Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Ruut 

všechny recenze uživatele

NUDA !!! Za hlavní hvězdu filmu je pasován Wesley Snipes, ale mnohem výraznější postavu měl jeho boxerský protějšek Vig Rhames. Wesley tam jen tak tvrdácky párkrát pronesl že je správný chlap a dobrý boxer a v klidu na samotce čekal celý film na zápas. Pokud jsem teda v průběhu nějak na chvíly nezaspal tak tam byl jen jeden boxerský zápas a to až ve finále. Hodně špatně nasnímaný, bez napětí a bez emocí. Celkově hodnotímfilm jako odfláknuté nepovedené béčko kde jediným světlým momentem je přehrávající Ving Rhames v roli bývalého boxerského šampiona těžké váhy poslaného do vězení za znásilnění. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Prostředí je dobré, protože ve vězení se mohou odehrávat jímavé příběhy. Tohle je příběh, který se primárně snaží o to, aby byl akční, ale nakonec je lepší právě v té rovině civilnější. Jsou zde dobří herci, ale takový Peter Falk je v podstatě vůbec nevyužitý, což je velká škoda. Ani dějem to nakonec nenadchne. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy z vězeňského či sportovního prostředí, leč "Neporazitelný" se hrubě nepovedl. Arogantní, bohatý, tlustý boxer, mistr světa, přijde za znásilnění do báně. Tam už 10 let sedí za vraždu jiný schopný boxer - ne až tolik arogantní, chudý a s pěkně vypracovanou postavou Wesleyho Snipese. A taky tam je zašitý Columbo, starý mafiánský boss, milovník boxu, co chce vidět zápas a tak ho jednoduše uspořádá. Jednomu účastníkovi slíbí svobodu (proč vůbec sedí v krimu mafián s takovým vlivem?), druhému peníze pro rodinu, ředitele umlčí nějakou tou výhrůžkou a už se dva afroameričani můžou pro potěchu taliánského geronta mydlit. Vrah má podporu kriminálníků, násilníka všichni svorně nesnáší, páč dává najevo, že je něco víc než obyčejný póvl. Mukli procítěně zapějí americkou hymnu, mač začíná a já povytahuji obočí: Wing Rhames měří 183 cm a váží přinejmenším 100 kilo (spíše víc), Snipes měří 175 cm a vážit může maximálně 80 kg, ovšem ve filmu jim přidělili 93 a 90 kg. No tak jo, divák je debil a Laurel s Hardym asi taky vážili zhruba stejně;-). Kdo kdy viděl nějaké boxerské utkání těžkých vah, musí se akorát chechtat: tito dva borci se bijí hlava-nehlava, prakticky bez krytu, ani to s nimi neotřese, neodletuje od nich pot, sliny a krev, neotečou - žádné škvírky místo očí, žádný zlomený nos, maximálně se ke konci objeví decentní troška krve. Jako obvykle je "ten dobrý" zpočátku bit, aby se v závěru vzedmul k drtivému knockoutu. Porážku jsem náfukovi přála a vítěz... no ten mi hladinu emocí nerozbouřil (ani nezčeřil). Celý film jsem sledovala absolutně vlažně, postavy nebyly přiblíženy, nešlo si nikoho oblíbit a jediným výraznějším pocitem byla averze vůči odpudivému sebevědomí mistra světa. Celou tuhle nudu doprovází rapová hudba, což taky není důvod pro kladné body. Co pochválit? Kamera ušla, herecké výkony nebyly úplně marné. Špatný box, špatná hudba, špatný příběh, špatný film. 35% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Walter Hill by si zasloužil pár facek, protože takhle zmrvenou režii jsem snad ještě nikdy neviděl. Samotná synopse snímku nabízí obrovský potenciál, který režisér jen tak odhazuje a pouští se do něj vlastní cestou. A to cestou velmi zoufalou. V první minutě jsem měl ještě radost, hrála příjemná hudba a zdálo se, že se bude jednat o moderní vězeňské drama ve stylu Rychle a zběsile, jenže to byl neuvěřitelný omyl. Za celou dobu se dočkáme jen jednoho pořádného boxerského zápasu, který je však neuvěřitelně nudný a nezajímavý, přesto že by se mělo jednat o vrchol filmu a několika nezajímavých flashbacků, které se stejně nakonec jeví jen jako úplně zbytečné. Škoda, škoda takhle promrhaný potenciál opravduu lituji. 40% [TOP 19/5 53%] ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem zkoukl až po třetím díle "Neporazitelný:Vykoupení"" a musím konstatovat, že tohle je dost slabý oproti novému dílu. Snipes tam je nijakej a nedostal ani tolik prostoru, Rhames docela dobrej, ale nedostanu z toho ani průměr. Málo fightů, moc keců. Takhle bojovej snímek nemá vypadat. Jinak celkově je to hodně odfláknuté. Scénář a režie špatný, ale budiž ještě. Určitě to nemá na hroznou hudbu, která se fakt nepovedla. Já si radši pustím novější NEPORAZITELNÝ. 40% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Wesley Snipes nosí černý pás v karate, na tento film přesto trénoval 6 týdnů box. (MiCM)
  • Názov sa zobrazí na obrazovke štyrikrát v priebehu celého filmu. (m.a.t.o.)
  • Wesley Snipes (Monroe Hutchen) přistoupil na požadavek studia Miramax a svoji roli charakterního boxera pojal tak, aby byla divákům sympatičtější. (Conspi)

Reklama

Reklama