Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhovor z podcastu Real Ones (x) ještě znásobil můj respekt pro Ayera - teď když vím, že tady to prostředí není žádná exploatační póza, ale vážně jeho svět a starý zázemí. Harsh Times je další z jeho prezentací pouliční špíny L.A., kde si buď dáš život do kupy, nebo (pravděpodobněji) tě to stáhne a skončíš jako zkorumpovaný fízl, gangster nebo troska. Situace se zdá bezvýchodná, hranice mezi dvěma osudy někdy vyloženě k*rva úzká. Někomu to -chápu- přijde bez děje, ale já se bavil od začátku do konce, Bale je tu výborný jako narušený hovado, asi moje oblíbená jeho role. V dnešním světle je to ještě více nekorektní :) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Christin Bale hraje bastarda, kterého znát a potkat v zastrčené uličce, vypustím duši. A hraje ho sakra dobře. Po Training Day druhé Ayerovo ponoření do ulic zanesených lecjakým svinstvem vůbec nedopadlo špatně, i když mohlo dopadnou lépe. Popojíždění po LA, objevování striktně mužského světa, kecání a chlastání s týpky, kteří jsou všichni uplácáni ze stejného materiálu. Přesně o něm film jako takový je, ale nenechte se zmást. Zdánlivě nedojde během těch dvou hodin k žádné zásadní události, jenže při zpětném pohledu mi došlo, jak hluboko jsem se do toho svinstva zásluhou oné bezdějovosti ponořil. Hezky pomaloučku, lahváč za lahváčem, blbej vtípek za blbým vtípkem a jste v tom až po uši, ani nevíte jak. K Baleově postavě lze chovat spoustu různých emocí, ale pevně věřím, že u každému rozumného člověka bude převládat nenávist. Nenávist a zděšení nad tím, kdo všechno v Americe koketuje s postem strážce zákona. V podstatě smrtelně vážná verze dvou dementních poldů ze Superbad. Drsný časy mají svým způsobem happy end a věřte mi - už dlouho jsem se za něj nemodlil tolik jako v tomto případě. 75% Zajímavé komentáře: Cervenak, Satan, RAiken, Jordan, HAL, MegatroN ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný není tedy žádná sláva a ani Ayerova režie zrovna neoplývá nápadem a charakterem, ale tenhle film má přesto jedno obrovské plus, které ho povyšuje z šedi průměru. A je jím samozřejmě Christian Bale. V jeho očích se totiž skrývá cosi zlého a tajemného, co již od prvních okamžiků diváka znepokojuje a pomáhá mu ponořit se do jinak nevýrazného děje. A Ayer přeci jen dokáza v rozmezí těch 110 minut všechno to zlo dávkovat tak, aby donutil každého sedět na zadku a přihlížet. Nečekejte nic světoborného, drsného a myšlenkově hlubokého, a budete se velmi dobře bavit. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tohle je nářez! Poslední dobou mě ze všech akčních hrdinů zaujali dva herci. Oba jsou svým způsobem a projevem nadmíru cool. Prvním z nich je Jason Statham a tím druhým Christian Bale. A Statham nesahá Baleovi ani po ty pověstné kotníky... Snímek se obtáčí kolem losangeleského podsvětí, alkoholu, drog a je vyživován nadprůměrně fungující a sehranou dvojicí Bale - Rodríguez. Bale seká jednu hlášku za druhou a očividně ho to neskutečně baví, svojí roli si užívá do poslední scény. Jeho postava je pronásledována nezapomenutelnou minulostí, která si nakonec vybere strašlivou daň. První půle neuvěřitelně zábavná a svým způsobem opravdu drsná, druhá polovina lehce zvolní, snad aby vyniknul závěr, který je hodně emotivní a smutný. Ačkoliv nepatří mezi vzorné občany, kteří deset hodin denně pracují a starají se o rodinu, nelze zpočátku prostě s Baleovou postavou nesympatizovat. Na konci možná budete mít jiný názor. Jednoznačně doporučuju!! 6 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Christian Bale nám předvedl další psychopata, u kterýho nikdy nevíte jak se zachová a jestli vás náhodou nezastřelí. A je opět famózní a vyzdvíhuje tento film o hvězdu výš. Freddy Rodriguez se sice taky snaží a Eva Longoria je stejně sexy jako vždycky, ale na Bale prostě nemá nikdo. Už začínám mít strach jestli ten Bale ty psichopaty fakt hraje, nebo jestli jim náhodou také není ;-) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Postavy filmu z veľkej časti založené na reálnych ľuďoch, ktorých režisér David Ayer poznal počas toho, ako žil v South Central. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. Scény z Mexika sa v ňom aj natáčali, konkrétne vo federálnom štáte Baja. Natáčalo sa v decembri 2004 a celý film sa natočil za 24 dní. (Real Tom Hardy)
  • Scéna, kde se setkají Jim, Mike (Freddy Rodriguez) a Darrell (Terry Crews) nakonec přerostla do třicetiminutové improvizace všech tří herců, kterou Christian Bale dodnes považuje za nejzábavnější okamžik jeho kariéry. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama