Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

sepp 

všechny recenze uživatele

Po zklamani, kterym Hannibal dozajista byl, je cerveny drak prijemnym prekvapenim - R.Fiennes pusobi demonicky a zastinuje jiz trochu starnouciho A.Hopkinse, E.Norton podava solidni vykon. Cely film ma ponurou atmosferu, ktera necha vzpomenout na prvni dil, ovsem s jeho kvalitam ia inovatinosti ho nelze srovnavat. Presto dobry snimek, ktery zaujme. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od řady renomovaných kolegů si myslím, že tohle je důstojný zástupce hanibalovské série. Ralph Fiennes se v rolích záporáků (i když tady za to "tak docela nemohl") solidně vyžívá a umí je prodat s (ne)uvěřitelnou přirozeností. Pravdou je, že komunikace Lecter - Graham nefunguje tak skvěle, jako když s kanibalem mluví a řeší případ Starlingová, ale to je jen taková malá kaňka, protože jinak má tenhle film skoro vše, co by měl správný thriller obsahovat. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robit, Rattner zase nesklamal (haha) a natočil ďalsiu blbosť. Ani sa mi nechce o jeho filmoch nič písať, pretože ma nič pozitivne nenapadá. Takuto latku dokaže zničiť snáď iba on, Aj Ed Wood by to natočil lepšie (bola by to srandovná blbost...nie nudná). Záver v dome je tak nenapínavý, až mám pocit, že to bol Rattnerov zámer. Asi ťažko...Hopkins ho mal počas natáčania zjesť...VIDENÉ ZNOVA: Tak asi by som mal dať tri hviezdy....ale preboha to žiadneho z toho super policajného tímu nenapadlo, že keď urobia kamufláž s falošným článkom, tak by mal novinár dostať ochranu? A to sa o tom neskôr ani nikto nezmieni, že vlastne sme blbci...nehovoriac o obhorených kostiach, kedy nikto nemá bez overenia žiadnu pochybnosť, komu patria? ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

V podstatě jakože první příběh Dr. Lectera, pokud nebudu pocitat tu americko francouzkou sracku Hannibal - Zrození. Hopkins ma docela malo prostoru, ale i on tomu dava trochu tajemna. Je to spravne vystizeny Thriller, kteremu moc pomohl Ralph svym dokonalym pojetim, opravdu jsem se ho bal, takoveho cloveka bych potkat nechtel. Za to ale Norton to utahl jen prumerne, se mu nejspis moc nechtelo, ale vysledkove nadprumerny thriller s dobrym obsazenim, kde zminim jeste napriklad H. Keitela. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemné nostalgické zaspomínanie si na 'The Silence of the Lambs' (stolička, sklenené sklo, spoločné pátranie), od ktorých sa Ridley tak neslávne odklonil. Pátranie a honba za "škriatkom" je perfektne nenudivo vykonštruovaná, zvraty v deji (s Hoffmanom a záver) ma tiež milo prekvapili. Brett ukázal, že sa vie chopiť aj serióznejšieho filmu a spracovať ho na úrovni. 80%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • Všichni herci, kteří se objevujíi v Mlčení jehňátek (1991) i v Červeném drakovi, jsou v Drakovi podstatně starší, než v „dějově následujícím“ Mlčení, což může neinformovaného diváka vést k omylu, že sleduje pokračování Jehňátek, zatímco děj Jehňátkám předchází. Proto se pak divák diví, jak to, že má Dr. Lecter (Anthony Hopkins) obě ruce i přesto, že si tu levou ruku v závěru Hannibala (2001) usekl, nebo že na začátku filmu pracuje jako forenzní psychiatr pod svým pravým jménem navzdory tomu, že by měl být – logicky – ve "třetím díle" na útěku pod falešným jménem a jednoruký. Tyto skutečnosti ve spojení s nereálnými artefakty (PC, pistole, videokazety) pak mohou na diváka působit zmateně (v závěru Mlčení jehňátek se Dr. Lecter chystá sníst, nebo aspoň zabít, ředitele blázince, ve kterém byl držen a v Drakovi se tento ředitel objevuje živý a zdravý... navíc podstatně starší a hezky vypasený.) (pjotri)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama