Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zcela evidentně velmi podobné Sedm. Ale... Ale je to na všech frontách na tak vysoké úrovni, že člověk ani nestačí nad tou podobností ani přemýšlet. Mulcahyho režie je nadupaná a scénář překvapivě dobře napsaný a chytrý. Určitě mnohem kvalitnější než jiné filmy podobného žánru, se kterými se po úspěchu Sedmičky roztrhl pytel. Tohle mělo jít do kina, na video to rozhodně nepatří. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se v daném filmovém žánru nepovažuji za odborníka, avšak – za mě palec nahoru. Snímek diváka udržuje v neustálém napětí, herci podávají kvalitní herecké výkony a bestiální vraždy svoji krutostí nenechají snad žádného diváka „nezúčastněným“. Za největší slabinu snímku tak považuji psychologické a motivační prokreslení postavy samotného vraha, který je tvůrci vylíčen jako „pouhý“ náboženský fanatik, který se zdaleka nemůže rovnat svým slavnějším filmovým „kolegům“. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podobně konstruovaný děj a stejně ponurá atmosféra ještě nutně nemusí znamenat podobnost se Seven. Lambertovi se musí vyseknout poklona, neboť jak jeho hlavní role, tak scénář jsou na velice slušné úrovni. Brutalita a kopa zohavených těl nejsou jen pro efekt a společně s neustálým vytrvalým přívalem deště vytvářejí podobně depkoidní atmosféru, jako tomu je u podobných thrillerů tohoto druhu. Bohužel se dá vrah uhádnout již v průběhu filmu. Tvůrci nás však chytře převezli, neboť finále nekončí odhalením identity inkriminovaného, nýbrž získáním neochvějných důkazů, dokazujíc, že on je skutečně ten brutální vrah. Akce slušná, kamera občas lehce roztěkaná, avšak dá se to ustát. Lambert je nevěrohodný jen v náročných scénách. Celkově vzato solidní průměr. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Niekto tu má rád Finchera. Žial štýlova rafinovanosť Seven (evidentná inšpirácia) je tatam a scénaristické tápanie je plátané patetickými flashbackmi, úplne zbytočnými výletmi do osobného života Johna Prudhomma a definitívne podtrhnuté záverom (dieťa), pri ktorom sa mi chcelo smiať. A nerzachráni to ani výborná dark kamera a kvalitne zmrzačené obete. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Podle mě strašně podhodnocený a podceňovaný film, jehož velký potenciál tu všichni schazují kvůli údajnému vykrádání Sedmičky, se kterou to přitom má pramálo společného. Samozřejmě tím nechci tvrdit, že Resurrection dosahuje kvalit slavného Fincherova díla, to v žádném případě, ale opravdu silně ponurou atmosférou, zajímavým a svižně zpracovaným dějem a návalem nápaditých a nechutných mordů musí tento snímek zaručeně zaujmout každého fanouška žánru. A jelikož já mezi ně patřím a film mě bez ohledu na to přehnané a trochu hloupé finále velmi bavil, přemýšlel jsem i o hodnocení nejvyšším. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama