Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

kumite 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největším zklamáním je, jakým způsobem běžnými diváky tady ta "veřejnoprávní šlechta" pohrdá a plive na ně. Beze studu a bez výčitek. Považují samolibě sami sebe za morální a intelektuální elitu českého národa, ale při každé příležitosti dávají najevo, jak českým národem opovrhují. Proč máme snášet ty povýšenecké kecy od lidí, kteří tvoří a žijí ze státních dotací (tedy z našich peněz), bez nichž by nic nevytvořili a bez nichž by se neuživili ? Je to stejné jako s tou vánoční tragédií Kouzelníkem Žitem. Divákům se to veledílo nelíbilo a stejně jako Pachl u Rapla, tak i Zelenka u Žita uměl lidi jen urážet a ohánět se stejnými kecy, které jsme od tzv. "kulturní fronty" mohli slyšet, když nevyhrál prezidentské volby "jejich" kníže Huhňa a nebo minule "jejich" akademik Želé. https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/rapl-2-konec-serie-hynek-cermak.A190401_113157_filmvideo_ts?recommendationId=000000000016-0000-0000-000000000000 https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-serialy-filmy-kino-a-tv/585478/reziser-zelenka-haji-kouzelnika-zita-to-pisou-bezcharakterni-nuly.html ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Naučil jsem se hodnotit druhou sérii podle měřítka sobě vlastního - co si budeme povídat, je to kravina. Ale jde tu spíš o ty lepší a ty horší díly. Když dám čtyři, nejsou to čtyři jako u jiných seriálů nebo filmů. Jsou to čtyři u Rapla. Je mi totiž líto tuhle druhou sérii úplně zatratit. Ano, je tam strašně blbostí a Mácha mě strašně vytáčí, všichni se chovají nelogicky, absolutně jsem nepochopil tu plesnivou ubytovnu, ale... někdy se u toho prostě bavím, někdy víc, někdy míň. Dokoukám to a sjedu si znovu jedničku pro zlepšení chuti. A na dvojku potichu zapomenu. Mimochodem, je to podobná situace jako u Mr. Mercedes - první série excelentní, druhá nebyla úplně špatná, ale plácala se ode zdi ke zdi a popravdě, nemusela vůbec vzniknout. Stejně tak i tady u Rapla. Druhá serie ok, ale nemusela vzniknout vlastně vůbec. Nebo ji klidně mohli nechat ležet u ledu ještě rok dva a propilovat scénář. Protože někdy je to fakt na palici...Mělo to svoje světlé okamžiky, ale ty většinou srazila nějaká absolutní krávovina ve scénáři. I kdyby námět zůstal u jednotlivých dílů stejný (hooligens, fotbal, uprchlíci, atd atd), chtělo to fakt trochu zapracovat na logice. Třeba jsem úplně nepochopil ubytovnu. To v Ústí nejsou normální hotely? Jasně, rozpočet, ale stejně... Důkazní materiál bere stovka policistů do rukou bez rukavic. Znehodnocení důkazů? Lupen bere děti na místo činu... Mácha jezdí na kole, které je důkazní materiál. A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Mimochodem, čekal jsem, když už nic, alespoň nějaké výbušnější finále, když už Lupen s Raplem narazili na ten sklad zbraní (a dokonce i bazooku), ale takhle to nějak vyšumělo... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„BALKÁNSKÁ MAFIE KONEČNĚ V ČECHÁCH...“ /// Pachl zdá se mi poněkud vyčerpanej. Nemyslím fyzicky… ale tvůrčím způsobem… jakoby dostříkával a sere mě, že to vodsírám natěšenej já… a pak Kuneš, kterej si to nezaslouží. Postupně si to celkem sedá a debilní dialogy má jen Rohan (jasně, chápu… ale…). Nemíním řešit, jak a proč se najednou vocitli všichni na houmlesácký ubytovně v Ústí…, ale pozitiva to nejsou. Je to taková antireklama právě na tohle město a ministerstvo vnitra – takže práci u policie. A místo abych si užíval RAPLOVSKÝHO příběhu, koukám na píčoviny, vodvádějící hlavní část práce a patřící spíš do Mostu (víte do kterýho…). Problémy jednotlivejch osob jsou tlačený hodně na sílu. Fajn osvěžením jsou „vedlejšáky“ ostatních herců (Viki Cabadaj… konečně zase pořádná role! Nebo Hádek… Matanoha…). Bez nich by to asi … nebo co já vím… Finále je pak trapárna. Už jen chybělo, aby na sračky vožralej Rohan… sejmul kompletní Srbskou mafii (proč Rohan a ne Kuneš? Protože ten…). A jestli jsem byl po těch trapnejch úvodních scénách vděčnej za příběhovou stabilitu, tak ten konec mě probral! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Raplovi odpustím všechno! (I idiotskej scénář.) 2.) Po „Mostu“ se těším na „Ústí!“. 3.) Chci vidět konec jedný legendy (v přímým přenosu). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že málokde bychom hledali takový příklad euforie u první a totálního propadáku u druhé série. Zaprvé, Kuneš tu prakticky nehraje. Domnívám se, že Hynek Čermák souhlasil s natáčením, ale měl toho hodně, tak hotl v té druhé sérii hrají jiní. Vyjma dílu ze Sázavy ho nelze považovat za hlavní roli. V osobě Rohana si asi tvůrci chtěli vyzkoušet stvoření nasrávací postavy ála Joffrey "I am the King" Lannister, bohužel to nevyšlo a tak je Alexej Pyško jen nudným dodatkem i tak šílených dialogů. Zatímco v první sérii byl hlavní tým souborem kriminalistů a občas se projevovaly jejich charaktery, je druhá série dlouhou nudnou pasáží plnou konverzací jak z Ulice, kde občas taky někdo udělá policejní práci. Když pak hned po závěrečném dílu běží pokračování Zkázy Dejvického divadla a v jedné ze scén říká fanoušek Čermákovi "byl jste skvělej v Raplovi...", nelze se ubránit smíchu. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série měla své mouchy a nelogičnosti, ale většinou to byly drobnosti, které jsem byl ochoten přehlédnout na úkor napínavého děje, realisticky vykreslených postav a výborných příběhů. V druhé sérii ovšem začali nelogičnosti přibývat a postupně se z nich stávali totální scénáristické díry, na které by byl hrdý i ementál. A ani nad těmi menšími už nešlo přivírat oči na úkor dobrých věcí, protože ty dobré tam prostě většinu času vůbec nebyly. Poslední díl bylo vyložené finále do očí bijících absurdit. Za mě obrovské zklamání, které vlastně vůbec nechápu, protože první série byla výborná. Škoda, přeškoda... ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • V epizodě zazní píseň „Jaro“ od skupiny Fešáci z roku 1975. Autorem textu, hudby i zpěvu je Jindřich Šťáhlavský. (sator)
  • Epizoda se natáčela v Praze, Ústí nad Labem, Kolíně, Vykmanově a Černé Hoře (Kruče a Bar). (SONY_)
  • Ve druhé sérii Rapla se filmová postava Hynka Čermáka – major Kuneš věnuje ve volném čase fotografování nahých žen. To je i skutečné hobby Hynka Čermáka. Svoji první samostatnou výstavu aktů měl v květnu 2016 v Dejvickém divadle. (klukluka)

Reklama

Reklama