Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem z této série viděl jen díly 1-4 a tak nějak mi připadá, že u této série jsou sudé díly ty slabší. Čtvrtý díl je navíc z těch všech dosavadních dílů nejslabší. Není špatný, ale první tři díly byly kvalitativně tak nějak nastejno, tady už je to posun poněkud dolů. Husté atmosféry z předchozích dílů ubylo, některá provedení vražd byla laciná, jindy byl ale Jason zase poměrně kreativní. Ovšem chvílemi jsem se i nudil (a to i když zrovna probíhala nějaká likvidace). V některých chvílích naštěstí bylo napětí a atmosféra v normálu, jen toho bylo nějak málo. Ačkoliv celou tu sérii beru s velkým nadhledem a jen jako zábavu, zde už jsem zaregistroval trapnosti a hlouposti, které už ani s nadhledem nesežeru. Sice tu byli poměrně zajímaví herci, ale charaktery hlavních postav mě moc nezaujaly (možná kdyby nějak více rozvinuli příběh toho lovce, co šel po Jasonovi). V předchozím díle byly lepší postavy. Zde ale zase byla zatím největší koncentrace nahotinek. No, bavil jsem se, ale ne tak dobře, jako u předešlých tří dílů. Ale bavil jsem se. Dávám takové průměrné 3 hvězdy... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

SPOILER-Tenhle díl je asi zatím nejlepší co jsem viděl,hlavně teda díky konci. Začátek je naprosto stejný jako u předešlých dílů,tedy přimomeneme si legendu o Jasonovi z dvojky a promítnou se nám tu záběry ze vše třech dílů. Pak přichází na scénu Jason ,ktereho vezou na patologiie jenže jak už to bývá Jason vstane z mrtvých a masakruje už ve špitálu. Pak se vrací k jezeru ,kde si pronajmou mladí barák ,vedle nich žije rodina bez otce. Jason to bere sistematicky cestou domů si to rozdá s tlustou stopařkou. Pak bere jednoho mladýho za druhým k tomu si dá i mámu vedle s rodiny a jakého si lovce (bratr náký oběti z předešlých dílů) dohromady tu máme 13 vražd.(jestli jsem dobře počítal) Pak se sápe po sestře a jejím malém bratrovi ,který si oholí hlavu,(vypadá jak Jason) a nejdřív strčí Jasonovi mačetu do oka a pak ho brutálně rozseká. Opět tu máme přeživší holku a k tomu malého kluka. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

S třetím dílem nejlepší z celé série.Naproti předchozímu dílu se akce rozjede hned od začátku filmu a nepřetržitě trvá až do samého závěru.Parádní série vkusných a originálních gore vyvražďovaček,kde se nešetří všemi různými zahradnickými potřebami a litry krve.Jason se rozjíždí jako v žádném jiném díle,o to větší je možná pak zklamání jakej gumák se z něj vyklube na úplném závěru filmu a jak hravě ho mládežnický zbytek,který jěště zůstal na živu,vyřídí(sorry za spam)...samozřejmě všichni víme že ne na dlouho:).. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak osobně moc nechápu oblíbenost tohoto dílu. Oproti trojce je veškerá svěžest a kreativita fuč a stává se z toho jenom rutinní a nezajímavá vyvražďovačka ve stylu pojďme je zabít všechny ať už to máme za sebou. Ani Tommy Jarvis coby dítě mě tu při svém prvním setkání z Jasonem tolik nebaví. Jako je tu vidět, že z něj něco bude a jeho první konfrontace z kamarádem z mačetou ho jistě poznamená, ale to mi nestačí. Jak už jsem uvedl ta děsná průměrnost a stokrát viděné omílané dokola tenhle díl prostě zabíjí. Jedinej vtipnej kill je tak smrt lovce medvědů kterej se po celej film tváří drsně a hlásá, že sejme Jasona, ale když ten na něj na konci nastoupí, tak se zmůže jenom na hlášku pane bože on mě zabije!45% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

the final chapter ma 2 veci ktore dost tuto cast pozdvihuju a to mladeho a charismatickeho coeryho feldmana (ako hlavneho hrdinu tommyho) a crispina glovera a jeho uzasnu tanecnu kreaciu. dievcence su celkom chutne (hlavne dvojicky mi prisli zlate) a joseph zito ma par momentov ktore davaju tusit jeho buducu karieru akcneho rezisera (tri spomalene pady cez okno). par vtipnych hlasok a slusnych killov sa tiez najde a vdaka nim je stvrty piatok slusnym prirastkom do serie... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Joseph Zito měl v plánu celou sérii tímto filmem ukončit. Proto má původní název filmu podtitul The Final Chapter (Poslední kapitola). (JasonIX)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 33 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama