Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 2
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele BigBang k tomuto seriálu (11)

Oktopus (2023) 

Na nové (=popřevratové) české detektivky se normálně nedívám, ale při ležení s chřipkou jsem tomu dal šanci. A líbilo se mi to hezky. Hlavně dobré složení hlavních protagonistů. Snad mohl být méně dominantní ten příběhový oblouk přes celou sezónu, který místy zastiňoval jednotlivé epizodní detektivky. ()

Ztracený případ (2023) (E01) 

Snesitelná hlavní dvojice detektivů. Není špatné, jak se oslovují příjmením. Paní Šoposká je elegantní a má krásné vlasy a nohy. Pobavila mě humorně realistická scéna s běžeckým pronásledováním. ()

Falza (2023) (E02) 

Bavilo méně. ()

Škaredá středa (2023) (E03) 

Docela pěkná epizoda. Jen pan Krobot, když měl mluvit jako drsný vyšetřovatel, tak měl repliky spíš jako policejní praktikant Hlaváček, když si zkoušel šrapnel. ()

Syndikát koně (2023) (E04) 

Epizoda prostá a hodně oslazená, ale já jsem prostý divák. Paní Šoposká stále bez úsměvu a stále převážně v černém. ()

Nikita (2023) (E05) 

Méně poutavé, ale postava trestance vyčnívala. ()

Srdcová sedma (2023) (E06) 

Až tady jsem poznal pana Hanzlíka. Díl z Varů vyžaduje vyšší hodnocení. Při střelbách se paní Šoposká usmála. Zato při cestě po Staré Louce se dívala hodně znechuceně. ()

Dobrý pastýř (2023) (E07) 

Hezká epizoda. A lepá paní Fáberová se krok po kroku otevírá různým dědkům, kteří jí původně byli odporní. ()

Žihadla (2023) (E08) 

Krásné záběry Mácháče. Můžeme se smát, že kpt. Fáberová se vrhne šipkou z mola, aby vyslechla chlapíka, co sedí na pramici 20 m daleko. Ale chtěli bychom tu scénu vypustit? Nechtěli. ()

Deny (2023) (E11) 

Velice zábavná epizoda s několika silnými postavami, zejména mi utkvěl recidivista prahnoucí po slávě. ()

Jordán (2023) (E13) 

Epizoda s maximem retrospektivních scén. ()

Reklama

Reklama