Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tohle je ještě slušně dívatelný díl, ale kolovrátek už se roztočil dokola. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli z čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milujte se a množte se. Kdyby měl Bůh možnost sestoupit z nebes a vidět tento film, tak zcela jistě své proroctví poupraví. Že milostné scénky tvoří dobrých 25% každého dílu této série, tak na to už si člověk tak nějak zvyknul. Dát tyhle scénky ze všech dílů do kupy mohl by vzniknout kvalitní pornofilm, který by svoji kvalitou strčil do kapsy nejeden díl série. Jason je sračička. Že se nechal zbít od ženské, čert to vem. Ale že ze sebe nechá udělat čínu od malého fracka je už přespříliš. Z takové sračičky má mít člověk strach? Vždyť já mu fandím už jenom ze soucitu k jeho znetvořenému ksichtu. Povídá se, že režisérskou židli pro další díl má pronajmutou nějaký septikář. Že by Pátek třináctého dostal konečně pořádný impuls a odvál ten béčkový smrádek. Občas jsem na to koukal a po několika minutách jsem zjistil, že jsem to nevnímal, neboť moje myšlenky byly na zcela jiném místě, tak jsem musel film několikrát vracet zpět. Myslím, že i kdyby to byl jediný argument ( a věřte, že není ), tak bych si s ním tak nízké hodnocení zcela jistě obhájil. Dávám * Jasonovi za bolest a přeji mu brzké uzdravení a příjemné probuzení na další zastávce v márnici. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

the final chapter ma 2 veci ktore dost tuto cast pozdvihuju a to mladeho a charismatickeho coeryho feldmana (ako hlavneho hrdinu tommyho) a crispina glovera a jeho uzasnu tanecnu kreaciu. dievcence su celkom chutne (hlavne dvojicky mi prisli zlate) a joseph zito ma par momentov ktore davaju tusit jeho buducu karieru akcneho rezisera (tri spomalene pady cez okno). par vtipnych hlasok a slusnych killov sa tiez najde a vdaka nim je stvrty piatok slusnym prirastkom do serie... ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ani výraznější herecké obsazení nezachránilo čtvrtý díl série od průměrnosti. Věčně se vynahacující teenageři, kteří se vzápětí stávají potravou pro Jasonovu mačetu, mě nějak extra nebavili a kdovíjak líto mi jich ani nebylo. Za zmínku stojí dvě dobré scény - ta hned na začátku, kde Jason zdrhne z márnice, a pak finále, kde se docela překvapivě ukáže, kdo že to vlastně Jasonovi nandá nejvíc. Celkově se dá říct, že zklamaná jsem nebyla, ale extra zážitek jsem si z toho rozhodně neodnesla. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po slabsi trojce prichazi velmi solidni ctvrty dil, kvalitou srovnatelny s dvojkou. Na beckovy horor slusne obsazeni. Nova varka promakanych vrazdy zde zabiha az do rituality typu pribodavani na steny, do oken ci mezi dvere ala zaves. Divky jsou dil od dilu hezci, se zachovani standartni naivity. K zabitym lidem se tentokrat nepridalo zadne zviratko ci vozickar, takze vcelku zadny extrem. zato hudba a napinave momenty jsou zde na vysoke urovni. Pro me asi zatim nejlepsi F13... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Joseph Zito měl v plánu celou sérii tímto filmem ukončit. Proto má původní název filmu podtitul The Final Chapter (Poslední kapitola). (JasonIX)
  • Ze všech filmů série Pátek třináctého obsahuje tento díl nejvíce obnažených scén. (Stocki)

Reklama

Reklama