Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

No že by to byla legrace k popukání, tak to rozhodně nebyla. Stephen King v roli venkovského debila byl sice okouzlující, ale jenom první tři minuty, pak už to bylo otravné. Krátká stopáž jednotlivých povídek naštěstí nestihne nudit, děj běží jak mladé štěně a poslední povídka s brouky je vskutku povedená. Za zmínku stojí Ed Harris s úžasným účesem v první povídce a Leslie Nielsen zase potvrdil, že hnusáky umí dokonale. Tři hvězdy ať nežeru. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Příjemná antologie pěti hororových povídek, která sice nijak nevystupuje ze stínu svých seriálových kolegů, o to se ovšem ani nepokouší, a tak zajímavě, bez větších zádrhelů plyne. A jak jsou klasicky některé příběhy lepší a některé horší, vše napravuje opravdu zajímavá komiksová režie. Tedy komiksová...rád bych si přečetl nějaký hlubší rozbor filmu, protože si nejsem jist, zda jeho komiksový vzhled byl vyvolán pouhými komiksovými ingrediencemi do filmu vloženými (film se občas ocitne v rámečku, jakoby se obracejí stránky, párkrát se objeví bublinky s textem) a nebo jeho celkovou výpravou. Drobnosti v závorce zmíněné mne totiž mohly tak zblbnout, že jsem ve všech barvách, ve všech rekvizitách, v převážně staticky nasnímaných scénách komiks hledal, aniž by tam byl. A která povídka se mi líbíla nejvíce? Jasně třetí. Leslie Nielsen v roli vraha, v jehož charakteristice by se mohla najít podobnost s Jigsawem, byl opravdu perfektní. A jeho vodníci se mu vyrovnali. Nejen jejich masky v podání klasika Toma Saviniho jsou velmi povedené a napomáhají v budování fajn atmosféry, kde i zapnutí sprchy může kapku vyděsit. Nesmím opomenout ani moc fajn hudbu. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

PROLOG: Tento film má naprosto stejný komentář s filmem "Creepshow: Plíživý děs": Mám rád (a především při podzimních večerech) takovéto projekty. Tedy pár cca dvacetiminutových příběhů tvořících film. Nejedná se ani tak o horror jako o mystery žánr. Takovýchto projektů bylo natočeno nepočítaně, ale tyto horroro-mysteriózní u mne mají vždy dveře otevřené. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Creepshow sa nevydarila. Nepomohla jej ani aktívna účasť Romera a Kinga. Od prvých sekúnd zapácha béčkarským odérom. Film pôsobí nízkorozpočtovo, ale v skutočnosti sa rozpočet pohyboval okolo ôsmich miliónov dolárov, čo na začiatok 80. rokov nebolo málo, takže bohvie, kam sa peniaze stratili. Creepshow každopádne pôsobí po vizuálnej stránke podvyživene a podpriemerne. Herci sú príšerní (nepomohla ani účasť Teda Dansona, Eda Harrisa a Leslieho Nielsena, najzábavnejší je paradoxne nakoniec neherec King ako blbý farmár). Afektovanie do komiksovej podoby je mimoriadne zlé (rozdelený obraz, hrané scény prechádzajúce plynulo do kreslenej podoby). Viem, že hodnotenie 20% môže pôsobiť z mojej strany prehnane, ale proste tento film nemal nič, čo by ma pozitívne zaujalo - až na "poviedku" o tajomnej debne pod schodmi. Čo je na dvojhodinový film, ako mi dozaista dáte za pravdu, strašne málo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako vášnivý čtenář S.Kinga se vždy dopředu děsím, jak bude vypadat jím inspirovaný film (většina je velmi nepovedená). A vida, spojení sil s Romerem přineslo své šťavnaté ovoce. Povídky v comicsovém hávu mají napětí, tajemno, krev, nemrtvé, brouky, překvapení i humor. Osobně mám nejraději Den otců a Bednu, ale i zbylé jsou velmi dobré, zejména švábi, švábi, švábi...Ve Dni otců je nádherný hammerovský hřbitov s báječnou zombie mající oči plné červů. Cosi z bedny má stále hlad a nesmíme zapomenout na Kingovo oblíbené: mrtví se někdy vracejí! Jen nechápu, proč je nahoře kategorie fantasy? Že by krátké obcování s voodoo panenkou hned předurčilo žánr? Jinak zájemcům doporučuji následné comicsové zpracování od Berniho Wrightsona, špičkově nakreslené a hlavně místy daleko brutálnější než film. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)
  • Jordy Verrill (Stephen King) sleduje ve svém domě zápas wrestlingové federace World Wrestling Federation, ve kterém se střetli Bob Backlund a The Samoan No. 1. (Zdroj: ČSFD)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama