Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Takovej hodně průměrovatej průměr. Nijak mě to neurazilo, ani mě to nijak nezaujalo. Sigourney byla asi docela dobrá. Vždy si za jejím ksichtem představím vetřelce, takže mě zaujalo, že se tváří i vášnivě a dokáže vyjadřovat emoce. Hlavní hrdinka byla trochu unilá, ani nevím, jestli kdovíjak krásná. Ale co se mi líbilo, i když to nelze považovat za velké plus filmu, byla celkem velká role Táborského. Prostě chcete-li do filmu českého úchyla, zavolejte jemu. Celkový dojem max.50%, ale stejně jsem byl velmi zvědavý a dokoukal jsem to :D ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Hned v začátku se stanete svědky pozoruhodného přírodního úkazu, neboť na starém rozložitém dubu vyroste pěkné červené jablíčko. Možná proto, abyste se nenechali zmást - abyste si přes avizovaný hororový nádech (podtržený úvodní scénou) dostatečně jasně uvědomili, že jste se ocitli v pohádce ... i když VELICE netradiční - a dětem nepřístupné. Neboť uvidíte nadprůměrně temné pojednání o tom, že není radno připlést se do cesty ženě, která přišla o dlouho a toužebně očekávané dítě - zvláště když za pomoci kouzelného zrcadla umí i trochu čarovat. S ohledem na chudičkou výpravu musím uznat, že se podařilo vytvořit velice slušnou, místy dokonce lehce přízračnou atmosféru. Nebýt do určité míry nelogického finále, uvažovala bych i o čtvrté hvězdě. Jak už to hlavní hrdinové s oblibou dělávají, i tady se na můj vkus až příliš lehkomyslně rozdělí - což lze vysvětlit snad jen bezbřehou naivitou spojenou s nedostatkem zkušeností, zbrklou statečností či dočasným pominutím smyslů. P.S.: Sigourney Weaver hrála jako o život, přesto mi do role zlé macechy nějak neseděla. Daleko víc nežli zákeřná snaha o likvidaci nevlastní dcerky jí zkrátka sluší nerovný boj s Vetřelci. ----- (Shodou okolností jsem tuhle tak trochu jinou Sněhurku viděla hned druhý den po zhlédnutí zbrusu nového velkolepého trháku "Sněhurka a lovec" Ruperta Sanderse, který je taktéž převelice originální, ale měl k dispozici neporovnatelně vyšší rozpočet - což lze rozpoznat hned na první letmý pohled. Tudíž si mohl dovolit být DALEKO epičtější - kromě toho jsou mi jeho hrdinové DALEKO bližší, a to bez ohledu na množství investovaných finančních prostředků.) ()

Reklama

JB2203 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak marně přemýšlím, pro koho byl tento filmový hybrid vlastně natočen? Pro milovníky hororů? Pro neposlušná dítka? Pro sběratele kuriozit? Možná pro infantilní sběratele hororů nebo pro infantilní milovníky kuriozit. A nebo pro infantilní sběratele hororových kuriozit. A nebo právě a jedině pro mě. Jako trest za to, že jsem si nešel zavčasu lehnout. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Originálně temně pojatý příběh o Sněhurce a sedmi "trpaslících" (lolz) s pár slušnými really-not-for-children scénami, skvostnou Sigourney a otravným rozmazleným frackem-Sněhurkou. Škoda jen, že režisér se svou originalitou zůstal ještě poměrně daleko za úžasnými možnostmi, které se mu s tímto námětem nabízely (např. konec mohl být přeci úplně jiný, Sněhuru mohli víc potýrat, apod.) - no tak snad někdy příště někdo jiný... Ale i tak docela milé. ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Místy strašidelné, ale zdlouhavé a odosobněné. Výplňové scény jsou opravdu jen výplňové, místo toho, aby byly využity nějak smysluplně, jakoby rejža nechtěl odpoutávat pozornost od hlavní dějové linky. Ale působí to tak dost hluše. Přitom výběr Sigourney Weaver byl excelentní, všechno ostatní bohužel dost pokulhává. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)

Reklama

Reklama