Reklama

Reklama

Lexx

(seriál)
  • Kanada Lexx
Kanada / Německo / Velká Británie, (1997–2002), 50 h 42 min (Minutáž: 43–94 min)

Kamera:

Ian Bibby

Hudba:

Marty Simon

Hrají:

Eva Habermann, Michael McManus, Nigel Bennett, Roman Podhora, Gerry Wolff, Noah Dalton Danby, Silvio Simac, Earl Pastko, Stephen McHattie, Cindy Sampson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Lexx, to je příběh o skupině sympatických zatracenců, kteří ukradnou Lexx, tedy mechanicky uzpůsobený hmyz velikosti Manhattanu. V podstatě je to ta nejsilnější vesmírná loď a zároveň nejničivější zbraň v celé existenci vesmíru. Neohrožení hrdinové neustále pokořují nové a nové povrchy přičemž v podstatné míře využívají počítačem generovanou fantazii a urputně se brání podřídit se jakýmkoli konvencím. (Tealc_EU)

(více)

Recenze uživatele loki5 k tomuto seriálu (1)

Lexx (1997) 

Jeden ze seriálů který bych se neodvážil nikomu doporučit jelikož zdaleka né všem se může trefit do vkusu. Je to šílené, popundeklové, úchylné, někdy dokonce i nechutné. Navíc celý seriál strašně osciluje i žánrově a to od vážné fantasy přes sci-fi až po šílenou parodii. Každá série je také značně jiná. První série je takový úvod a je zde oddělena jako samostatná. Druhá série je naprosto úchylná a spíše vážná. 18 díl je pak naprosto dokonalý a to nemám moc v lásce muzikály. Celkově si druhou sérii už moc nepamatuji jelikož jsem ji viděl už dávno. Ale vím, že jsem obě první série doslova žral. 3. sérii jsem zkoukl až teď a rozhodně velké plus. A pak je tu série číslo 4, která je něco tak dada, že to nelze popsat. a bavil jsem se při ní královsky. Totiž presidenta USA kreténa s první dámu, která myslí jen na jedno jen tak někde neuvidíte. A není lepší palivo pro vesmírnou loď než Holandsko. Hlavní postavy jsou naprosto úžasné mrtvý asasin, otrokyně lásky/shlukový ještěr, zbabělec a podrazák kapitán a 790 hlava robota prvně zamilovaný do Zev a pak do Kaie. A hláška typu "Jsi divný. Mrtví jsou divný" je jen kořením na dortu s rybími hlavami a medovou polevou :-D. 85% ()

Reklama

Reklama