Reklama

Reklama

Stíny v mlze

(seriál)
Česko, (2022–2024), 28 h 6 min (Minutáž: 63–78 min)

Režie:

Radim Špaček

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Anděla Tichá, Tomáš Mrvík, Miroslav Hanuš, Petr Panzenberger, David Viktora, Ondřej Brett (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Dvanáctidílná krimi série odehrávající se v Ostravě a okolí představí kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého. Společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst, silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který se do nového bydliště přestěhoval se svou matkou, Martinovou dnes už bývalou ženou. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Oba ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Chudobka k tomuto seriálu (10)

Klec (2022) (S01E01) 

Chápu, že Ostraváky musí štvát, že v seriálu hrají Pražáci. Mně to nevadí. Špalková a Vyorálek jsou zajímavá dvojice, Plesl, Hanuš ...nadějné obsazení. Soukromý život hrdinů v detektivce mi vůbec nevadí. Naopak. Copak ti lidé nemají žádný soukromý život? Může mít vliv i na jejich práci, když je něco trápí. Jsou to normální lidé, žádní supermani. Rozjezd je průměrný, uvidíme dál. ()

Tanečnice (2022) (S01E03) 

Tento díl byl rozhodně o něco lepší než dva předchozí. Soukromí vyšetřovatelů mě zajímá. Dcera Petry Špalkové je šikovná, přirozená, Plesla mám ráda, takže pro mě je to jednoznačně oživení. Pachatele jsem odhadla , motiv vraždy mě moc nepřesvědčil. A všichni čekáme, co ten Hanuš. ()

Prank (2022) (S01E04) 

Myslím, že by si tak dobří herci jako Špalková, Plesl a Vyorálek zasloužili něco lepšího než účinkování v detektivním seriálu. Copak se už všichni zbláznili? Jsme snad v poslední době obklopeni v našem běžném životě samými vraždami? Mně stačí Poirot, slečna Marplová, Columbo...klasika, která nikdy nezklame. Vzpomněla jsem si, jak v jedné povídce radí W.illiam Saroyan začínajícímu spisovateli, o čem psát. O normálním životě, o tom, co člověk žije každý den. Máme snad málo problémů, které nás trápí? O tom chci číst, o tom chci vidět film - abych viděla, jak druzí žijí, jak zvládají těžkosti života, z čeho se radují...A teď, když to píšu, si zapínám televizi - a ani nemusíte hádat, co tam běží. Specialisté. Takže vypínám a jdu dělat něco, co má smysl. Ale přece jen mi v hlavě trochu straší ti youtubeři. I kdyby se to realitě přibližovalo jen vzdáleně, přestávám tomuto světu rozumět. ()

Dubina (2022) (S01E05) 

Nejslabší díl, nuda. Plesl konečně zahnul s půvabnou kolegyní, což se dalo očekávat, v její blízkosti se chudák choval úplně trapně. Myslím chudák Plesl. Rázlová je sice dobrá herečka, ale připadá mi to  celé nevěrohodné. Pokud by postava, kterou ztvárňuje, na tom byla tak špatně, rodina by s tím už něco udělala. Neurologické vyšetření už mělo proběhnout bez ohledu na to, jestli si to babička přeje nebo nepřeje. Přesvědčit ji, uprosit ji. Nebo ji na vyšetření dovléct třeba násilím.  Od toho je rodina. Čekají snad, až si ublíží nebo něco podpálí? Má se snad malá vnučka (šikovná dcerka Petry Špalkové) starat o nemocnou babičku? Svěřili by rozumní rodiče své dítě člověku s alzheimerem? ()

Hardcore (2022) (S01E06) 

Únavný Hanuš, nevěrník Plesl se pořád někde fláká, zatímco jeho žena skoro nepřetržitě pracuje, rapující Vyorálkův syn (to už mi hlava vůbec nebere) a Rázlovou rodina pustí na výlet do ciziny. Jak mám ráda Plesla, tady je mi ho fakt líto. Čekám, kdy ho špičková kriminalistka odhalí. Už aby to bylo, třeba bych se dočkala nějakého vzrušení. ()

Dublér (2022) (S01E07) 

Motiv vraždy jsem vytušila poměrně brzy. Stále zachmuřená matka, podivně vyzdobený pokoj dcery...Nechápu, proč při první návštěvě nemocnice, kde matka dříve pracovala, nepátrali kriminalisté víc po tom, s kým se stýkala. Když se vražedná látka používá v nemocnice, kde jinde hledat? ()

Královna majálesu (2024) (S02E01) 

Teď jsem si přečetla oslavnou recenzi na Novinkách, s kterou nemůžu úplně souhlasit. Zatím  nejvýš hodnotím jen výkon Petry Špalkové. Soukromí obou vyšetřovatelů bude zajímavé. Střídavá péče (hrozné!), prázdný byt, nevěrník  čeká přírůstek do rodiny. Chybí babička. Škoda. Syn  Černého se stěhuje k přítelkyni. Tam to asi bude zajímavé. Kde přišla k takovému bytu? ()

Poslední naděje (2024) (S02E02) 

Druhá epizoda byla lepší než první. Zajímavý případ, mělo to spád, jen ta Špalková (výborná herečka) je fakt jak svatá. Aby vezla partnerku svého bývalého muže do porodnice a ještě se tam chodila dívat s dcerou na miminko, to bylo na mě příliš. Dcera už je dost velká. Nenapadlo ji, že to bude mamince líto? Linka se synem Černého mě baví. ()

Snadné cíle (2024) (S02E03) 

Průměr. Linka se synem Černého by mohla být zajímavá, kdyby se to všechno okolo něj tak nevleklo. Kluk, který by měl mít vzor ve svém tátovi, a nic neřekne? Působí na mě jako trouba. A ten mladý střelec nemá rodiče, kteří by mu občas vlezli do pokoje? Jako matka to nemůžu pochopit. Nepochopila jsem to ani tehdy, když se řešil skutečný střelec. Ten konec mohl vypadat snad trochu jinak. Tohle bylo fakt k ničemu. ()

Opravdová láska (2024) (S02E04) 

Možná tato epizoda nebyla příliš povedená, ale ústřední dvojice mě baví, Špalková s Vyorálkem jdou dobře k sobě. Barbora Bočková je zajímavý typ. Když srovnám Vyorálka s pohledným Maštalírem z nového seriálu, vyhrává u mě Vyorálek. Je přesvědčivější. ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama