Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (211)

Lima 

všechny recenze uživatele

„Homie“ sem, „homie“ tam, no a slovy chlapců z Moviezone bych to asi shrnul rčením „hezký, ale k hovnu.“. Za invenčně nastříhaný finální duel, kdy náhle zmizí kolem ringu diváci, pozadí se střídavě barevně mění a vy cítite jenom to bojové zapálení ústření dvojice, bych dal i absolutní hodnocení. Jenže…. zbytek šlape podle už mockrát slyšených not. Takže nějaký to rodinný a vztahový klišé, proto emočně mě to minulo velkým obloukem a momentů překvapení jsem napočítal ´zero´. Nemám ani pocit, že by to nějak obohatilo celou franšízu. Když vzpomenu na Slye, jak v jedničce Rockyho roztomile balil Adrian, to bylo jinší kafe. Tedy resumé – vidět a zapomenout. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Michael B. Jordan odkoukal režisérské řemeslo docela poctivě a naservíroval nám překvapivě pod dvě hodiny svižný film, který cca v půlce mírně ztratí tempo, ovšem nejsilnější je přímo v boxérském ringu, kdy mě třetí Creed vyloženě pohltil. Je docela vtipné, že i když víme, jak mohutně se bude nadále rozšiřovat toto univerzum, tak Adonis už pověsil boxérské rukavice na hřebík a děj mi dost připomínal Rockyho 5 s Tommy Gunem (ač jsem ho neviděl přes 10 let). Jonathan Majors je neskutečná mašina, jež opět dokazuje, že i herecky se neztratí (Ač tu nemá moc divácky vděčnou roli váguse) a reálně nevěřím, že by ho MBJ porazil. Stejně jako u dvojky mi chybělo více prostorů pro rodinku Dragových, tady je zas podivná absence Rockyho osoby a myslím si, že by i přes zákulisní tahanice měla série připravit plnohodnotný odchod ze scény. Za mě i do třetice velice povedený film, ač to mou nejoblíbenější dvojku nepřekonalo. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ze třetího Creeda se vyklubal velmi solidní a sebejistý režijní debut. Jordan to před kamerou v téhle roli umí, to víme, ale zvládá to i za ní. Především v první části, která je spíš o dialozích a oťukávání dvou starých přátel, kteří se po letech setkávají a do života obou se vrací i pár ošklivých událostí z minulosti. Jonathan Majors je Jordanovi důstojným spoluhráčem jak při dialogových výměnách a snaze znovu nakopnout staré přátelství, tak i v ringu, kde působí jako nezastavitelné zvíře. Celkově je však třetí Creed lepší nečekaně v té neboxerské rovině, ke totiž konci působí malinko uspěchaně a občas lehce pateticky a možná i v některých momentech malinko úsměvně. Rozhodně ale lépe než posledně a taky lépe, než bych čekal, když bylo oznámeno, že se nezkušený Jordan chopí režie. Tady se mu i přes občasná zakopnutí povedlo dorůst do té úrovně, že se obejde bez Rockyho. I bez Stallona. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Strhujícím způsobem nasnímané souboje ještě nedělají dobrý film. A v případě Creeda 3 to platí dvojnásob. Protože prvotní nadšení pro zajímavou alternaci boxerského outsidera Rockyho bylo zcela na místě, ale jestli druhé dobrodružství už trochu vařilo z vody i přes veškerý svůj potenciál v podobě Dolpha Lundgrena a Slye, trojka už je pouze ta stojatá voda, ze které se nic moc neukuchtí. Poslední Creed tak zůstává jen samoúčelnou střihovou exhibicí kontaktních soubojů a hip-hopových vypalovaček, zatímco celá dramatická linka s boys from the hood je letargická a vycucaná z prstu, tudíž nemá šanci na úspěch. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $75miliónov║ Tržby USA $156,248,615║ Tržby Celosvetovo $275,195,615▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Nuž Rocky mi tam ale chýba, ako mentor tam predtým fungoval náramne. No ale aj tak Michael B. Jordan sa s tým popasoval zo cťou. Samozrejme dejové kľučky sa tu nejak nedajú viac vygradovať, lebo už to ide v stanovených šablónach, medzi mantinelmi, kde nemá moc čo prekvapiť. /60%/ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Už pred premiérou tejto časti bolo oznámené, že sa plánuje štvrtý film a uvažuje sa aj o spin-offoch. (Arsenal83)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama