Reklama

Reklama

Stíny v mlze

(seriál)
Česko, (2022–2024), 28 h 6 min (Minutáž: 63–78 min)

Režie:

Radim Špaček

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Anděla Tichá, Tomáš Mrvík, Miroslav Hanuš, Petr Panzenberger, David Viktora, Ondřej Brett (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Dvanáctidílná krimi série odehrávající se v Ostravě a okolí představí kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého. Společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst, silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který se do nového bydliště přestěhoval se svou matkou, Martinovou dnes už bývalou ženou. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Oba ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení (Česká televize)

(více)

Recenze (93)

Tosim 

všechny recenze uživatele

MUSÍŠ JÍT DOMŮ, ZKAZÍ SE TI PRSA. TA KUŘECÍ, CO MÁŠ V KUFRU. Scénárista Zdeněk Zapletal má za sebou jak výborné (Soudce AK), tak příšerné seriály (Policajti z centra), tohle je takový střed. Herci jsou záruka, režie je pevná, příběhově to kolísá a Miroslav Hanuš má tento rok další zářez na pažbě, co se týče výborných rolí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že musím na novinky České televize být trošku shovívavější. Hlavně jsem si to připomněl cirka v půlce tohoto seriálu. To jsem si myslel, že ho vypnu a už se na něj nechci nikdy podívat. Stíny v mlze totiž není úplně nejlepší kriminálka. Ale ono to dost možná bude i tím, že u nás obecně má obrovskou konkurenci. Začnu u herců. Jirka Vyorálek a Petra Špalková, coby vyšetřovatelé určitě super. Horší je to s jednotlivými příběhy, kde sice kvituji, že ne vždycky je vražda, ale naopak ve většině případů je hromada nelogičností, nesrovnalostí a nesmyslů. O kvalitě natočené akce snad ani netřeba mluvit. Doteď třeba nechápu, co tam ti kluci na té vyhlídce čichali za výpary. Ropáci hadr. Naopak se mi ale neskutečně líbila dcera Petry Špalkový Anděla Tichá, která tu, prý za zmrzku, působila hrozně šikovně a autenticky. V půlce seriálu jsem si navíc uvědomil, že mě vlastně vůbec nezajímá to vyšetřování, ale spíš vztahy hlavních postav mezi sebou a hlavně nosná linka táhnoucí se celým dějem s Mirkem Hanušem. Třeba zrovna Jarda Plesl hrál takového pitomce, že jinému nebylo rovno. Závěrečným dílem mě ale seriál nakonec přesvědčil, že ztráta času úplně nebyl, ale znova bych ho už vidět nechtěl. ()

Reklama

papilon395 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neodpustím si ještě jednu recenzi po ukončení série. Celou ji táhly skvělé herecké výkony všech hlavních představitelů. Petra Špalková jako milující a trpící matka mě dojímala k slzám. A pak mě zaskočil rychlý závěrečný střih a následující ticho pod titulky poslední epizody. Měla ta symbolika nějaký skrytý význam? Na parťáka Černého mi, prosím, nesahejte. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Na Petru Spalkovou v hlavni roli jsem si zvykal a popravde uplne nezvykl. JInak detektivka slusna, fungujici. Dejova linka s Miroslavem Hanusem, ktera skoncila uplne nezajimave je jeden z nejvetsich preslapu serialu. Ano, posledni dobou se toto delava, ze krome deje jednoho dilu se odviji jeste dej spojujici vsechny dily. Ale tohle scenarista nezvladl, pripsani posledniho dilu vypil az prilis a fantazie ho naprosto opustila. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Hvězda za Ostravu jako takovou a za některé herce ve vedlejších rolích. Jinak slabota, i když lepší než propadáky ČT typu Malíř Horác/kriminalista Vašátko nebo Místo zločinu Plzeň. Přitom Místo zločinu Ostrava bylo po Devadesátkách a většině dílů (hlavně 1. a 2. řada) Případů prvního oddělení asi to nejlepší, co v poslední době ČT na tomto poli natočila. Proč mi to celé nesedlo? Zmatený děj s řadou nelogických věcí, nepřehledná kamera a jako vrchol oni dva hlavní kriminalisté. Vyorálek zahrál v Českém století famózně Gottwalda (i když tam fyzická podoba nebyla žádná), ale jinak mě v žádných dalších rolích zrovna nepřesvědčil. No a Špalková, s trvale pološíleným výrazem v očích je neuvěřitelně nesympatická osoba, které tu policajtku neveřím ani náhodou. Stačí ji porovnat s Pavlou Beretovou. Plesl je pitomec, ať hraje co hraje. Takže, nestojí za ro sledovat. Neviděl jsme snad víc než dva tři díly a závěr s "akční" scénou konce celého seriálu. A protože to byla skorosračka, ČT nás oblaží dalšími dvanácti díly... ()

Galerie (424)

Zajímavosti (43)

  • V seriálu vystupuje 221 postav. (Česká televize)
  • V obrazu z průzkumu Octavie zavražděného, cca v čase 18:45, kriminalistický technik po otevření kufru připaží holou levou ruku bez rukavice, kterou si v předchozím záběru nasadil. (mikulin)
  • Start série byl plánovaný na 8. ledna 2024. Odsunut byl však o čtvrt roku. V epizodě Snadné cíle (2024) se totiž objeví střelec ve škole, což by krátce po tragédii na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (21. 12. 2023) nebylo vhodné. (rakovnik)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama