Reklama

Reklama

Přátelé: Zase spolu

(TV film)
  • USA Friends Reunion Special
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve speciálu, který nemá scénář, se hvězdy seriálu Přátelé Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry a David Schwimmer vrací do kultovní haly číslo 24 (Stage 24) ve studiích Warner Bros. v Burbanku, kde se oblíbený sitcom natáčel. V pořadu se objeví i řada speciálních hostů jako jsou David Beckham, Justin Bieber, BTS, James Corden, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Lady Gaga, Elliott Gould, Kit Harington, Larry Hankin, Mindy Kaling, Thomas Lennon, Christina Pickles, Tom Selleck, James Michael Tyler, Maggie Wheeler, Reese Witherspoon a Malála Júsufzaj. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Co jiného si pustit, když se potřebujete srovnat s předčasnou smrtí Matthewa Perryho, než Friends Reunion? Před dvěma lety to bylo taky velmi milé a potřebné ohlédnutí, které pomohlo uvolnit pandemický stres, teď to má zase trochu jiný podtext. Každá velká show si podobné ohlédnutí zaslouží. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Totální fenomén. Absolutní chemie mezi ústřední šestkou. Nejprve obsadili Rosse (David Schwimmer), který to vyhrál se svým výrazem zpráskaného psa, pak přišla na řadu Lisa Kudrow a její Phoebe, která představovala přesně to, co tvůrci chtěli, a ještě to pozvedla. Následovala mnohatýdenní pauza, ve které nikoho dalšího nenašli. Až z úst Matta LeBlanca zněly repliky Joeyho skutečně vtipně. Problém byl u Courteney Cox, protože už byla známější, nicméně právě ta dodala Monice neuvěřitelnou radost. Následoval Chandler, jehož představitel Matthew Perry, když četl dialog, pořádně tím ožil. Castingově nejobtížnější prý byla Rachel. Trochu rozmazlená, trochu sebestředná. Jennifer Aniston ovšem v sobě měla opravdovost a vřelost, takže diváci jejímu vrkání s Rossem hned uvěřili. Šestice přátel se po letech v kompletní sestavě přichází rozloučit s newyorským bytem a po 17 letech (finále jsme se dočkali v roce 2004) vzpomínají na pár drobků z těch 236 epizod. Je to milé, místy hodně milé, ale hlavně je to totální guláš. Chvílemi je to dokument, jindy talkshow s mizerným moderátorem, pak se po molu projde Cindy Crawford v Rossových kalhotách, následně vzlykají vášniví fandové napříč kontinenty, jak jim tahle parta obrátila život naruby, na minutu přicházejí a mizí speciální hosté… Někomu stačí, že tahle šestka (mimochodem mistři pohybové komedie) přišla a pobrečela si (občas strojeně, to si přiznejme), já ovšem čekal o něco víc. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Přátelé: Zase spolu vsadili priveľmi na nostalgiu. U seriálu, kde fanúšikovia videli kompletný seriál minimálne 10 x, nie je potrebné pripomínať predčítaním scenárov jednotlivé scény. A návštevy hercov vedľajších postáv? K čomu bolo dobré, že Gunther zamáva do kamery, povie ahojte, boli to skvelé časy a za 20 sekúnd je zasa preč? Špatne uchopené, nič nové neprinášajúce, pretože YouTube Vám dodá takýchto pripomínačiek, výcucov na týždeň pozerania nonstop. Historka o Marcelovi bola vrcholom tohto pokusu. Na záver už len dodám, že Courteney Cox to naozaj s plastikami nezvládla a Matthew Perry dopadol jednoznačne najhoršie. Celú dobu pôsobil ako mix senilného dedka a alkáča, ktorý čaká pred hospodou než otvoria. Chýbala tomu akákoľvek snaha, urobili to najjednoduchšie možné, čo by napadlo každého asistenta produkcie v strese 5 minút pred poradou. Rychlý prachy po Priateľsku. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Přátelé jsou nejlepším sitcomem všech dob, a tak jsem nemohl vynechat ani tento speciál, kdy se po 17 letech sešla naše šestice v jedné místnosti, resp. v místnostech, kde se seriál natáčel. Což je však zvláštní, že za takovou dobu se nikdy všichni spolu nesešli. Ale je to velká nostalgie, člověk s našimi hrdiny vzpomíná na ty časy, kdy se seriál točil. Dozvíme se i nové informace ze zákulisí natáčení. Myslím si, že tohle se tvůrcům povedlo, udělali to zajímavé, vymysleli to hezky. A mě při sledování několikrát ukápla slza. Jen u Matthewa Perryho jsem měl takový zvláštní pocit, že ho setkání moc nebavilo. Ostatní si to ale užívali a dojetím brečeli. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro nostalgicky zatížené fanoušky takřka nerozdýchatelné setkání. V těch nejsilnějších chvílích mi vážně bylo tak dobře, jako kdybych se vrátil nějakých dvacet let dozadu a poprvé se do seriálu zbláznil. Tenkrát bych vám přísahal, že lepší seriál neexistuje (a ani dnes bych lepších moc nenapočítal, mezi komediemi pouze Scrubs). Někdo stárne do krásy, někdo alespoň s grácií, na někom se roky podepsaly, ale i na relativně malé ploše (i přes štědrou délku jsem měl pocit, že vše trvalo snad půl hodiny) mě celá šestice zasáhla přímo do srdce. Nechci nové díly, nechci film. Jestli jsem si někdy byl jistý, že Přátelé patří do přelomu století a paradoxně díky tomu zůstanou dokonale nadčasovým dílem, bylo to právě teď. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Šiesti hlavní herci sú zaroveň aj výkonní producenti a každý z nich si zarobí minimálne 2,5 milióna dolárov. (DRIV3R)
  • Herce Matta LeBlanca je ve filmu možné zahlédnout v tmavě modré košili s knoflíky, kterou nosil seriálový Joey, i když dnes má mnohem větší velikost. (MTHRFCKR)
  • V čase 44:26 sa v špeciáli objaví fanúšik Attila zo Slovenska. V pozadí je vidieť Levický hrad. (DRIV3R)

Související novinky

Harry Potter se dočká reunionu

Harry Potter se dočká reunionu

17.11.2021

Podobně jako tomu bylo v případě nedávného speciálu Přátel od HBO Max, se teď dalšího takového reunionu v rámci oslav 20. výročí od premiéry prvního filmu dočká Harry Potter. Vznikne tak další zhruba… (více)

Reklama

Reklama