Reklama

Reklama

Odznak Vysočina

(seriál)
  • Slovensko Odznak Vysočina
TV spot
Česko, (2022–2024), 20 h 10 min (Minutáž: 45–60 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Monika Hilmerová, Simona Zmrzlá, Martin Hofmann, Michal Suchánek, Patrik Děrgel, Martina Jindrová, Marcel Vašinka, Václav Maixner, Vladimír Škultéty (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Malé město Veselá, které vypadá na první pohled až idylicky – „všichni“ se spolu znají a potkávají se cestou do školy a do práce, navíc v malebném prostředí Vysočiny, která ale umí mnohdy ukázat i svou drsnou tvář. Ve Veselé sídlí menší oddělení kriminální policie, které vede žena – Dana Skálová. Ani malé město a venkov ovšem nejsou ušetřeny závažných zločinů, nejde sice o sériové vrahy či podivné nebo brutální kauzy, ale i přesto zasáhnou do života celé komunity. Důležitá je interakce mezi jednotlivými zúčastněnými či podezřelými, kteří lžou a navzájem se obviňují, nechybí ani nespolehliví svědkové a další postavy, které umí vyšetřování řádně zkomplikovat. Tajemství je ukryté právě v lidech, jejich osudech a motivacích, spíše než v samotném vykonstruovaném provedení vraždy. Hledání pachatele je proto společnou prací celého týmu. Zároveň rozplétáme i soukromé životy hlavních postav,sledujeme, jak se vypořádávají s dramatickými  událostmi během vyšetřování, ale i se svou vlastní minulostí a představami o budoucnosti. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele patti1 k tomuto seriálu (2)

Zlobába (2022) (S01E01) 

Přiznám se, že jsem se původně ani dívat nechtěla, protože už mě nebaví ten trend, že v čele, nebo minimálně v týmu mordparty má být žena, a čím mladší a atraktivnější, tím lépe. Ne, že bych chlapům nepřála trochu pokoukání, jenže já to těm holčinám prostě nevěřím. Jelikož mě ale skolila viróza, rozhodla jsem se navzdory zdejšímu hodnocení to zkusit, a nebylo to zase tak úplně hrozné. Martina Hofmanna a Patrika Děrgela můžu vždycky, Michal Suchánek mi nevadil, a i ty ženské byly jakž takž snesitelné - i když Simona Zmrzlá v rámci role spíš nesnesitelná. Jen mi nějak uniklo, možná vlivem horečky, co vlastně vedlo k vypátrání pachatele. Ale záběry krajiny jsou tam pěkné, šanci tomu asi ještě dám. ()

Den blbec (2022) (S01E02) 

Příběh lepší než ten první, ale dost mi vadí, že všechno řeší ty dvě, a chlapi jim tam dělají jen jakési křoví. Ani nevím, jestli se chci dívat na další díly. ()

Reklama

Reklama