Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele viperblade k tomuto seriálu (3)

Červený trpaslík (1988) 

Skvělý, přímo brilantní seriál, na který se jako jediný hodí výraz KULT!! Ale položte si otázku: Nechali byste popeláře řídit vašeho Rolls Royce?? :-) A mimochodem vy slizké zrůdy: kdo hodnotí tento seriál méně než 5, slovy pět ***** musí mít bezpochyby mozek velikosti sýrové topinky :-) A nejoblíbenější postava? No přeci Holly (mužské vydání). A proč? No třeba proto že je téměř bezchybnatý a nebo proto, že umí ďábelsky dobře dělat měsíc. :-) Každý díl jsem viděl zhruba 10 krát, a pořád se směju jak blázen! Mám všechny řady na kazetách nahrané z TV, a teď dokupuji originální DVD!! Prostě nejlepší seriál!!!!! ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Po prvním díle: Nehodnotím, ale bylo by to za 4*. To, na co jsme někteří tak dlouho čekali, je tady. Legenda jménem Red Dwarf se konečně po těch dlouhých letech dočkala pokračování. A zatím je to parádní. Hlášky jsou vcelku na úrovni, není to vůbec trapné. Nicméně, je to značně jiné, než starý Trpaslík. Někteří přijdou s tím, že právě proto se jim to nelíbí. Ale já nečekal, že po těch letech mohou natočit naprosto stejného Trpaslíka. Takže, jak říkám, zatím nehodnotím, ale nesmírně se těším na další dva díly. A prosím, fandové, mějte na paměti, že to mohlo dopadnout mnohem hůře. Buďme rádi za to, že to konečně je. Jediný vážný zápor vidím v absenci Hollyho a Kochanské. (Ale dozvíme se, proč tam nejsou). Po druhém díle: Tak se nám to začíná vysvětlovat. Líbí se mi myšlenka toho, že vlastně jsou ve skutečném světě a oni jsou "jen" charaktery. Už se nemohu dočkat závěrečného dílu. Po třetím díle: Takže je zde závěr a já jsem spokojen. Nejenže se téměř vše vysvětlí, ale jsou tam jistá otevřená dvířka pro případné pokračovaní, (ale já tu nebudu spoilerovat), takže za mě jasných pět. A nejen proto, že Trpaslík je můj nejoblíbenější seriál. UPDATE: Po zhlédnutí s (opět) brilantním dabingem z díly ČT, nechávám plný počet. Ano, pokračování je jiné, ale to nutně neznamená, že je špatné. ()

Série 10 (2012) (S10) 

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech (šesti) dílů. Už druhý návrat jedné velké legendy a pro mě nejoblíbenějšího seriálu všech dob, se vydařil na jedničku s hvězdou. Red Dwarf X nezůstává původním sériím nic dlužen, právě naopak, fóry jsou na hodně vysoké úrovni a skvěle vypointované (testová otázka s losem :-)) Všech šest dílů mě opravdu pobavilo a tak nezbývá než doufat, že se Dave (televizní stanice, která toto vyprodukovala, mimochodem, hádejte, po kom má své jméno :-)) pustí ještě (minimálně) do jedné. Pokud by kvalita neklesala a povedlo se do dalších sérií přivést i Hollyho, proč ne? 100 %. Mozek máš menší než je sekce se salátama ve skotském supermarketu! ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama