Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletý Jim Hawkins narazí díky neuvěřitelně šťastné náhodě na mapu Planety pokladů a tím rozpoutá vesmírný hon za největším bohatstvím všech dob. Aby se vůbec dostal na bájnou planetu, nechá se najmout na zářivou sluneční galeonu. Tam se seznámí s charismatickým kyborgem (napůl člověkem, napůl robotem), kuchařem Johnem Silverem. S jeho pomocí odhaluje nástrahy a nebezpečí vesmírného putování za pokladem a bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale největší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru. Tváří v tvář zradě, která se mu zaryje hluboko do srdce, se Jim promění z chlapce v muže, najde v sobě sílu postavit se vzbouřencům a objeví poklad větší, než si kdy uměl představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznám, že Planeta pokladů je moje srdeční záležitost. V dobách mých pubertálních u mě běželo jen HBO téměř, a Planeta pokladů denně. Jedna z posledních klasicky ručně malovaných pohádek dostala nový kabát a vyrazila do vesmíru, kde se tvůrci pokusili zkombinovat námět z Ostrova pokladů a Star treku. Výsledek? Čistě kriticky naprosto bezzubá pohádka o odstrčeným klukovi, co získal přátelé, přepral ty zlý a jako bonus dostal nejlepšího kamaráda, kterýho jsme si všichni přáli mít, roztomile žvatlající růžovou kouli. 3* za nostalgii a ústřední píseň, která mi dodnes nahání husí kůži. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Kombinace starého světa s budoucností mi upřímně vůbec nesedla, Planeta pokladů působí jako taková spleť všeho možného, s velice pomalým rozjezdem, se spoustou hluchých míst a jednodušším příběhem. Postavy mě moc neoslovily, naopak oceňuji pěknou animaci a s tím spojené krásné prostředí. Podmanivá hudba pana Howarda je doslova balzám na duši. Škoda, mít kvalitnější scénář, hned by to bylo o něčem jiném. 6/10. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Neopustím svojho kamoša... Ibaže by sa na mňa TAKTO pozeral.“ Nechápem, prečo mal Disney potrebu previesť Stevensonovu (dobrú) knižnú klasiku do budúcnosti (navyše nebol prvý – už v roku 1987 legendárny Anthony Quinn hral v taliansko-nemeckej sci-fi verzii), pretože je to úplne to isté (dokonca vrátane čosi ako „kozmických veľrýb“), len sa to odohráva vo vesmíre. Kto čítal knižku, bude vždy o niekoľko krokov vpredu, lebo sa jedná o relatívne presnú adaptáciu. Slušná animácia poteší a vlastne je to celé fajn. Len je škoda, že taká tradičná firma, akou je/bolo Disney Pictures, nie je schopná mať umeleckú víziu, krásnu tradíciu geniálneho Walta hádže bezhlavo za hlavu a prichádza so stále trápnejšími filmami, kde stále nejaká komická postavička spieva – dofrasa, už to robte aspoň trocha inak! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jako tohle mě hodně překvapilo. Předlohu, ze které si to bere základ (Ostrov pokladů) jsem v životě nečetl ani neviděl, číst ani nechtěl a popravdě ani netuším, o co tam jde, jen že tam budou piráti, asi něco s pokladem a budou mít na rameni papoušky (půlku z toho mám ze Simpsonů, z toho Bartova odborného výkladu :D), každopádně tenhle typ příběhů šel vždycky tak trochu okolo mě a čekal jsem, že stejně na mě zapůsobí i tenhle film. Navzdory tomu, že je to převedené do sci-fi. A dostal jsem úplný opak toho, co jsem čekal. Já tomu filmu vlastně nemám ani co vyčítat, kromě pár hodně malicherných drobností, které jsou tak malicherné, že ani nemá smysl je zmiňovat. Jinak to ale má sympatické a překvapivě i nečernobílé postavy, zajímavý a dobře a chytře vedený, vůbec jsem se u toho nenudil. je to i správně dobrodružné a nepřeplácané, pár vtipných scén mě pobavilo a krásně se to vyhnulo všem těm infantilním pokusům o humor. Vlastně se to vyhýbá skoro všemu, co mi normálně u animáků vadí, žádné kýčovité nebo patetické scény, dokonce ani citové vydírání, žádná přehnaná snaha působit hlavně a jenom na děti... Prostě to podle mě funguje naprosto skvěle. Akorát tomu klišé, že hlavní hrdina má jen jednoho rodiče se to nevyhnulo, ale jinak mi tu nic většího fakt nevadilo. Fakt hodně mile mě to překvapilo a celkem se divím, že to tak moc zapadlo, protože tenhle animák si částečné zapomenutí nezaslouží ani náhodou. Celkově ale mám pocit, že nejlepší animáky asi vznikaly v letech 2000-2005, vždyť v téhle době vznikly první dva díly Shreka, Doba ledová, Spongebob v kalhotách: Film, Eldorádo, Prokletí králíkodlaka, Slepičí úlet, Lilo a Stitch, Medvědí bratři, teď pro mě i Planeta pokladů a určitě jsem na něco zapomněl. Všechny ty animáky mám rád a ke všem se stále rád vracím i po letech. 5* ()

Jungolink 

všechny recenze uživatele

DOOOST podceňovaná disneyovka, která přestože se k tématu snažila přistoupit netradičně, většinou se drží své předlohy těsně jako mořský… ehm, pardon – vesmírný vlk flašky rumu. Velké plus pak tvoří soundtrack: v některých ohledech typický pro Disneyho filmy, ve většině částí však nezpívaný (sic!), čistě akustický – leč vynikající – doprovod. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Společnost Disney Interactive vydala v roce 2002 pro Play station 2 hru na motivy filmu filmu pod názvem „Treasure Planet: Battle at Procyon“. (Terva)
  • Modernizace pirátské klasiky se stala největším propadákem v Disneyho historii: i s reklamou stála 180 milionů dolarů a vydělala necelých 30 milionů. (Zdroj: časopis Premiere, leden 2003). (Pavlínka9)
  • Na filmu spolupracovalo 400 počítačových techniků, 150 hudebníků a přibližně 200 dalších osob různých profesí. (Terva)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno