, aby to neskončilo někde ve vodách průměru. Tvůrci to mají vážně těžké a tak jsem zvědavý na další díl. 3,5* ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film mě bavil hodně, takže jsem se na přidané veselé historky s NZT v televizní podobě, potažmo rozvinuté mytologii těšil. Bohužel scénáristi NZT neberou, protože většina 22 dílů první série je přehnaně naředěná jednoduchá příběhová linka, nevedoucí k žádné satisfakci. Hlavní hrdina je otravný 30+ puberťák, který postrádá charizma Bradleyho Coopera (který se objeví v cca minutě pilotu, aby pak jeden záběr na jeho charisma neustále recyklovali ve flashbacích). Bez drog je neschopný, ale scénáristi mu napsali svědomí a smysl pro dobro, čímž zabili cokoliv zajímavého v tématu zneužitelnosti NZT. V každém díle se zpravidla řeší případ (často nesouvisející s hlavní linií), jehož řešení vypadá tak, že si hrdina párkrát vezme NZT, udělá si rešerš a pak ukáže nějak překvapivě prstem a padouch se zatkne. Logika místy úplně tragická (laik pracuje pro FBI a napadne ho jako jediného projet záznamy městských kamer). Absolutně promarněný čas mého života. ()

Galerie (667)

Zajímavosti (6)

  • Desmond Harrington (Casey) hraje v seriálu přítele Jennifer Carpenter (Rebecca). Pár si společně zahráli i v seriálu Dexter (od r. 2006), kde ztvárnili role Quinna a Debry. Současně jde o druhý seriál, kde společně hrají role policistů. (KajusaK)
  • Mezi filmem Všemocný (2011) a tímto seriálovým pokračováním můžeme najít několik rozdílů v působení pilulky NZT. Například, když se ve filmu na Eddiem Morrovi (Bradley Cooper) začaly projevovat vedlejší účinky NZT, stačilo mu vzít si další dávku a stav se mu zlepšil. V seriálu se takto vedlejších účinků drogy zbavit nedá. Dalším rozdílem je fakt, že ve filmu došlo při zvýšení dávky NZT k větší výkonnosti jedince, což se v seriálu nijak neprojevuje. (Bube1)

Reklama

Reklama