Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 019)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část první. Ono se nám to trochu zašmodrchává s tím Matrixem. Postavy nabírají nové schopnosti a zejména nepolapitelný program agent Smith si tak trochu hrabe na svém písečku. Začíná strkat pracky do skutečného světa a osvojil si umění bleskového kopírování sebe sama. Výsledkem je neuvěřitelné scéna na nádvoří, které předchází výborný dialog (spíše monolog) a po které jsme v kině s kámošema vykřikovali větu, kterou použijeme jednou, maximálně dvakrát za deset let (interpretovat ji zde nebudu, náš údiv byl vyjádřen slovy nepříliš slušnými). Neo válčí se stovkami agentů a boj pravidelně "přerušují" bullet-timeovské záběry. Akční scény jsou třeskutě nadupané (dvojčata, dálnice a harmonikově se rolující návěs kamiónu rulez) a navíc je doplňuje neslýchaný a opravdu luxusně stylizovaný hi-tech soundtrack. Reloaded kvalit svého staršího bráchy nedosahuje, přesto stále udržuje kultovnost série. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/738,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/219 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Revizí všech tří Matrixů před premiérou Resurrections zjišťuju, že jsem se asi před lety nechal unést, když jsem dvojku a trojku ohodnotil plnou palbou stejně jako jedničku. Reloaded mě už dneska bohužel nebavilo. Jak je to o poznání rozmáchlejší, působí triky občas až směšně. Rozšíření mytologie na jednu stranu působivé, na stranu druhou dost chybí nějakej uchopitelnej děj. Vždyť co se v tom filmu vlastně stalo - úvod na Sionu úplně o ničem, a pak je to vcelku lineární cesta od jedné postavě ke druhé (a ke třetí, a ke čtvrté), která vždy chvíli něco filosoficky plácá a pak hrdiny nasměruje dál. Plus do toho sem tam vložená nějaká akční scéna. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Často se říká, že sequely úspěšných filmů nedosahují kvalit prvního dílu. U Matrixu Reloaded si ale troufám tvrdit opak. Naopak si myslím, že museli režiséři prokázat ještě větší talent, aby to do sebe zapadalo, když točili dvojku a trojku dohromady. Mě se Reloaded hodně líbilo. Perfektní byl, jako vždy, Keanu Reeves, který celý film táhnul. Navíc se objevilo mnohem více akčních pasáží, které bylo radost sledovat. Pokud někoho zasáhl příběh, nevidím důvod, proč by se do něj nechtěl zamotat ještě více ve druhém dílu...90% ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jsem zpožděný za všemi o dobrého půl roku (jako vždy :), a Reloaded ke mně dorazil až jako moje DVD .. Už jenom to jak bylo schopno pokračování (nebojím se říct) kultovního Sci-fi Matrix rozdělit filmové nadšence a jak obsáhá debata se vede na téma obsahu (méně na téma formy – tam se shodují téměř všichni) dává tušit, že se jedná o mimořádný (v pravém smyslu toho slova) film. Reloaded má totiž tolik „možností volby“ pro diváka, že to s tou rozpolceností ani nemohlo dopadnout jinak. Pro někoho je to „megalomanská velkohubá pakárna“ (s tím bych si dovolil nesouhlasit), pro někoho „dokonalost“. Mně se koneckonců taky zdály některé scény nudnější – nebo lépe - méně významné, ale jelikož neznám konec (ten se dozvím až v Revolutions), tak vlastně nelze říct co je významné méně a co více. Co když je to, co bylo naznačené trošku jinak ?! . Myslím, že zatím u žádného filmu jsem neměl takový problém s přidělením hodnocení. Tohle je opravdu jenom první půlka bez pointy. Nechci to přeceňovat, ale „Šestý smysl“ bez pointy by asi taky nebyl tak slavný. Proto bych si dovolil vyjímečně (zatím) žádné nepřidělit. Po skončení filmu se moje osobní „spokojenost“ ustálila tak na ****, ale po „Revolutions“ to může celé „docvaknout“ a být hravě 105%. Taky možná necvakne nic a bude to 60% :) .......... Celkové zhodnocení u Revolutions. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že bratři Wachowští tak trochu přefilozofovali sami sebe. Některé zákonitosti z Prvního Matrixu jsou popřeny a na druhou stranu tu jsou nové, které plně nechápu. Wachowští možná vymysleli dokonalý svět, ale do scénáře toho nedokázali narvat tolik, aby nám to plně vysvětlili. A to oživení Trinity? Hrůza. To by Neo mohl zachraňovat každého na počkání!!! No a ty neustále propagované viry tu skoro vůbec nejsou. Ani ta honička se mi nezdála nijak úžasná. Alespoň, že přibylo hlášek. Ale uvažoval jsem i o třech. No, uvidím co ukáže trojka. ------Po Matrix Revolutions-----Přehodnocuji na tři a! ---- Matrix Reloaded je film, který se mi s každým dalším skouknutím líbí míň. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Když se Trinity (Carrie-Anne Moss) dostane do Matrixu, použije skutečný hack využívaný v roce 2001. Jmenoval se Nmap version 2.54BETA25. (pornogrind)
  • Hugo Weaving ve skutečnosti hrál jen několik klonů agenta Smithe. Producenti našli při konkurzech muže podobných proporcí, kterým byla následně digitálně přidělána Weavingova hlava. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama