Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

tron 

všechny recenze uživatele

Po slabšej 3D trojke sa Jason vracia v sile porovnateľnej s jednotkou a dvojkou, t.j. bez humoru, zato s tvorbou Toma Saviniho. O vraždy a prsia nie je núdza, občas uvidíte aj tvár bez masky a zaujímavou súčasťou je prekvapivo vážne vyznenie postavy hranej vtedy ešte malým (ale už vtedy čudným) Coreym Feldmanom (okuliarnatý pošuk Teddy Duchamp z kingovky PRI MNE STOJ!). 80% predovšetkým "myslené pre fanúšika" (pre "normálneho" diváka, čo si občas chce pozrieť nejaký dobrý horor, by som zo série odporúčal len prvé dve časti a potom už nič) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 4“ je klasickým pokračováním, které nemá žádný kdovíjaký nápad, prostě si jede v zajetých kolejích a snaží se prostě jen dál přicházet s oblíbenou postavou Jasona, který vraždí bez toho, aby to mělo nějaký hlubší smysl. Nehledejte v tom nějakou potřebu po mytologii, ale prostě jenom snahu přinést divákům to, co jim přinesly předchozí díly. Hlavní otázkou pak je, jestli někdo přežije. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Konečně se dá celý film vydržet,aniž bych si u něj stačil uvařit večeři,vyvenčit psa a vyžahnout 5 ležáků.Konečně se objevují ve filmu dobří herci a film má konečně celkem slušný příběh.Jason má tempo a jeho epesní kilovačky šťávu,hlavně dívka ve člunu,týpek v koupelně a letájící okenní Čestmírka mi polechtali mé úchylné bránice.Corey Feldman s děsivou hrůzou připomíná moji fóbii z dětí a nakonec musim ocenit i hudbu,konečně mě nenutila vrazit si do uší vidličku.Jeden z mála sledovatelných dílů téhle série a konečně malý důvod koukat na sérii dál,i když jak všichni víme.....zcela zbytečně :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najlepší Piatok a po jednotke jednoznačne druhý najlepšie zrežírovaný. Pekelné tempo, monštrózny Jason, krvavé vraždy, sexy nahé tínedžerky, bohovská kamera a svetlo (tá scéna s vytrhnutím z okna!) a aj ten riedky dej je výnimočne skvelo obrazom vyrozprávaný. Okrem toho je tu skvelý casting - či už malý Corey Feldman alebo ako vždy mega weird Crispin Glover. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tady to vypadá, že se víc nadává uživateli POMO:). No já se nechci moc zapojovat, ale já ho taky moc nechápu. Má víc určitě rozumu, než Golfista, ale nevím, proč pořád sleduje horory, když ho to očividně nebaví a jenom tu kazí jejich procenta. Tak a co se tohoto pátku týče, tak podle mě je to nejhorší díl z prvních čtyř. Není na tom nic špatného, ale není to už taková zábava a ani známí herci jako Crispin Glover nebo Judie Aronson to nezachranují. Jason by se měl zase začít víc snažit a opět vymýšlet originální vraždy. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Ted White (Jason) odmítal mluvit s ostatními herci na place, aby se od nich distancoval a měli z něj větší strach. (Stocki)
  • Režisér Joseph Zito měl v plánu celou sérii tímto filmem ukončit. Proto má původní název filmu podtitul The Final Chapter (Poslední kapitola). (JasonIX)

Reklama

Reklama