Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (669)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Schválně jestli poznáte v čem je problém (či přesněji nepříjemný zádrhel) této série… Má dvě ústřední linie. Narcotraficantes „jihoamerickou“ španělsky mluvenou zaměřenou na pozdní kariéru patróna Medelínského kartelu Pablo Escobara (fantastický, respekt budící a jakkoli by to k tomu svádělo, tak nepřehrávající Moura), která je plná intrik, napětí, skvěle vystavěná a dodržující žánrová specifika, aniž by se však výrazně odchylovala od skutečnosti (ostatně ani není důvod, ona byla i tak dost neuvěřitelná sama o sobě). Druhá DEA „severoamerická“ angličtinou mluvená linie je do morku kostí procedurální, řešící detaily vyšetřování (ostatně oba agenti se na vývoji seriálu aktivně podíleli) a honu na narkobarona, který byl jedním z vůbec nejbohatších/nejnebezpečnějších lidí své doby. Už asi tušíte v čem je onen zádrhel, že? Ano, každá je ze zcela (ale skutečně zcela) jiného těsta. Nedá se říci, že by jedno z těch těst bylo lepší druhého, protože obě se nesou natolik v jiném duchu, stylu i pojetí, až jsou v mnoha ohledech neslučitelné. A do toho navíc ještě třetí složka v podobě velmi častých dokumentárních pasáží "vypravuji jak v rozhlasové inscenaci a je to doprovázeno archivními dobovými záběry". Jakkoli každá ze složek sama za sebe funguje na výtečnou a není ji moc co vyčíst (snad jen že to vypadá jakoby každá agentura byla zastoupena jedním člověkem), tak dohromady pospolu zrovna neštymují a nevytváří soudržný celek. Což s ohledem na jejich kvality zamrzí. O to více, když již bylo prokázáno, že tyto zdánlivě neslučitelné přístupy k této látce skloubit přeci jen lze (aneb zdravím Dona Winslowa). Čili to sice zamrzí, ale rozhodně ne natolik, aby to cokoli změnilo na neoddiskutovatelném faktu, že se Narcos zařadilo mezi špičku současné "quality TV". ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál jsem odkládal snad půl roku, ale díky současné filmové nouzi jsem se do něj opřel plnou parou a nelituji ani sekundu stráveného času. Pablo Escobar je frajer, který si vysloužil můj respekt a je určitě dobré vědět, jak to v tehdejší době v Kolumbii fungovalo. Nejzajímavější momenty: Podrobný návod na výrobu kokainu, kandidování na prezidenta a vlastní věznice. Velmi dobré, zajímavé, poutavé i slušně drsné. 95% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl Narcos mě okamžitě vcucnul do děje tím, jak informativní byl a jak dokumentaristicky rozjel onen příběh Pabla Escobara. Onen dokumentární střih se samozřejmě dalšími díly zpomalí, ale ve výsledku to vůbec nevadí. Budete sledovat každou minutu a čekat na moment, až do Vás tvůrci opět nasypou nějaký ten zajímavý fakt, který Vás utvrdí v tom, že nekoukáte na vymyšlený příběh, ale na neuvěřitelně krutou realitu Kolumbie tehdejší doby. Občas se nechce ani věřit, že něco takového bylo možné. Leč právě neuvěřitelnost je devíza celého námětu, který je prostě natolik silný, že i pět hvězd je pro něj málo. Jednoduše...bomba. Zde se Netflix opravdu vyšvihl. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte stále platí, že najlepšie scenáre píše sám život - a ajkeď seriál Narcos upozorňuje na začiatku každej epizódy, že dej prispôsobuje scenáristickej gradácií oproti presným skutočnostiam - sila tohoto počinu spočíva práve v skutočných základoch príbehu a v stvárnení historických postáv. Autentickosť, čistý obraz bez prehnaných filtrov a geniálne obsadenie v osobách Moura - Holbrook - Pascal robí pre mňa z Narcos najlepší seriálový počin od dôb Dextra. Aj keď sa to žánrovo nedá porovnať, maximálne tak v hudobnom doprovode :) A o to lepšie. 100% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Excelentně zpracovaný seriálový "opus magnum" o jednom z nejznámějších narkobaronů moderních dějin. A i když jsem měl ze začátku lehké obavy, že se v záplavě jmen, dat a neuvěřitelných machinací budu ztrácet, opak byl pravdou. Tvůrci tohoto vybroušeného seriálového klenotu to celé postavili jako dechberoucí přehlednou mozaiku, jež Vás od prvních okamžiků dokonale vtáhne mezi narkobarony, řadové mafiány, obyčejné posluhovače a kolumbijský lid. Je ale ovšem jasné, že takový úspěch by byl poloviční bez představitele Pabla Escobara. Wagner Moura pojal tuto postavu dokonale démonickým způsobem, pročež když se před Vámi v průběhu děje objeví dobové záběry či fotografie, jen málokdy poznáte nějaký markantní rozdíl. Musím zde rovněž zmínit i skvěle napsané postavy na "druhé straně barikády" v řadách DEA, jejichž charakter je rozvíjen bravurním a nenuceným způsobem. Tohle se zkrátka povedlo na výbornou, pročež byste si tuto delikátní seriálovou exkluzivitu s neodolatelnou příměsí kokainu a peněz rozhodně neměli nechat ujít. Výborná práce! (Netflix) „Plata O Plomo.“ ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • Postava pašeráka drog George Junga sa v seriáli neobjavila, ale práve on bol pravou rukou Pabla Escobara v Miami. Natočený bol o ňom aj film Blow (2001), v hlavnej úlohe s Johnnym Deppom. V tomto filme sa tiež predstavila postava Escobara. (vander19)
  • Zhruba v polovině úvodní znělky je možné na jednom ze záběrů spatřit na televizní obrazovce Ronalda Reagana (v pořadí 40. prezidenta USA, jehož funkční období trvalo od roku 1981 do roku 1989). Tato skutečnost se v průběhu seriálu kvůli časové ose příběhu mění. Ve 2. sérii se tak na obrazovce vystřídali ještě George W. Bush a Bill Clinton. (Dio_Padre)
  • Keď asi v polovici filmu vchádzajú postavy do džungle, je vidieť naľavo chlapa so zbraňou, no nemá v nej zásobník. (maramashi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama