Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (557)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to bylo celkem dobré. Původní animák jsem neviděl. Nejsem sice moc fanda přetáčení klasických Disneyovek, ale tahle se povedla. Ani bych nepoznal, že to je do Ricthieho. Na filmu se mi dost líbily barvy, je to dost pestré. Sledujeme příběh mladého Aladina, který se snaží získat srdce princezny Jasmíny a porazit zlého záporáka. Will Smith mi původně do role Džina moc nesedl, ale nakonec si roli dost užil a líbil se mi v ní. Pohledná Naomi Scott byla jako Jasmína taky docela v pohodě. I písničky tu byly pěkné. Možná to mohlo být o něco kratší... "Chci být nejmocnější bytost na Zemi." ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie než sľuboval nablýskaný trailer, no rezervy film samozrejme má. trocha ma nasrali spievané scény, ktorých bolo celkom dosť, myslel som, že bez nich by to bolo lepšie, ale len do scény v ktorej Naomi Scott zaspievala výbornú a chytľavú pieseň " Speechless ". Občas je film zbytočne nablýskaný, až príliš farebný a pompézny , chcelo by to trochu spomaliť a skľudniť. Modrý Džin by mal byť ťahúňom filmu, no mne prišiel Will Smith úplne mimo. Bol skôr otravný ako vtipný a tipovo by som určite hľadal iného herca. Ako rodinný film uspokojí, ale pocit, že to šlo urobiť lepšie vás po filme bude ešte chvíľu prenasledovať...Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hraného Aladina jsem viděl někdy jako dítě, takže už si ho přesně ani nepamatuji. Hraná verze je zaměřená hlavně pro rodiny s dětmi. A to mi trošku vadilo. Základ příběhu je dobrý, i casting se celkem vydařil, ale já bych raději trošku drsnější, vážnější verzi. Hlavně ty muzikálové vložky byly úplně mimo, ty to celé kazily. Takže jak říkám, základ je dobrý, pointa, zápletka, děj také, ale příště vynechat ty muzikálové scény a pojmout to trochu vážněji. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Džina chceš mít za kámoše hned teď! Will Smith je bourák, a ostatní nadmíru sympatičtí herci mu zdatně pomáhají v tom, dělat z téhle písničkové pohádky zábavný nadprůměr. Původní animák si navíc vůbec nepamatuju, takže další plus pro člověka, kterýmu smrděj doslovný remaky. P.S. Jen malé varování pro ostatní podobně doufající: fakt to není Král Artuš pro děti. Richieho jsem tam skoro nepoznával. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vysoustružená Disneyovka... vysoustružená tedy tak akorát na hranici, kdy se nemůžete rozhodnout jestli si ten ultrakýčovitý vizuál užíváte, a nebo vám z něj začnou krvácet oči, kdy vás otravné písničky ještě baví, a nebo už teče krev z uší, a kdy ten příběh je tak jednoduchý/blbý, že mozek dostatečně vypíná, a nebo v něm už způsobuje vnitřní krvácení. Tak aspoň že Guy Ritchie se projevuje kvalitně v těch pár akčních scénách a dialogových přestřelkách mezi slušnými herci, co tenhle slepenec drží pohromadě (tedy slušnými herci je myšlen Will Smith a roztomilá Naomi Scott, zato toho kluka v hlavní roli zapomene každý ještě než skončí závěrečné titulky). Sledování filmu je tak na zvážení - pro děcka dobrý, a pro ostatní snad snesitelný, ale ti by si radši měli předem v dosahu nachystat kyblík na tu krev, co budou při koukání možná potit. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Tým vizuálních efektů vytvořil celkem 40 minut animací a předběžných vizualizací hudebního čísla „Prince Ali“, aby měl tvůrčí tým lepší představu o rozsahu choreografie, kterou si celá sekvence vyžádá. (Zdroj: Falcon)
  • Rovnako ako pri animovanej predlohe, aj tu v českom dabingu Jasmínu nahovorili a naspievali dve rozdielne herečky. V prvom filme rozprávala hlasom Jasmíny Sabina Laurinová a spievala Jana Mařasová, v hranej adaptácii princeznú nahovorila Nina Horáková a naspievala Martina Placrová. Paradoxné je, že v skutočnosti by Laurinová aj Horáková dokázali svoje party aj odspievať, keďže herečky za sebou majú niekoľko úloh v muzikáloch a spev im rozhodne nerobí problém. (matthew.17)
  • Vedoucí týmu vizuálních efektů Chas Jarrett vybudoval hydraulickou platformu se šesti osami pohybu, kterou využil pro natáčení sekvence „A Whole New World“ s létajícím kobercem. Zařízení, na kterém Mena MassoudNaomi Scott seděli, bylo ovládáno ručním vstupním zařízením a pohybovalo se nahoru a dolů a ze strany na stranu před zeleným plátnem s předtočenými záběry pozadí. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama