Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Naomie je mi sympatická a díval jsem se hlavně kvůli ní. Ona ale bohužel byla asi jediná věc co mě zabavila. Jinak se jedná nejen o neoriginální prostou zápletku, ale ještě křečovitě podanou. Sociální téma je tu naroubováno tak slaboduchým způsobem, jako by ty klišé někdo schválně dal dohromady. A my očividně máme věřit, že chudáci niggas sou bezdůvodně šikanovaný bílejma poldama zatímco si jen nevinně dýlovali trochu toho a onoho. Zlý zkorumpovaný poldi a hnusnej systém kterej brání našincovi aby v životě čehokoliv dosáh a proto vůbec nemá cenu snažit se vypadnout z ghetta, pardon ze sousedství. Navíc je to opentlený slabým scénářem se spoustou nesmyslů a ke konci dojemný, že by se člověk usmál. K tomu hromada koktavý muziky. Prostě na mě celý moc černý. Skoro lituju, že jsem nesáhl po něčem jiném. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Výborný akční thriller, u nějž jsem místy nedýchal, neboť jsem se o svoji oblíbenou Naomie Harris šíleně bál. Nevěděl jsem, do čeho jdu, neznal jsem obsah a byl jsem pak více než spokojen. Mohl bych si zahrát na hnidopicha a zmínit lecjakou evidentní mouchu, ale nebudu to dělat, protože převládá pocit z kvalitního akčního zážitku. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Lidi, co to tady srovnávají s Training Day (10/10), buď nepochopili Training Day, nebo neviděli 16 Blocks (9/10). Obojí je zločin a měli byste se stydět. Každopádně po zajímavém traileru jsem se těšil na solidní policejní thriller a přesně to jsem dostal. Jasně, zápletka není dvakrát originální, Tyrese Gibson není Mos Def a Naomie Harris rozhodně není Bruce Willis, jenže zasazení do chudinské části New Orleans, pohled na rasový konflikt a taky neselhávající Frank Grillo nakonec stačili, abych se u toho mohl bavit, být jednou nebo dvakrát překvapenej, a nemusel příliš nadávat. Ke konci to sice začínalo skřípat, zejména po stránce logiky, ale naštěstí těch 104 minut bylo naprosto adekvátních, takže to rutinér Deon Taylor nestihl příliš zmrvit. 6/10 ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaný, dnes již zcela provařený a tuctový námět o drogách, černošských ghettech a korupci u policie. Na druhou stranu i přes docela vtipný rozpočet je film dobře zpracovaný, postavy sympatické a dobře zahrané. Potěšila jak klaďaska Naomie Harris, tak i hlavní záporák Frank Grillo. Naopak Tyrese Gibson byl trochu nudný a nezajímavý. Atmosféra ujde, kamera taktéž. Přestřelky slušně natočené, děj trochu přímočarý, bez nějakých extra velkých zvratů. Celkově je film vzhledem k nízkému rozpočtu dobře natočený, ovšem žádný zázrak, pořád je to jen dobře natočené levné akční béčko, na které se člověk podívá maximálně jednou a stačí. 6/10. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Všechno podle klasické šablony, navíc ještě v moderním hávu, tzn. hlavní hrdinka je černá žena, navíc bývalá vojanda a jako jediná čestná a hodná mezi zkorumpovanejma (hlavně) bílejma policajtama a obyvatelsvem ghetta. Všichni v tom jedou, nikdo jí nechce pomoct atd., no znáte to, nic novýho. Do půlky celkem fajn, potom to začne plašit čím dál víc, navíc hlavní záporák je nejchytřejší, nejlepší a hlavně asi nesmrtelnej (nestačí ani cca 8 ran kovovou tyčí přes záda). Nic se nemá přehánět, a to je taky důvod, proč má tenhle snímek vydřený 3*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama