Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

  • USA Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (více)
Trailer

Rozpolcenost mezi loajalitou ke svému učiteli Obi-Wanu Kenobimu a vábením Sithů nakonec způsobuje, že se Anakin Skywalker obrací zády k Jediům a přeměnou v Dartha Vadera dokončuje svou cestu do temnot... (Bontonfilm)

Recenze (1 568)

M1k9 

všechny recenze uživatele

Vrcholné dílo vibrující emocemi, které akumuluje vše zlé z minulých dílů. Sledoval jsem se zatajeným dechem. Opravdu temná dějová linie, která by si zasloužila konkrétně od G. Lucase zfilmofat povzbudivý protiklad v této kvalitě. Bohužel již musím konstatovat že epizoda 6 i přes slibný scénář, možná jen díky zaostalým efektům, nedosahuje takové intenzity. A ano tady se pro diváka nové generace rozhodlo o osudu celé ságy. Myslím si, že doplnit další tři (zaostalé) epizody je pro většinu nutnost a celkově je nutnost řadit Star Wars k těm nejlepším sériím které kdy vznikly. 9.5/10 ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

No vida, že to jde. Sice mám spoustu připomínek k logičnosti děje a některým tupým dialogům ("Jsi tak krásná" - "To proto, že tě tak miluju" - "Ne, to proto, že já tak miluju tebe") či rádoby vtípkům, ale musím uznat, že herci konečně HRAJÍ (samozřejmě až na Christensena, protože ten hrát evidentně neumí), film nevypadá, jako by jeho cílová skupina byla pětiletá mrňata, konečně se dá mluvit o atmosféře a napětí a hlavně jsem se docela bavila. Hodnotím 3*, protože při představě, jaké dva paskvily tomuto dílu předcházely, musím uznat, že tohle je, aspoň po režijní stránce, jiná liga. Scénář sice pořád DOST skřípe, ale co už, však je to taková pohádka pro dospělé, tak aspoň pro jednou nebudu rýpat. ;) P. S. Jsem jediná, které z těch kmitajících světelných mečů při boji Anakina proti Kenobimu bylo šoufle, nebo se najde více osob, jež také cítily hrozbu blížícího se epileptického záchvatu? ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepsia epizoda z novej trilógie. Nabúšená dobrou akciou a osudovosťou, ktorá tak moc chybala predchádzajúcim epizódam. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti sú oproti tomuto nič.Sú taký úvod a ochutnávka toho čo príde.Star Wars III je pre mňa rozhodne zatiaľ najlepšia Star Wars vec.Temné, smutné všetko sa tu pokazí a smeruje k nevyhnutnému.K zrodeniu Dartha Vadera.Efekty sú skvelé a čo ma najviac teší naozaj riadne veľa súbojov so svetelnými mečmi.Hudba krásna.Posledný súboj Obi-Wana vs Anakinom úžasný a presne na takéto niečo som čakal.U mňa za plný, skvelý film. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Třetí díl má prvních dvou konečně švih, několik zábavných scén (souboj Griveous/Obi-Wan, Palpatin/Windu, celý bitevní závěr), a dokonce i rozhovory, před tím rozvláčné a zdlouhavě se zabývající vztahy ted nezdržují, jsou prostě potřeba. Třetí epizoda je napínavá, i když, předpokládám, každý ví, co a jak se stane a hlavně je o třídu výš než předcházející epizody I a II, ze kterých si osobně nepamatuju ani jednu scénu,nebo repliku. Kdyby místo tří prequelů byly jen dva (dvě první epizody pojaté jako kreativnější rozjezd), bylo by to velmi silné. ()

Bukysh 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší SW film. Vidieť Ewana McGregora ako Obi Wana je zážitok a iba v jednom filme máme ukázane, že prečo v štvorke nie sú jediovia. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Anakine, přešel si na Temnou stranu Síly a zradil jsi vše co ti Jediové předávali a tím jsi pro mě skončil!!! Ovšem konečně jsem zjistila kdo je Darth Vader. A tímto pro mě končí celá série Stars Wars...Za mě 100% ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Jsem z filmu rozpolcený. Nevím upřímně, jak ho mám vlastně hodnotit. Nudné pasáže s naprosto otřesnými dialogy George Lucase střídají epické scény, memy a ikonické momenty. Pád Republiky, vzestup impérie, přechod Anakina na temnou stranu a to vše musí navazovat na původní trilogii. Lucas si nenadělil jednoduchý úkol, přesto, že na to měl 3 filmy. I tak se mu povedlo stvořit něco, na co fanoušci předaleké galaxie rádi vzpomínají. Ať už z nostalgie, nebo protože se tu odehrají klíčové momenty. Herecké výkony jsou někdy k smíchu, někdy až Oscarové. Přesto, že jsem se přes tak 1/4 filmu poměrně nudil, scény s Rozkazem 66, duelem na Mustafaru a nebo finální "rekapitulace" v jakém stavu galaxie teď je. Epická finále jedné éry Star Wars bych dal 4/5. ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Bohužel jenom 4,ráda bych dala 5, ale za první půlhodinku filmu to nejde. Až jsem měla strach, že to Lucas úplně zvoral. Bylo to sice z počátku bombastické, R2 byl nad poměry vtipný, ale až moc podobné epizodě I. a II. Nemělo to šmrnc...pak se něco stalo a úplně mě to vtáhlo dovnitř...Anakinova proměna byla hodně silný zážitek, zvlášť když už člověk ví, proč to udělal!!! Skvělý imperátor, úžasný Yoda...za vrchol považuji závěrěčný dvojsouboj a vůbec hudbu J.Williamse, která nemá chybu...opravdu je to hvězdná opera jak má být....Jen mě fakt mrzí ten začátek...což znamená, že staré díly nic nepřekoná ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

tolik ocekavana promena..byla za par minut hotova..v konecnem dusledku naprosto zbytecne prvni dva dily a pak z Anakina na Darth Vardera za par minut:(jinak bezva i kdyz nekdy az stereotypni ale porad nadstandard ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Při dalších shlédnutích je to stejně skvělé jako při prvním. Miluji tenhle film a naplňuje mě radostí, že se zrovna Hvězdné války dočkaly takovéhleho vyvrcholení. Neboť tahle sága formovala moji lásku k filmům. Skvělé herecké výkony, úžasné triky a neskutečné emoce to nám nabízí Lucas v tomhle filmu tak úhledně zabalené, že se tomu nedá pomalu věřit. Tleskám a odpouštím Jirkovi Epizodu 1, která mě málem zničila. P.S. Vyžaduji Oscara Iana McDiarmida, jehož Palpatine se nedá slovy popsat, to se musí vidět a nominaci pro Ewana, kerý je tak sympatický a navíc dokázal tak dokonale napodobit Aleca Guinnesse, že fakt musím smeknout. A alespoň nominace za nejlepší film je také namístě. Kruh se uzavřel a nám nezbývá než čekat, než někdo další přijde s něčím podobným jako Lucas před předlouhými 28 lety..... Ještě přidávám. Je to úplně nejlepší epizoda. ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

Tyhle SW mě vážne zklamali! Všichni o tom tak mluvili, jak je to skvělý, bezvadný! Nejlepší z dílů...člověk se na to pak těší a má mnohem větší nároky a pak to taklhe dopadá. Do té doby než se Anakin definitivně přikonil k temné straně jsem se pěkně nudila že jsem začala uvažovat, že půjdu domu, což se mi snad nikdy nestalo. Pak už to šlo jen (DÍKY Bohu!) k lepšímu! A posledních asi 30 minut jsem si vážně užila. Ale připadalo mi to hrozně dlouhé a ten začátek se zkrátka prominout nedá! Možná to bylo i tím, že jsem byla nucena jít na dabovanou verzi, což byla HRŮZA! ,,Potřebuji jen tvou lásku!" ,,Ne, já tě muluju víc!" Paně Bože! Doufala jsem, že v tomhle díle půjde už o vážnější věci. Nebo ten Amidalin porod....snad tohle rozčarovnání časem vyšumí... ()

Berry 

všechny recenze uživatele

Divný... I když patřím k menšině, která Star Wars příliš nemiluje, tak musím uznat, že u tohoto dílu jsem se hodně bavila. Narozdíl od dvojky, ve které se mi souboje obzvlášť nelíbily, tady byly zábavné a hlavně uměly pořádně vtáhnout do děje. Další plus oproti dvojce je to, že takových těch nadlidských potvor tam bylo opradvu málo, takže absurudita klesla o hodně. Ale nebudu si hrát na nějakou superznalkyni a odbornici na Star Wars a prostě jen řeknu, že ačkoli se mi Star Wars nikdy moc nelíbilo, tak byla pomsta Sithů mimořádně dobrá zábava, ve které jsem se nenudila ani minutu. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Z druhé série nepochybně nejlepší díl, který konečně splnil očekávání fanoušků celé ságy. Ačkoli vlastně víte, co všechno se má stát, přesto se ani na chvilku nenudíte, boje velkých kosmických lodí jsou náležitě vyšperkované. ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

88 % --- [KINO], [DVD] --- Tak na tohle se čekalo skoro 30 let. A přes všechny nedostatky to stojí za to. "Lord Vader." --- "Yes Master." --- "RISE!!!" ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Po velmi vlažné jedničce a dvojce, filmy v tzv."nové" vlně Star Wars, přišla trojka, poslední díl. A víte, že to vůbec není špatný? Tato řečnická otázka je zcela na místě, neboť právě e1 a e2 byly pro mne poněkud průměrné. Bitka Obi van vs Anakin je taky dost kvalitní. Pokud první řada měla nejlepší pětku, pak druhá řada má jednoznačně trojku. 5* ()

God91 

všechny recenze uživatele

Tady pro mě začínají SW. Skrytá hrozba a Klony útočí byly skoro zbytečné... Překvapivě dobrý výkon Christiansena + ladné nasměrování ke 4. dílu Lucase mě okouzlily.. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Mám rád (miluju) samozřejmě všechny STAR WARS tak jeden za všechny.Na tomhle dílu se mi líbí ta depresivní atmosféra a dějem nabitý akční příběh (doživotně chci na vánoce světelný meč).SW sou největším a nejkrásnějším filmovým dílem všech dob.Jo a Christensen mi tady vůbec nepřipadal špatný.Vlastně se mi fakt líbil.Palpatin je rozhodně jeden z nejvychcanějších a nejlepších padouchů.S Lateefovým komentářem souhlasím do posledního písmenka.Už ani nevím kolikrát sem to viděl:-).PS: Tohle by byla paráda. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl celé série. Kvůli skutečnosti a přeměně dobra na zlo. Na ukázku lidské skutečnosti, snůšky lží, manipulace a pohledu za oponu. Nikdo to nedovedl vyjádřít lépe pane Lucas. Pamatuji si červenou pracovnu kancléře, který převzal moc. A při konci republiky a demokracie slyšíme velký potlesk. Takhle umírá demokracie. A takhle dostává film pět hvězd od Radim Fišera. Respekt... ()

G900 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle rozhodne neni to, co jsem ocekaval. Mozna je to znovu tim, jak vsichni okolo me Ep. III vychvaluji. Ano, zacatek je perfektni, kazdy si rekne ze tohle bude ono. Jenze, tempo udane v prvnich dvaceti minutach se postupne ztraci az do uplneho vytraceni. Svetle stranky jsou snad jen 'rozkaz 66' a zaverecny souboj Anakin vs. Obi-Wan. I kdyz i ten uz je zase jen tisicere opakovani svetelne discoshow s charakteristickym 'šššššwum, šwum, ššššwum,... Herecke vykony jsou tu hodne nevyrovnane, na jedne strane vynikajici Hayden Christensen, na strane druhe... no, malem zbytek celeho ansablu. Pripada mi, ze vsichni hraji strasne krecovite, boji se dat do toho sve pocity ze sceny, aby nahodou neudelali spatne gesto, nebo spatne pozvedli oboci, cimz by naprosto znicili to 'cim to ma byt'. A tech nelogicnosti, a zbytecnych scen. Zaverecne 'mecovani' nad lavou je sice pusobive, ale taky je tak trochu WTF, scena kdy klony zabiji onu modrou bytost na te nadherne barevne planete (asociace je zrejma), a take 'rodici' scena, kdy je receno, ze Padme to nezvladne a budou muset ihned operovat a hle, o dve minutky pozdeji uz vesele rodi. Pribeh se jakoby vubec neposouva dal, je stale ve stejne rovine az na konec - hop a je tu Darth Vader! Jeho nastup na me take moc nezapusobil, jeho Hollywoodske 'Noooooooo!' bylo opravdu velmi vtipne, ale to asi nemelo byt. Omlouvam se vsem SW fandum, ale je to jen nazor. Myslim si vsak, ze SW EIII ma tak vysoke hodnoceni jen proto, ze je to SW E III. Muj konecny verdikt je podobny, jak uz nekdo pise: Odeberte triky, odeberte nazev a nezustane Vam vubec nic... 3,5* ()

Související novinky

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

29.09.2019

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy již delší dobu slibovala, že do světa Star Wars hodlá brzy přivést více ženských autorek. Na filmové frontě se jí to zatím tolik nedaří, vzhledem ke změně strategie… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Reklama

Reklama