Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ArthasKarfa k tomuto seriálu (14)

Oktopus (2023) 

Seriál měl svoje skvostné díly a části a pak místa, kdy se člověk skoro nudil. Celou dobu to bylo takové šedivé a tajemné. Stará vražda v Brdech byla opravdu hezký stín, který se vždy někde vynořil. Rád jsem se na seriál těšil. ()

Ztracený případ (2023) (E01) 

Docela temná Praha, Šoposká v Oxfordkách a Krobot v hipster bytě. Takový první díl jsem nečekal, devadesátky, vražda, dobře obsazené. Zatím se mi to líbí, policie v Čechách sice nemá takové databáze, ale jinak koukatelné. ()

Falza (2023) (E02) 

Zase zajímavá zápletka, umění a stará vražda na motivy Otílie Vranské. Trocha policejní nabubřelosti umělecké prostředí a bydlení v Karlíně, které po nocích vládne. Začal se nám trochu rozkrývat příběh mladé kapitánky a Krobot s jeho ironií příběh celý podbarvuje do koukatelnosti. Jedná scéna z lodi a topení vzala hvězdu. A ten konec zase jednu přidal. Má to punc tajemna. ()

Škaredá středa (2023) (E03) 

Ponurý díl, prostředí kolem Sázavy. Fáberové je správně depresivní a Krobot a jeho ironie je nedílnou součástí všech rozhovorů. Moc pěkný díl, který se sice neodehrává v Praze, ale má své "genius loci" podobně jako zkratky přes les. ()

Syndikát koně (2023) (E04) 

Koňácký díl, jako marginálie v ostaních dílech to nevadí, ale tady mě to moc nenadchlo. Lepší jsou temné vraždy a studená Praha, než vyběhané sportoviště a dostihy a sázky. Navíc v tomhle díle měla Fáberová opravdu jen málo prostoru. ()

Nikita (2023) (E05) 

Zajímavý díl, zase případ z devadesátek, k tomu Brdy a malé drobné role dobře obsazeny. Tajemný díl. ()

Srdcová sedma (2023) (E06) 

Líbilo se mi prostředí Karlových Varů, jen je takové podivné, e všechny vraždy jsou nějak spojeny s tím co dělá Dítě po večerech, nějak je toho už moc, v čem se vždycky vyzná a najde. ()

Dobrý pastýř (2023) (E07) 

Prostředí pasťáku, příběhy dospívání a taky to, že kriminál nikomu k lepšímu nepomůže. Tajemná atmosféra a Fáberová znuděná a dekadentní. Dobrý příběh. ()

Žihadla (2023) (E08) 

Moc hezký díl z prostředí Máchova jezera. Vizuálně se tohle fakt povedlo. Stará křivda. Letní počasí a takový příjemný pocit z vody a jezera. Kriminalisticky je to sice trošku pohádka, ale všechno nemusí být jako Případy 1. oddělení. :) ()

Kobyla (2023) (E09) 

Celou dobu hledání sériového vraha, takové, že máte pocit, že se hledá nějaký zloděj co nejdřív kradl někde v Praze, pak po táboře. Nějak se z toho vytratilo vyšetřování těch dvou předchozích případů. Případ vlastně vyřešil jeden backdoor odkaz na internetu. Nevím i když tam byly zajímavé prvky, příjemné prostředí tábora a závěrečná akční scéna, tak mi to přišlo dost slabé. A vedlejší linka se zapůjčeným bratrem byla takové klasická. ()

Psina (2023) (E10) 

PES, tak by se to klidně mohlo jmenovat, ale předtím to byla Kobyla tak by se to tak nehodilo. Tohle si užijí převážně lidi co mají rádi psi. Jinak jsou tam opět hezké záběry, díl velmi prosvětlí osoba, kterou ztvárnil Lábus, ale jinak za mě docela slabota. Bylo to jasné, už docela brzy. ()

Deny (2023) (E11) 

Ten případ by nebyl špatný, kdyby díly nepodsouvaly divákovi jak se má na osoby v jednotlivých případech dívat. Objasnění přijde až když se vyždímají všichni lidé okolo, aby byl pak důkaz vlastně u samotných dveří případu. Vedlejší hráčská minulost, rodina Fáberové a hudba jsou pojítkem, které případy nějak ztemní a celkový význam dílů je někde jinde. Mně osobně se na seriálu líbí vlaky, hudba a jakýsi dotek s minulostí převážně devadesátek. Ta forma ovšem někdy kulhá. ()

Bankocetle (2023) (E12) 

Velmi dobrý případ. Prostředí i zápletka se mi moc líbila. Starý zámek a řádová sestra kromě invalidy dodávaly případu jakýsi pud tajemna. Kromě toho průseky s vlakem byly velmi povedené a celý temný případ dokreslovaly drobné detaily a zajímavosti. Vedlejší linka s případem z Brdy působí velmi tajemně. ()

Jordán (2023) (E13) 

Poslední díl, ke kterému to všechno směřovalo. Brdy na podzim, stará hájovna, 30 let starý příběh a vše v mlze času a podzimního lesa. Moc hezký konečný díl. Skvělá hudba. ()

Reklama

Reklama