Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Hombre8 k tomuto seriálu (13)

Ztracený případ (2023) (E01) 

Šoposká jako osina (Nebo je to záměr?), Krobot odříkává text jako elév (Nebo je to záměr?) a celé je to jako z produkce Primy nebo Novy. Tak aby to byl schopen jejich vyspělý divák sledovat a pochopit. Aha! On je na tom divák ČT vlastně už stejně. Pár dobrých průpovídek, sem tam gag, jinak galaretka. Třetí hvězda jen kvůli autorství. Jinak 40%. Zatím ten seriál vypadá opravdu jako ztracený případ. ()

Falza (2023) (E02) 

Druhý díl o něco lepší. Snad to není jen tím, že poklesla laťka. Možná se režisér už lépe sžil s týmem (pokud to bylo točeno postupně, jak jdou díly za sebou). Příběh už uvěřitelnější. Nebýt té hlouposti s vytahováním Osiny... Ve vodě byly čtyři nohy, ale v lodi byly mokré jen dvě. Jiskra je patrně samosušící. ()

Škaredá středa (2023) (E03) 

Dítě se významně zlepšuje v suchém, anglickém humoru a vyjadřování. Osina ještě o fous osinovatější. Lexa čím dál slizštější, ale aspoň začal něco dělat. Jiskra má po kozách. Ivanu jsem málem nepoznal. Ale jinak zatím nejlepší díl. Přidáno za autorství samozřejmě. ()

Syndikát koně (2023) (E04) 

Až na tu kulku, pro kterou šli celkem najisto - to byl hodně velký úlet najít v lese, kterému předtím přezdívali hustý, tuhle kulku. Zvláště když nebylo jistý, odkud, kam a v jaké vzdálenosti od rokle se střílelo. Jinak průměrný díl. ()

Nikita (2023) (E05) 

Už i předcházející díl měl hezkou kameru a tento se nedal zahanbit. Rovněž příběh je dobře vystavěn. Snad jen ten závěr, kdy to chtěl vzít Wünsch na sebe se moc nepoved. Taková mrcha, jako tahle ezo3,14ča (Kolik takových běhá po Praze, které se vykroutily na cizí účet z průserů a přisály se na nějakého pracháče - prý druhá šance - pche!) by si zasloužila hnít v base. ()

Srdcová sedma (2023) (E06) 

V každým díle prostě musí být nějaký úlet. Tady byly dva. Jednak ta střelba na flašku utopenců. Druhak nošení zbraně člověkem, který se jí vyhýbá jako čert kříži. Příliš prvoplánové. Kdyby si aspoň urval čelist slepákem... Nehledě na sebevraždu pistolí zespodu do brady... No nevím... moc se v tom krimu nenaučil. Repete prospěje. Jinak dobrý. ()

Dobrý pastýř (2023) (E07) 

Dobře vystavěná pointa, dobře natočené. Slizoun se poprvé pořádně zapojil do vyšetřování a docela mu to šlo. Hádek prostě umí. Posranec standardní. V podání Lubora Šplíchala, neherce malých rolí s velkým talentem (nejen k herectví) byl bezchybný. ()

Žihadla (2023) (E08) 

Relativně slušná detektivka tento díl, jak říkalo Dítě - antická tragédie. Bureš se do ní hodil jako dělanej. Ty dvě tlustoprdky byly dost trapný teda, pane režisér... Plachta už by v dalším díle být nemusel. ()

Kobyla (2023) (E09) 

Zatím druhý nejslabší díl. Příliš sympatický vrah, veden oprávněnou pomstou, podruhé do krimu, díky jednomu telefonátu za velmi pochybných okolností. Nesympatické brašule k tomu. Fotr mohl ukázat macechu. Třetí díl se skokem do vody. ()

Psina (2023) (E10) 

O pejscích pro pejskaře. No a jelikož národ pejskařů, hned je to znát na hodnocení. Fáberová jediná, kdo si zachovala (vává) zdravý pragmatický odstup. Ostatní v zajetí emocí. Včetně štábu, kterého nezajímá, že si Forejt napřed strhá náprstky od polygrafu a pak si je v dalším záběru (nepozorovaně) navlékne. Senil Klusáček prudí statečně. Fakt psina. ()

Deny (2023) (E11) 

Případ, jeho konstrukce a i nalezení pachatele silně kulhá. Saxofonista, jako většina umělců, byl samozřejmě mimo, ale že by na pohledu, kterým se neustále oháněl, nepoznal (tak typické) písmo svojí družky? Rovněž i umělec č. 2 - rocker, se choval značně debilně. Zahrabávat do hrobu oběť autonehody, o které mohl jednoduše tvrdit, že prostě řídila ona... O majorovi a jeho drbanovi ani nemluvě. Prostě samé hlouposti tentokrát. ()

Bankocetle (2023) (E12) 

Vránová ze sebe dělá husu a i mluví, jako by byla sjetá nebo po chemoterapii. Fáberová, místo aby závažný důkazní materiál z místa činu dala hned expertům do laboratoře, experimentuje sama pomocí akvária. Sestra Sybila si vodí policajty, krade a obchoduje s kradenými ceninami. Pánbůh ji to určitě odpustí. Dítě je milionář. Podobnost s Fikerovou Sérií CL je čistě náhodná. ()

Jordán (2023) (E13) 

Závěr se vydařil. Možná těch otevřených konců zůstalo více než je zdrávo, ale asi to tak má být. Otevřená zadní vrátka pro pokračování jsou třeba. ()

Reklama

Reklama