Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Třetí díl začíná přesně tam kde druhý díl skončil. Jason to přežil a ve vraždění může pokračovat. Trojku režíroval Steve Miner stejně jako dvojku a natočil to ještě líp. Taky jsme to měli půjčený od tátovýho kamaráda na videokazetě. Opět jako dvojka to bylo nahraný z programu Premiéra TV. Jo jo tenhle díl se mi líbil mnohem víc a taky proto že Jason tu má už svojí legendární hokejovou masku. A jak je už zvykem v týhle sérii, zas parta teenagerů odjíždí dodávkou blízko k táboru Crystal Lake. Scéna s trávou v dodávce mě pobavila :D A ještě je tady parta tří motorkářů, jeden bílej, jedna negryně a jeden negr a to jsou pěkný zmrdi a Jason zabije všechny tři :D Gore slušný, hlavně scéna s nohama se povedla. Jasona si tu zahrál Richard Brooker a je výbornej. Atmosféra napínavá víc než ve dvojce a na konci filmu kdy Jason nemá masku, tak jde fakt z něho strach, to byl ale ksicht :D Skvělá maska. Další pokračování Jasona se povedlo. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Trojka je ideální díl série Pátku - vraždy a masky jsou solidní, atmosféra a rozpočet dostačující, je tady děj pobavující smyslem pro černý humor a Jason konečně našel svou tvář. Kromě chytlavé úvodní disko melodie divák nezapomene na postavu dementního vtipálka, který dostal za vyučenou. :) Prvky natočené pro 3D trochu prudí (v praxi v podstatě trčící předměty do kamery, případně letící harpuna, kterou rozeznáte až v dalším záběru poté, co dosáhla cíle), nic ale nemůže zabránit kvalitní slasherové zábavě. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jason je zpátky a ještě v lepší formě, než minule. Navíc trochu zmohutněl a poučil se z minulých chyb, takže nehrozí, že by ho oběť nakopala do rozkroku. Ne ne, tahle noc bude jenom jeho... Pro mě jsou třetí a čtvrtý díl Pátku třináctého tím nejlepším, co kdy v této sérii vzniklo. Trojka má navíc hned dvě zvláštnosti: Jason si tu konečně nasadí brankářskou masku a do toho je film obzvláštněn prostorovým 3D efektem, takže do záběru se pořád něco plete a strká (třeba i obyčejné jo-jo), nebo na vás něco vyletí nebo vystřelí (vymáčknuté oko z hlavy, harpuna, nebo mačeta). Jinak slasher není od toho, aby se divákovi zapojovaly mozkové závity, ale je to čistě o vraždách a zábavě z toho vyplívající. Jo a bodycount se zastavil na čísle 13, takže paráda. Verdikt? Krystalický slasher. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Pořád to samé, přesto je trojka nejlepší. Jason konečně nasadí masku a originálně zabíjí. Takové stříleníčko harpunou do oka nebo efektní rozmáčknutí hlavy jsou parádní a zaujmou. Hudba je v úvodu mistrovská a atmosférická. Atmosféra se pak ale vytratí a je to pořád na "jedno brdo". Logika jde pryč a až moc upjatě se dodržují pravidla žánru. Ozvláštněno je to povedenou kamerou (pro 3D efekt), která dost oživí a zaujme. Režijně je to vůbec nejlepší z prvních tří Pátků. Technicky zvládnuto výborně. O hercích nemá moc cenu mluvit, průměr. Konec už je natahovaný a zbytečně složitě odkazuje smyčkou k jedničce, to už si tvůrci mohli odpustit. U trojky se to mělo uzavřít. 60%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Z prvních tří dílů je trojka asi nejnudnější, než se začne opravdu něco dít, tak uběhne zhruba hodina, pak se teprve pořádně objeví Jason v plný parádě v hokejový masce a začně porcovat mačetou, sice mu to nejde až zas tak kvalitně jako v pozdějších dílech, ale toho kluka co chodí po rukou rozsek vejpůl lahůdkově. Nicméně i když za tu zbylou půlhodinu stihne vyvraždit téměř všechny, tak to na mě stejně působilo dost slabě a průměrně, mimoto postavy jsou tady hodně tupý, včetně Jasona ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Jediný díl série, kde žádná z postav nezmíní jméno Jason. (Chatterer)
  • S rozpočtem 4 miliony amerických dolarů dosáhl film tržeb 37 000 000 dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama