Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele hero_bk k tomuto seriálu (3)

Červený trpaslík (1988) 

Červený trpaslík je jako Divadlo Járy Cimrmana - dokud jsou v posádce jenom chlapi, všechno šlape skvěle. Jakmile se ale objeví v 7. sérii Kochanská, veškerá kvalita jde do kytek. I když jsou poslední dvě série našlapané vtipy, nedávají moc smysl po dějové stránce, a navíc mají dost hluchých míst. Co na tomto seriálu oceňuji je to, jak v omezeném prostoru a s omezeným počtem postav dokáže pracovat tolik dílů a s tolika zápletkami, navíc se skvělými popkulturními odkazy. Všechno má logické vysvětlení. Kromě počtu členů Kelly Family. Dále oceňuji skvělá přirovnání, kterými je seriál nabitý. Postavy jsou skvělé vypracované, ovšem s postupem sérií je začnou chovat příliš karikaturně. Nejlepší postava je pro mne Holly, možná proto, že byl jen v málo sériích, takže se neokoukal. To, co musím vyčíst je opakování zápletek v pozdějších sériích - viz díl Polymorf II - a nekonzistentnost děje - stroj času v jednom dílu umí posunout pouze čas a ne prostor, v dalším díle už umí i prostor. Přesto se jedná na poli sci-fi sitcomů za skvost, možná proto, že tento subžánr považuji za dost nepokrytý...Vysílejte ve všech světových jazycích. Včetně velštiny! ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Kopie solidního dílu o Olihni beznaděje rozplizlá do téměř hodiny a půl nemůže přinést nic víc než průměrnou zábavu, navíc když jste neviděli asi milionkrát citovaného Blade Runnera. A chyběl mi smích publika, za těch 52 dílů jsem si na něj prostě zvykl... ()

Džin z lahve (2016) (S11E06) 

Polymorf už tu sice byl hodněkrát, ale pořád baví! ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama