Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 022)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto spokojený. Bratři Wachovští to opět dokázali. A můžu upřimně řict, že se mi Reloaded možná libilo dokonce více, než původní Matrix. Jednička přišla s geniálním nápadem, který je zde brilantně rozveden dál. První vlažnější polovina mi vůbec nevadila. Ba naopak, je to příjemný rozjezd před peklem, které se rozpoutá zhruba po 40 minutách. Vizuální stránka je dokonalá, snad jen ten Zion mohl být opravdu vytvořen ještě o něco lépe. Ale to bych možná byl až moc náročný. Automobilová honička je fantastická a jedná se zde o další redefinici akčního žánru. Sakra ať už je listopad. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část první. Ono se nám to trochu zašmodrchává s tím Matrixem. Postavy nabírají nové schopnosti a zejména nepolapitelný program agent Smith si tak trochu hrabe na svém písečku. Začíná strkat pracky do skutečného světa a osvojil si umění bleskového kopírování sebe sama. Výsledkem je neuvěřitelné scéna na nádvoří, které předchází výborný dialog (spíše monolog) a po které jsme v kině s kámošema vykřikovali větu, kterou použijeme jednou, maximálně dvakrát za deset let (interpretovat ji zde nebudu, náš údiv byl vyjádřen slovy nepříliš slušnými). Neo válčí se stovkami agentů a boj pravidelně "přerušují" bullet-timeovské záběry. Akční scény jsou třeskutě nadupané (dvojčata, dálnice a harmonikově se rolující návěs kamiónu rulez) a navíc je doplňuje neslýchaný a opravdu luxusně stylizovaný hi-tech soundtrack. Reloaded kvalit svého staršího bráchy nedosahuje, přesto stále udržuje kultovnost série. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/738,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/219 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Oproti původní klasice má Reloaded ještě velkolepější akci (skvělé souboje, výbuchy, Trinity na mašině, Morpheus na náklaďáku atd.), už tak dokonalý vizuál byl ještě vylepšen a ústřední herecké trio také zůstalo pohromadě. Příběh je velmi zajímavý, rozvinutý - přijde mi, že sestry Wachowské to nejlepší z prvního dílu naroubovaly na toto třpytivé, výbušné pokračování. Jako minus trochu vnímám, že o postavy už se tady tolik nebojíte, když už se někomu něco stane, Neo ho svou zázračnou silou uzdraví a nezničitelný agent Smith (i všechny jeho kopie) také vstane po každé větší nakládačce. Ale to je zanedbatelná výtka, když vezmu v potaz hloubku tohoto příběhu. Celkově se mi film moc líbí, příjemně utíkal a dobře jsem si u něj odpočinul a zároveň popřemýšlel a i když zde několik scén vypadá hodně na efekt (je to ovšem pastva pro oči), musím hodnotit slušně. Jednička je sice o stupínek výš, ale i Reloaded je velká jízda, o tom žádná. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// První Matrix byl fajn. Třetí taktéž. Druhý Matrix je ale naprostý *mind-blowing*, *ass-kicking* a *brain-fucking* zážitek, který si povinně (a s radostí) dopřávám minimálně, co půl roku, protože něco takového se na svět nevyklube jen tak. Matrix - 90 % / Matrix Reloaded - 100 % / Matrix Revolutions - 90 % ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bratia Wachowski si s natočením filmu Matrix nastavili laťku poriadne vysoko. V roku 1999 vyprodukovali výborný paranoidný sci-fi cyber thriller, ktorý sa stal celosvetovým kinohitom. V roku 2003 malo premieru pokračovanie tohto príbehu. Po audiovizuálnej stránke je to ešte vymakanejšie ako pôvodný film avšak dejová línia už nie je ani zďaleka tak dokonalá. "Matrix Reloaded" ma moc nezaujal. Som toho názoru, že Matrix mal ostať bez zbytočných pokračovaní. *** ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. května 2003 ve Westwoodu. (Varan)
  • Film se zapsal do "Guinnessovy knihy rekordů" jako film s nejvyšším počtem kopií nasazených do kin, což znamená, že do biografů bylo doručeno ve stejnou dobu 8517 kopií snímku. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama