Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podle povídkové knihy Stephena Kinga natočil klasik G. A. Romero . Pět příběhů, ze kterých se skládá, je schválně napsaných a také natočených jako absolutní béčka. Hodně hezká je i celá výtvarná stylizace filmu do podoby komiksu. Nejvíc se mi líbila v pořadí druhá o sedlákovi, který najde na poli meteorit a přemýšlí, jak jej zpěněžit. Bohužel pro něj, ho rozbije a z dutého obsahu meteoritu se vyleje jakási zelená sračka. Díky ní všechno zarůstá zelení, včetně nebohého vidláka hraného mistrem Kingem. Nejlepší Kingova filmová role. Dusil jsem se při této povídce smíchy. I ostatní povídky mají vysoký standard zábavnosti a bylo tam i trocha napětí a hlavně skvělé masky Toma Saviniho. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Za každou dobrou povídku...Ta s Lesliem Nielsenem je skvělá, ale byl bych rád kdyby skončila dřív, než tím koncem, kterým skončila, protože jsem se rozhodoval mezi jednou hvězdičkou nebo žádnou. Jinak pokud to čtete a neviděli jste, ani jednu vyhněte se té druhé, něco tak hrozného jsem dlouho neviděl. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Výborné poviedky od Stephena Kinga. Romero to dobre previedol na plátno a je to vidieť. Niektoré fázy sa zachovali, je tu vidiet aj komixové prevedenie medzi jednotlivými poviedkami. Prvá poviedka ma zaujala o chlapíkovy ktorý na deň otcov vstane z hrobu, aby ochutnal svôj koláč. Zahral si tu aj Ed Harris. 80 percent, o humor tu je postarané. 2 poviedka je o farmárovi ktorému spadne pri dome meteorit, a začne sa mu vytvárat nejaké zelenie. Zahral si tu aj Stephen King. 60 Percent. 3 poviedke si zahral aj Leslie Nielsen, ktorý svoje obete zakopáva po hlavu do zeme a ked je príliv, voda ich zaplaví 80 percent. 4 poviedka je o nejakej debne, v ktorej sa skrýva príšera 90 percent. 5 poviedka a aj posledná je o hnusných šváboch 80 percent. Celkovo sa jedná o velmi kvaliné poviedky s troškou humoru režíroval George A. Romero. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Romero, jeden z mých nejoblíbenějších režisérů, a King, nad jehož knihami jsem strávila nespočet hodin - od Creepshow jsem očekávala hodně a víceméně se moje očekávání splnila. Povídka první: Vtipná, místy nechutná, ne sice kdovíjak děsivá, ale roztomile pitoreskní -> 4*. Povídka druhá: Stephen King sice ani zdaleka není dobrý herec, ale ty jeho grimasy mě bavily -> 3*. Povídka třetí: Na Leslieho Nielsena jsem zvyklá spíše z komedií a proto mě překvapilo, jak dobře umí zahrát pomstychtivého, nepřejícího a veskrze zákeřného bastarda -> 5*. Povídka čtvrtá: Ta příšera působila poněkud lacině, ale příběh to naštěstí dost zachraňuje -> 4*. Povídka pátá: Nebyla jsem schopna to zkouknout celé, protože mám fóbii ze švábů, ale řekla bych, že lepší jak průměrné to nebude -> 3*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Creepshow sa nevydarila. Nepomohla jej ani aktívna účasť Romera a Kinga. Od prvých sekúnd zapácha béčkarským odérom. Film pôsobí nízkorozpočtovo, ale v skutočnosti sa rozpočet pohyboval okolo ôsmich miliónov dolárov, čo na začiatok 80. rokov nebolo málo, takže bohvie, kam sa peniaze stratili. Creepshow každopádne pôsobí po vizuálnej stránke podvyživene a podpriemerne. Herci sú príšerní (nepomohla ani účasť Teda Dansona, Eda Harrisa a Leslieho Nielsena, najzábavnejší je paradoxne nakoniec neherec King ako blbý farmár). Afektovanie do komiksovej podoby je mimoriadne zlé (rozdelený obraz, hrané scény prechádzajúce plynulo do kreslenej podoby). Viem, že hodnotenie 20% môže pôsobiť z mojej strany prehnane, ale proste tento film nemal nič, čo by ma pozitívne zaujalo - až na "poviedku" o tajomnej debne pod schodmi. Čo je na dvojhodinový film, ako mi dozaista dáte za pravdu, strašne málo. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)
  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)
  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama