Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím. Svět J. T. Kirka měl své kouzlo, občas byl poetický, častokrát vtipný, old buddies hlášky se mi líbily. Nová posádka v tomhle směru hodně pokulhává, hra na emoce se moc nedaří, jedinou vtipnou věcí je Data a jeho emoční čip, Malcolm McDowell hraje svého standardního záporáka... Prostě tak nějak bez nadšení, bez fantazie, řemeslně slušně odvyprávěné skoro nic. Jediné, co mne potěšilo, byla vytříbená kamera, některé záběry jsou velmi dobře udělané. Ale jinak tomu chybí šmrnc Kirkových Star Treků, a ostatně začátek a konec filmu jsou vlastně to nejlepší. Z posádky samotné nikdo nemá takové charisma jako měli Spock, Uhura, Checkov (!) nebo Scotty. A suché hlášky taky nějak vymizely a nahradil je těžkotonážní pokus o vtip. Jo, a mimochodem mne překvapuje, že ve 24. století neznají airbagy. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá rozehrávka, kterou pak ale skrečovalo přenesení děje do budoucnosti (lépe řečeno současnosti z Nové generace), čímž se například z dcery Kapitána Sulu stal jenom prostředek pro to, aby se mohlo o postavě alespoň mluvit, když už se herci na natáčení moc nechtělo (a to jeho postavu nemohli předhodit k děsivé smrti nějakému kosmickému běsu a pak se mstít, ptám se?!), navíc kdyby film skončil po těch pár minutách začátku, bylo by to i důstojné rozloučení s... Jednou postavou, to co se děje poté ji totiž moc cti nedělá, takhle legenda končit nemá, to jak odešla totiž hraničilo s obdobou ponechání v ústavu pro choromyslné kapitány v důchodu, kde by se zadusil kouskem Romulanského hranolku. Jenže naštěstí se otěží drží hlavně nová posádka se skvělým kapitánem a charismatickým padouchem. Hodně slabé čtyři. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc dobré a možná tam časem dokopnu i tu poslední hvězdu....čekal jsem trochu něco jiného ale to co jsem dostal je ještě lepší..celé se mi to zdá mít trochu temější atmosféru než většina ST,všichni jsou tak něják strhaní,řeší se stáří,smrt,nové emoce..dojde na konec některých legend atd.....prostě paráda.....Navíc se zde jasně ukazuje, že novgenerační sestava není jakkoliv méně dobrá než stará parta..je to o něčem jiném,možná víc vážné ale level drží stejný... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem, proč mám rád vesmírnou(!) sci-fi, není většinou to "sci", ale ono "fi". Pro představivost je ve vesmíru místa takřka nekonečně, takže se jí místo teorií warpových pohonů a červých děr nechávám unášet prakticky bez zábran. Ale důvod, proč mám rád Star Trek, je ještě trochu jiný a souvisí s tím, že většina sci-fi daleko více než o budoucnosti vypráví o své přítomnosti. Každá doba, kultura má svou morálku, etiku, ideály a také tendenci je do budoucnosti projektovat v destilované a koncentrované podobě. A právě fenomén Star Trek tuhle skutečnost zrcadlí hodně. Baví mě sledovat jeho postupný vývoj a proto tenhle komentář dávám právě na místo, kde se obě generace střetávají. I když spíš než nějaká vize vévodí tomuto dílu Datův emoční čip. Když vás bude zajímat minulost, zkuste zjistit, jak tehdy přemýšleli o budoucnosti. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Generácia je niečo na čo si budem musieť zvyknúť. Picard rozhodne nie je Kirk a je to na filme vidieť. Pretože akonáhle sa na scénu dostane Shatner, zatieňuje samotného Stewarta takým spôsobom, že pôsobí ako kapitán lode Enterprise smiešne. Rovnako aj celá posádka. Pár členov pôvodnej zostavy sa mihne v prvých 15 minutách a počas filmu vám jednoducho začnú chýbať. Ale okej beriem to. Asi to chce len čas zvyknúť si na novú posádku a charaktery ktoré neboli zrovna geniálne vypracované v tomto filme. Celkom nevďačnú úlohu dostal ako obvykle zloduch v podaní inak brilantného herca McDowella. Jeho zloduch je šialený dedko, ktorý vôbec nepôsobí šialene, ale otravne a tak je tomu väčšinu filmu. Efekty sú o poznanie premakanejšie a havária Enterprise ako aj návšteva Nexusu a finále udržuje typickú šablónu bombastickosti a emotívnej vyhrotenosti. Chybou ale zostáva že režisér Carson sa očividne až príliš nesnažil nejako prekvapiť a len sa držal zaužívaných stereotypov, ktoré neponúkajú nič nové a nemajú čím prekvapiť. Kvôli poslednej polhodine mám silnú chuť dať 4*, ale radšej to nechám u zaslúžených troch. Uvidíme ako sa to všetko vyvynie. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Kůň, na kterém William Shatner jede, je skutečně jeho vlastní. (ČSFD)
  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)
  • Režisér David Carson neměl v době natáčení žádné zkušenosti s celovečerními filmy, natočil již ale několik epizod Star Trek seriálů. (mirliflore)

Reklama

Reklama