Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

topi 

všechny recenze uživatele

Joseph Zito byl zdatný režisér hororů - tento díl Pátku nebo The prowler, i akčních válů - Missing in action nebo Invasion USA. Na speciální efekty si přizval svého oblíbeného maskéra Toma Saviniho a ten se postaral o skvělé mordy a Jasonův zdeformovaný obličej, který ukáže na konci filmu. Čtvrté pokračování začíná přesně tam, kde končí trojka a "mrtvého" Jasona odvážejí do městské márnice, odkud po chvíli a dvou vydařených mordech utíká zpět ke svému milovanému Křišťálovému jezeru, kde na něho čeká nová parta teenagerů, kteří si chtějí užít víkend po svém a Jason jim to opět překazí. Velmi dobré pokračování zatím neupadající série . ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak osobně moc nechápu oblíbenost tohoto dílu. Oproti trojce je veškerá svěžest a kreativita fuč a stává se z toho jenom rutinní a nezajímavá vyvražďovačka ve stylu pojďme je zabít všechny ať už to máme za sebou. Ani Tommy Jarvis coby dítě mě tu při svém prvním setkání z Jasonem tolik nebaví. Jako je tu vidět, že z něj něco bude a jeho první konfrontace z kamarádem z mačetou ho jistě poznamená, ale to mi nestačí. Jak už jsem uvedl ta děsná průměrnost a stokrát viděné omílané dokola tenhle díl prostě zabíjí. Jedinej vtipnej kill je tak smrt lovce medvědů kterej se po celej film tváří drsně a hlásá, že sejme Jasona, ale když ten na něj na konci nastoupí, tak se zmůže jenom na hlášku pane bože on mě zabije!45% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najlepší Piatok a po jednotke jednoznačne druhý najlepšie zrežírovaný. Pekelné tempo, monštrózny Jason, krvavé vraždy, sexy nahé tínedžerky, bohovská kamera a svetlo (tá scéna s vytrhnutím z okna!) a aj ten riedky dej je výnimočne skvelo obrazom vyrozprávaný. Okrem toho je tu skvelý casting - či už malý Corey Feldman alebo ako vždy mega weird Crispin Glover. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo štvrtom diely vyvražďovacej americkej filmovej série "Piatok trinásteho" sa prvý krát objavuje postava Tommyho Jarvisa. Tu ešte len ako malý chlapec. V nasledujúcich dvoch pokračovaniach čelil Jasonovi už ako dospelý muž. Snímok "The Friday the 13th: The Final Chapter" ("Piatok trinásteho 4") je plný predmanželského sexu, krvi, surového násilia a vrážd. V tomto filme zomrelo násilnou smrťou šesť mužov a sedem žien, dovedna trinásť ľudí. Je to masaker, ktorý určite ocenia všetci milovníci old schoolových horrorov. Jason Voorhees je Slasher King! **** ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ste nečakali, že Jason skutočne umrel, lebo ak hej mám zlú správu: Jason žije a opäť vraždí. Ako je už pre sériu Friday the 13th zvykom na scéne sa objavujú teenageri, chcú sex, dievčatá sa nehanbia za svoje telá, nie je tu žiadny dej a Jason sa len prechádza a kade chodí tam vraždí. Pekné úmrtia, slušný bodycount a skvelý koniec, z toho vychádza jedna z najlepších častí F13. Bodycount: 13 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Herec Peter Barton (Doug) původně ve filmu nechtěl hrát. Nechtěl mít nic společného s horory, protože nesnášel práci na filmu Pekelná noc (1981). Ale herečka Amy Steel, která hrála Ginny ve druhém díle Pátek třináctého 2 (1981) a s Bartonem hrála v sitcomu The Powers of Matthew Star (od r. 1982), herce přesvědčila, aby roli vzal. Zmíněný sitcom byl navíc v roce 1983 zrušen a Barton se tak mohl natáčení filmu zúčastnit. (LION-MR.T)
  • Režisér Joseph Zito měl v plánu celou sérii tímto filmem ukončit. Proto má původní název filmu podtitul The Final Chapter (Poslední kapitola). (JasonIX)

Reklama

Reklama