Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Původní verze je o několik kvalitativních tříd výše. Ovšem ani tato Senova není úplná ztráta času. Je to solidně odvedené průměrné řemeslo, které nenachází oporu ve scénáři a tak stojí vlastně jen na blbinkách herců. 60 sekund sice díky stopáži nejede na "plný plyn", ale ty dvě hodiny v jejich společnosti uběhnou nakonec celkem rychle. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - Cage jako zloděj-sympaťák, Duvall jako charakterní milovník koní pod kapotou ze staré školy, Angelina jako obvykle;), Vinnie Jones jako ne zrovna ukecaný ranař ve stylu Velkého Chrise ze Sbal Prachy A Vypadni, výborná hudba a hlavně a především bryndák v povinné výbavě pro všechny milovníky, nadšence a / nebo znalce těch krasavců nebo krásek na čtyř kolech, bez rozdílu pohlaví, vyznání, barvy pleti nebo čehokoliv jiného. Ale jinak je to hrozný béčko:) 70% ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale mne se tento povedený filmeček celkem zamnlouval. Vím, že zde šlo víceméně jen o auta , ale já jsem se na ty auta zas tak moc nezaměřoval zajímala mne Angelina, Cage, Patton tyto herci se mi v tomto podání velice líbili a když se do toho zapojil detektiv Lindo který má skvělé mimické ksychty tak to bylo něco. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je pre mňa v súčasnosti viac menej záruka kvality filmu. Buď je to vážny a dobrý film (Adaptation), alebo zábavná komerčná vymývačka mozgu (Skala). 60 sekúnd je ten druhý prípad. Film má skvelé tempo, množstvo dobrých hlášok, sympatických hercov a chytľavú hudbu. Cage je veľmi dobrý herec a Angelina Jolie mu skvelo sekunduje ("Sex alebo autá? Čo ťa vie viac vzrušiť?" -"Ehm ... sex v aute"). Tvorcovia dokážu navodiť skvelú pohodovú atmosféru počas celého filmu a nikdy nie je film zdĺhavý. Nie je to nič prevratné, nič čo by sa zapísalo do dejín a ani nič, čo si budete dlho pamätovať, ale ako zábava na jeden večer je to skvelé. PS: čo hovoríte na ruku cudzinca? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočené, ale dějově velice nevýrazné "grand theft auto". Na akční film bylo akce dle mého názoru docela málo a automobilových honiček jsem se dočkal až v závěru. Potěší nadupané obsazení, ale těch postav tam je tolik, že nikdo nestihne pořádně zazářit. Jako celek film určitě neurazí, je svižný a rychle to uteče, ale osobně mě neměl čím pořádně nadchnout, ()

Galerie (56)

Zajímavosti (52)

  • Nicolas Cage (Memphis Raines) o svém vztahu k rychlým vozům: "Auto je tak trochu jako kůň... a já jsem pak kovboj. Auta jsou pro mě symboly svobody a pohybu a mám s nimi spojeny některé ze svých nejlepších vzpomínek. Auto je jako socha - jako umělecké dílo, ve kterém shodou okolností můžete jezdit." (NIRO)
  • Když chce Mephis (Nicolas Cage) po uražení zrcátka znovu nastartovat Eleanor, motor naskočí dříve, než otočí klíčkem. (Ahurmen)
  • Ve scéně, kdy detektiv Castlebeck (Delroy Lindo) hovoří o Cadilacu Eldorado 1983, říká, že "to je první rok, co dali Eldoradu posilovač řízení". Ve skutečnosti Cadilac Eldorado používal posilovač řízení již v roce 1967. (Ahurmen)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama