Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je plus mínus tak nějak na podobné úrovni jako jednička. V nečem lepší a v něčem horší. Příběh se vyvíjí logičtějším směrem ale hlavně zpočátku akce vypadá hrozně špatně. Angelina se poučila a dává do své role tentokráte emoce navíc. Burler nahradil Craiga. K čertu s tím dvojka mě příjde o něco sympatičtější, hlavně díky závěru. 45% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kamera přeletí moře a jsme na svatbě v Řecku. Malé zemětřesení a už se k nám na člunu blíží sexy Jolie a její Lara Croft. Pokračování jedničky na sebe nedalo dlouho čekat a tak tu máme Kolébku života a honbu za Pandořinou skřínkou. Opět je to ten stejný Tomb Raider jako předtím. Pro někoho stejně špatné, pro mě stejné dobré. Daniel Craig má volno a tak ho střída Gerard Butler, což je vynikající náhrada. Croft tentokrát vystřídá víc míst. Podívá se do Číny, projede se na Čínské zdi na motorce a pak ještě stihne zaletět do Afriky. Nemluvě o nádherném Řecku a Alexandrově podvodním chrámu v úvodní sekvenci. Pro mě je Kolébka života parádním pokračováním, kterého se tato filmová série dočkala. Spolu s dynamičtějším soundtrackem je to prostě další skvělý akční dobrodružný snímek. Těm, co se líbil první film, tak je Kolébka života nemůže zklamat. (80 %) ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Tak tu naozaj platí, že obal (v tomto prípade názov) predáva. Bohapustá zmes kváziakčných scén, akoby vystrihnutých zo seriálu Power Rangers pre predadolescentnú mládež. Scenár bol určite zbúchaný cestou lietadlom z New Yorku do Los Angeles. Trápnosť nad trápnosť. Ja len dúfam, že scenárista tohoto filmu momentálne štrajkuje (I.2009) a tak nemá čas na vymýšľanie ďalších takýchto sračiek . Triky sa radili miestami k slabšiemu podpriemeru a chuderka Angelina ani zďaleka nevyzerala na to, aby zvládla čo len 10% akčných scén. Vrcholom trápnosti bol "súboj" so starou vojenskou puškou s bodákom s vojenskou hudbou v pozadí. Vtedy veľa nechýbalo a stlačil by som magické červené tlačidlo na diaľkovom ovládači ... Ja som však bol vyvalený v kresle a lenivosť ma premohla ... ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

No, tak na to, že jsem od toho filmu nečekala vůbec nic, a trochu kvůli tomu, že jsem četla jakousi knižku, která vznikla podle filmu, kde byly postavy lépe vykreslené a veškeré scény třikrát líp popsané než ve filmu, přesto jsem byla celkem spokojená... Pozorovala jsem afričana bez předního zubu, přemýšlela, jestli je povolené jezdit po Velké čínské zdi na motorce a jestli se dá odehrát tento film bez jiné ženy než Lary na obrazovce... Hudba mi přišla celkem v pohodě, ale hodně mě naštvalo, jak rychle se odbývalo vše důležité. Pif paf a konec. Divák má štěstí, pokud se mu to podaří vůbec zaregistrovat... Přesto lepší než koukat do zdi. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jednička měla šmrnc, styl a vtip, a k tomu jasný směr. Tohle je ovšem chaotická slátanina, která nemá ani jedno z toho. Původní svižnost nahradila těžkopádná akce, navíc sestříhaná tak, že jeden ani neví, co se vlastně děje. A když to náhodou zjistí, raději by nevěděl nic. Mimochodem, k čemu má Lara vůbec toho chlapa? Ále co. Podrobnostmi se tady nemá cenu zabývat. Škoda promarněné šance. [PS: Ještě jedna věc: Čím to, že za ty dva roky od předchozího filmu jakoby lady Croft ztratila většinu ze svého sex appealu? Sice to není nějaká hrůza, ale chodící sex, jak jsem ji nazval v komentáři k první části, ani náhodou. Na tenhle druhý filmový bonus k jedné slavné hře raději zapomenout.] ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 65,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 160,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama