Reklama

Reklama

Jsou stejně schopní a stejně posedlí. A stojí proti sobě... Lupič Neil McCauley se specializuje na akce, při kterých jde o velké peníze. Ať už připravuje přepadení pancéřového vozu nebo vyloupení banky, vždy se může opřít o spolehlivé spolupracovníky. Každý jeho zločin je pečlivě naplánovaný a provedený s dokonalou profesionalitou. Když McCauley připravuje svou poslední velkou loupež, po které se chystá na odpočinek, je mu už v patách policejní detektiv Vincent Hanna. Potíž je v tom, že Hanna je stejně schopný a stejně posedlý svou prací jako McCauley. Oba muži toho mají společného víc, než se na první pohled zdá: ani jednomu z nich to například v soukromí neklape. Vincentu Hannovi se hroutí už třetí manželství, McCauley pro jistotu nikdy s nikým nenavázal trvalý vztah. Oba by si vlastně mohli skvěle rozumět. Jenže stojí na opačných stranách zákona a jejich setkání nemůže skončit nijak jinak, než soubojem na život a na smrt… Režisér Michael Mann (Miami Vice, Lovec lidí, Poslední Mohykán) natočil strhující kriminální příběh, ve kterém se vedle akčních scén soustředil na podrobný popis toho, jak jeho hrdinové žijí v soukromí a jak své činy připravují. Při uvedení do kin se reklamní slogany zmiňovaly o tom, že se zde poprvé na plátně setkali dva z největších amerických herců Al Pacino a Robert De Niro. Pravda je, že oba předtím hráli ve filmu Kmotr II (1974), kde však neměli žádnou společnou scénu. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 454)

cariada 

všechny recenze uživatele

Pěkný akční snímek na kriminální bázi. Ač mám dlouhý filmy rád, tady to bylo někdy až moc natahoný a ten konec mě přišel přehnaný. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Nesympatický polda a absolutní sympaťák zločinec a v jejich rolích Al Pacino a Robert De Niro (úúúúúááááá proti sobě). Je to vrchol filmařského umění, třeba scéna, kdy zločinecká banda vykrade banku, a pak se rozpoutá peklo, je něco uchvatného a kulervoucího. A rozhovor mezi Vincentem Hannou a Neilem McCauleym v kavárně je zážitek, za který bych ho já osobně zařadil mezi nejlepší scény historie filmu. A i zbytek filmu skvěle šlape, odsípá a prakticky nemá hluchá místa. No jo no Michael Mann to prostě umí a snad vždycky uměl. Pravda, trochu nechápu, proč v televizi vysílají tenhle super film ve dvou dílech. Vlastně proč mě to překvapuje, televize dělají všechno tak trochu zvláštně. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně ten typ filmu, který i kdyby neměl tuhle topku herců (tímto nechci urazit výkony herců, ba naopak moje oblíbené duo Al Pacino a De Niro jsou více než vhodní), tak je pořád skvělý, protože má chytlavý děj a atmosféru. Skvělá akce. Film podle mého gusta! :) ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Při prvním zhlédnutí jsem nedával moc pozor, takže jsem s hodnocením i komentářem počkal, až to uvidím i podruhé. Ale i prvně to byl silný zážitek, který mi ,,kazili'' jen Val Kilmer a Jon Voight. Ale teď už tam žádné chybičky nevidím, snad kromě hudby, která se příliš neprojevuje. Akce je parádní a u mě vyhrává nad přestřelkou uprostřed děje úvodní přepadení, všechny postavy dostanou svůj prostor a jde sympatizovat s oběma skupinami. A zda je lepší herec Al Pacino nebo Robert de Niro? U mě to bude Al Pacino, ale opravdu jen o kousek a jsem rád, že ti dva natočili film, ve kterém porovnali své schopnosti a kvality. Přítomnost mladé Portman mě mile překvapila... ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Setkání dvou legend v jednom filmu dopadlo fantasticky. Al i Robert podávají neuvěřitelné výkony a celý film je koncertem jejich hereckého umu. 5* ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Uhrančivý i přes svou téměř tříhodinovou stopáž. Brilantní herci a šťavnatý příběh mají v Mannových rukou příležitost ohromovat i 20 let po své premiéře. Tento portrét dvou profesionálů na opačných stranách zákona a chovajících k sobě hluboký respekt je jedním z nejlepších akčních krimi dramat, které bohatá filmová historie může nabídnout. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Hóóódně dlouhej film, do kterýho se chvílema vtírá nuda.Ale jinak efektní scény a skvělej konec s hudbou mistra Mobyho.90%. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších kriminálních filmů a uhrančivou velkoměstskou atmosférou, čistou režijní prací a dokonalou dvojkou DeNiro a Pacino, kteří si spolu jednou zašli před kamerou na kafe a je z toho vrcholná scéna celého filmu... ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se bál té délky, ale nakonec jí to uneslo...i když si chvíli po dvou třetinách říkal "měli je nechat všechny umřít už při tý impozantní přestřelce po vyloupení banky". Po vynikajícím a strhujícím závěru ala two men show by Pacino and De Niro jsem však názor změnil. Za nejlepší část filmu považuji prostředek, kdy jsou oba protivníci poprvé konfrontování a navzájem si vidí do karet, to je hodně nezvyklý a natočený je to výborně. Na začátku mě taky zaujala výborná kamera. Slabin bych našel minimum, teď zfleku si ani žádnou výraznější nevybavím, takže pět je ucházející hodnocení:-) ()

Lopic 

všechny recenze uživatele

Další z filmů imd top 250, který sem dlouho odkládal. Měl sem z něho obavy, kvůli dlouhé stopáži a jménu Michaela Manna. Viděl sem 3 jeho filmy, z čehož se mi hodně líbil jen Collateral. Poslední mohykán byl pro mě mírnej nadprůměr a oceňované Miami Vice mě docela nudilo. Proto sem měl z Heat obavy, ale brzy se ukázalo, že byly zbytečné. Film ubíha bez slabších chvil, hlavně díky vynikající ústřední dvojici. Stejně jako asi většina sem fandil De Nirovi, ale postava Al Pacina mi nepřišla jako taková svině, jak hodně lidí tvrdí. Je to prostě drsnej polda, kterej je uz vším tím svinstvem okolo sebe znechucenej. No a konec mě trochu mrzel, ale jinak to dopadnout nemohlo. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Pacino a De Niro tradičně výborní. Ani dlouhá stopáž nevadila, nenudil jsem se ani vteřinu, neboť film se nesoustředí jen na ústřední dvojici (i to by ale stačilo na skvěý snímek) ale i osudy všech vedlejších postav jsou propracovány do nejmenších detailů. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

765. hodnocený film: Po spoustě odkládání a přemlouvání se: "Tak už se na to koukni a budeš mít pokoj...", jsem se konečně prokousla "Nelítostným soubojem" i já a musím říct, že mi nabídl vče, co od filmu očekávám. Vynikající obsazení hlavních rolí. Skvělé rozlišení rolí záporáka a klaďase. Kvalitní hudba. Kráska po boku zlosina. A hlavně skvělý příběh. De Niro je famózní a Pacino je jako vždy borec. Navíc mě hodně mile překvapil svým výkonem i Val Kilmer. 5* a jsem fakt mile překvapen tím, že ani tentokrát mě nezklamal Robert De Niro. 5* ()

wohna 

všechny recenze uživatele

Michael Mann dokáže natočit nejlepší filmy z žánru Krimi.. Al Pacino a Robert de Niro jako protivníci.. Oba dva jsou herecké persony.. Mann je režisérská persona.. Po Se7en nejlepší Krimi film..! ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

5.8. 2010 - Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Jon Voight - co více si člověk může přát? Vztah Al Pacino - Robert De Niro - nejdříve tajné sebepoznávání, pak kafíčko( hodně zajímavý rozhovor), no a nakonec jejich střetnutí. Poslední velká loupež posléze střelba ve městě- geniální. Po přestřelce se udrželi jen De Niro a Val Kilmer. Čekal jsem to. Konec se hodně vydařil. Nejdřív hrůza ve vaně - Natalie Portman a podřezané žíly a potom ... Michael Mann přišel opět s tím jeho " překvapením nakonec". Dal dvě největší legendy a kapacity filmu do poslední scény tváří v tvář. Smrt De Nira. Hrdina Al Pacino, ale pro mne jsou hrdinové a vítězové oba. Každý má svou cestu. Film u mně ale nemá na nejlepší film Michaela Manna - Collateral. Je to ale taky fantazie. ____ "Žiješ mezi pozůstatky mrtvol, rád se šťouráš v jejich minulosti, zkoumáš terén a jak narazíš na nějakou stopu, zavětříš kořist a uštveš ji k smrti". ____ ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

"They say, this is the city..the city of angels..all I can see is dead wings..."Jak temný a opuštěný svět se může skrývat mezi zdmi města plného světel. Dva muži, kteří svůj život žijí na té tenké hranici mezi těmito dvěma světy. Avšak zároveň právě díky tomu jim oba tyto světy patří. Tak není jasné, na jaké straně stojí a všem okolo se zdá, že ti dva stojí osaměle. "I´m alone, but I don´t feel lonely." Oni však stojí vprostřed, balancují a rozhlíží se, který svět jim může nabídnout více. V tomto střetnutí ani jeden z nich nemůže uhnout ani o píď, jelikož by to znamenalo osudovou výhodu pro toho druhého. Tohle není boj dobra se zlem, tohle je střetnutí těch, kteří tuto směšnou přízemní dvojakost přenechali těm, jenž neumí žít na hraně. ()

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama