Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

InJo 

všechny recenze uživatele

Filmové setkání dvou ikonických kapitánů Enterprise asi nemohlo dopadnout o mnoho lépe. Stejně jako ostatním nadprůměrným ST filmům (1, 4, 6, 8, 10) ani tomuto nechybí dobrá zápletka (způsob, kterým tvůrci ono zásadní setkání umožnili, se mi dost líbil), slušné tempo, solidní herecké výkony (obsazení McDowella byla trefa do černého - jeho postava je opravdu dobře motivovaná a on se na ni skvěle hodí), silné scény (úvod, souboj s Klingonskou lodí a to, co mu následuje, napínavé a dojemné finále) a celkem zde fungují i emoce (Picardova traumata, společné scény Kirka a Picarda). Zkrátka dobrodružná sci-fi, která je zábavná i poměrně chytrá. Ovšem co ve světě Star Treku pohledává Whoopi Goldberg, to mi hlava vážně nebere... ;-) 70 - 80 % ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Star Trek série je pro mě zvláštní zkušenost. Zatímco s většinou filmů s původní posádkou jsem byl spokojen i přesto, že některé jejich příběhy se můžou zdát trochu zvláštní, u filmů s touto novou generací ty příběhy jsou "normální", více seriózní, co se týče obsazení, tak se musím přiznat, mám raději tuhle posádku než tu původní, ALE… i přes to všechno mi naprostá většina filmů s touto posádkou přišla na jedno brdo. Nevím proč, nevím jak, ale všechny díly kromě úplně posledního mi nějak splývají dohromady. Kdežto u původní posádky si stále pamatuju, o čem je první, druhý, třetí... díl, byť některé díly se mi líbily více a některé méně. Co se snažím napsat je, že pokud si někdy dám nějaký Star Trek maratón, tak co se týče původní posádky, půjdou do filmů, ale co se týče nové generace, zkusil bych raději seriál. 65 %. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohle ovšem ne! Jsem poslední, koho byste měli nazývat fanouškem původní posádky, takže střídání stráží pro mě není žádnou tragédií. Jenže nová posádka Enterprise (kterou znám vlastně déle, protože Novou generaci jsem jako malý sledoval) je zásadně slabší, nebo alespoň v tomto filmu z ní mám ten pocit. Krom Pickarda chybí silný charakter, jsou tu jen karikatury. A Kirkův návrat je úplně zbytečný. Děj samotný působí jen jako epizoda seriálu neúnosně, uměle a velmi viditelně natahovaná ne na pochopitelných 90, ale dokonce 113 minut! Proč? Podobně jako Pátrání po Spockovi bylo jen návratem postavy bez zajímavého děje, jsou Generace jen nudným předáním pochodně. PS: Co to WTF měla dafuq znamenat ta prskavka, co "za jedenáct sekund doletí do slunce"? Nebyl vždycky Star Trek pro nerdy? Který nerd tohle sežere? Já z fyziky skoro propadal, ale tohle je moc i na mě. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak, pro TOSkaře je the best pochopitelně, prvních 17min. Zbytek jsem již takových 10 let, neviděl. Páč jsem to v dávných letech sjížděl tak nehorázně často, že si to pořád a velmi dobře pamatuji. Je to ale i díky tomu, že tady je satanžel jasně viděti, jak je propastný rozdíl mezi Pikrdem a Kérkem. A to není veselé srovnání. Hl. vinu, samoz. nese režisér, který prostě umí tv Star Treky, ale kinofilmy mu moc nejdou a tady je to velmi výrazné. Řada scén tak působí až moc lacině, když nepočítám parádní efekty. Protože to, co se v tv s. hravě schová, tady trčí, jak palec vzhůru. A přítomnost té (jak jí říká moje matka) zrůdy bez obočí s tou její zdá se, nekonečno sbírkou, debilních klobouků, též ve mě olbřímí chuť se na to v celku, někdy v budoucnu podívati, nevyvolá. Pokud si to někdy pouštím, tak jen těch úvodních 17min., kde pak skřípu zuby, páč bych dnes už vraždil, za film s Enterprise-B a 3 TOS postavami. Já bych dal TNG právě na těch 17min. na konci a zbytek je...jasný,hehe. Tj. zrcadlově obracený film.;-) ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost. Která však asi nemá význam pro někoho, kdo není zcela tomuto fenoménu nakloněn. Pár vad sice neušlo, někdy lehce uvadající atmosféra, což je místy způsobeno možná lehkou rozvleklostí. Ale dle mého soudu se jedná o naprosto skvělý scénář, kterému paradoxně ubližuje pouze občasná přetáhlost scén. Jsme svědky několika legendárních sekvencí (oddělení Enterprise a následné ztroskotání hlavního talíře lodi na Meridian 3, setkání Kirka a Picarda...). Malcolm McDowell výtečně zahrál, podobně jako Brent Spiner. Jeden z mých nejvíce oblíbených trekie filmečků. A říkejte si co chcete, kdyby se tempo zvedlo jen o pár procent, je to horký kandidát na to, aby nahradil První kontakt na mém místě nejlepšího star trek movie. Dávám 90%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)
  • Kůň, na kterém William Shatner jede, je skutečně jeho vlastní. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 24. března do 9. června 1994 v Kalifornii, Nevadě a Arizoně. (Varan)

Reklama

Reklama