Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (317)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak to ani tak dlouho netrvalo a mame tu reboot. Tentokrat bez Milly, s minimem prehnany akce a sazejici spis na hororovou atmosferu. A ono to prekvapive docela funguje. Film od zacatku svizne odsejpa, triky jsou sice slabsi, ale celkovej vizual docela ujde, akce neni spatna a cely je to radne spinavy a krvavy. A hlavne prakticky od zacatku do konce napinavy, neni to sice nic, u ceho by hrozil infarkt, ale atmosferu to ma docela slusnou. Herci sice nic moc nehrajou, ale vlastne jsou to docela sympataci, coz do takovyhleho filmu uplne staci. Je tu taky spousta odkazu na hry, ktery jsem nehral, takze je to takovy, ze cloveku dojde, ze tohle je asi neco ze hry, ale je mu to vlastne fuk. Otazka je, jestli je neznalost hry dobre nebo spatne, vzhledem k tomu mizernymu hodnoceni tady asi spis dobre. Ja jsem od toho nic necekal a nakonec jsem docela spokojenej. Lepsi 3*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně slibný rozjezd se sirotčincem a nočním maloměstským prdelákovem Raccoon City, zabydleným podivnými existencemi a zmutovanými degeneráty, ale především úleva, že v tomhle Resident Evilu už konečně nebude oxidovat šeredný tranďák Miloš Jovović. Na druhou stranu se ale děj postupně zvrhne v poněkud chaotickou interiérovou naháněčku a střílečku, ze které mě nejvíc bavily ohavné mutace několika nešťastníků, ale jinak nic moc, zkrátka průměrné béčko nehodné zapamatování. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sličná Mill(fk)a sa nám poručila a tak sa to z akčného sci-fi hororu, mení na čistokrvnejší zombie shock. A badám, že keby to nemalo v názve výraz Resident Evil a herci by boli v symbióze s pôvodnými postavami, hráči by dávali zrejme lepšie hodnotenie. A keďže ja ním nie som, tak ma pri sledovaní nečakali nervové poruchy, dýchavičnosť a mrle v konečníku. Prznenie klasík je dnes proste v móde, tak som si užíval snímok ako prachprostý žánrový film. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Po wtf traileru jsem se snažil jít snímku naproti tím, že jsem se pokusil vrátit o dvacet-dva let zpátky do dob, kdy pojem Resident Evil vzbuzoval mezi tehdejší herní komunitou velký respekt, což jsem chápal jako malý zmrd i tehdy na konci tisíciletí, kdy pomalu vycházel a na PlayStation pirátském poli se objevoval Biohazard aka RE3: Nemesis. Někdy potom se rozšířily drby, že se připravuje filmové zpracování, které nechystal nikdo jiný než Paul. W. S. Anderson a čekaly se hororové filmové žně dle oblíbené předlohy. Moc dobře to tehdy ( i díky očekáváním a představám ) nedopadlo. No a nedopadlo to bohužel ani tentokrát. Je vidět, že se Johannes Roberts snažil vyjít hráčům vstříc, že to celé vypadá, jako by to fakt vzniklo na konci devadesátých let a měl se z toho stát VHS hit, jako by to i byl záměr ( doufám ) a první půl hodinu to vypadá docela nadějně, ale bohužel, tohle by moc nefungovalo ani tehdy - ať už kvůli hercům, dost brzy vypařené atmosféře začátku i scénám, které vůbec nedávají smysl, 4/10 za snahu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Totální fanservis vystihující brakového ducha her, plný devadesátkové atmosféry, po vzoru RE lehce teatrální stylizace a toporných dialogů, parádní R-kové akce, ale i překvapivě zručně provedených hororových momentů. Když pominu nepochopitelně divný casting neodpovídající svým protějškům (Chris by potřeboval nafouknout, Jill vybělit a kudrnatý latino Leon... úplně všechno) a fakt, že dějově je to splácanina několika herních dílů dohromady, tak mě to bavilo více, než všechny Andersonovy Resident Evil-y dohromady. Místy zaškobrtne CGI, ale díky dobré práci s kamerou a barvami to povětšinou i velmi dobře vypadá a díky výraznému soundtracku i zajímavě zní. Su spoko, hodnocení upřímně příliš nerozumím. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Přestože události prvního a druhého dílu her dělí od sebe přibližně dva měsíce, ve filmu se obě hlavní události z her (průzkum Spencerova sídla v horách jednotkou S.T.A.R.S. z prvního herního dílů a zamoření a následný úprk z Racoon City z druhého dílu) odehrávají dle slov režiséra a scenáristy Johannese Robertse pouze během jediné osudné noci, a to 30. září 1998, během které se odehrává děj her „Resident Evil 2“ a „Resident Evil 3: Nemesis“. (S.U.E.S.)
  • Video promítané na zeď ve sklepě laboratoře, ve kterém dvojčata Ashfordovi mučí vážku a poté ji nechají sníst mravenci zaživa, je téměř na chlup stejné jako cutscéna ze hry „Resident Evil: Code Veronica“. (NiWi)
  • Ve filmu se nijak nevysvětluje to, proč je velká hala na policejní stanici tak prostorná s velkou sochou uprostřed. Ve hře se však dozvíme, že stanice dříve sloužila jako muzeum umění. (NiWi)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama