Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sam Neill vyzývá nazaretské dítě způsobem velice sympatickým a ti naivkové s dýkami opouštějí své smrtelné schránky ve jménu svého pána v atmosféře povedené stejně jako v díle minulém. Jerry Goldsmith také předvede pár kvalitních momentů, a tak není důvod proč nedat 70%. Na třetí díl prakticky téhož to není zlé hodnocení. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech si tvůrci řekli "Damiáne, dost! Přišel čas, abys i ty dostal na budku." Konečně se na scéně měl objevit borec těžkýko kalibru, co s každým záporákem zamává. Inu přemýšleli a dumali, koho by proti panu Thornovi do lítého souboje nasadili... A protože Chuck Norris zrovna nebral telefóny, postavili proti ďáblovi... (teď se podržte)... mimino! A to je celý. Bohužel poněkud pozapomněli na několik důležitých věcí. Například, že mimino přece jen není zrovna dramatický terno. A tak je ten Omen 3 tak nějak úplně o ničem... Navíc se závěrem, který se nedá popsat jinak než "velký zklamání". Ještě osobní akademická poznámka na konec: A taky jsem čekal, že toho hnusnýho černýho čokla konečně zastřelej, vyhoděj z vrtulníku a dole ho 666krát přejede parní válec. ...No jak říkám...Zklamáááání. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

The Omen: Damien ako malé chlapča, ktoré si ešte neuvedomuje, kto v skutočnosti je - najpôsobyvejšie zlo. Omen II: Trinásťročný Damien sa dozvedá kto je a prvá jeho reakcia je, že sa s tým nechce zmieriť - tiež veľmi dobrý ťah. Omen III: cca 30 ročný Damien už vie čím je a prepracováva sa na čo najvyššie mieta. Predchádzajúcemu veľvyslancovy počaruje rotvajler (!) a tak sa odpravý vcelku zaujímavým spôsob. No a Damien Thorn je tým pádom na jeho mieste. Je znova objavených 7 dýk, ktorími mal byť v prvých dvoch častiach Antikrist odpravený - naraz. Tu sa dýky rozdelia siedmim zasväteným (stačí ho zabyť iba jednou) a každý sa ho má pokúsiť odpraviť. Ok. Na svet prišiel Antikrist a ako protipól, dochádza k druhému narodeniu Spasiteľa, podľa predpovedi v istý deň. Damien rozkáže svojim služobníkom aby zabili každé dieťa narodené v tento deň. Tak napríklad jeden farár zabije dieťa pri krste priamo pred očami rodičov a v správach hlásia o nevysvetliteľných úmrtiach novorodeniatok. Prídu síce na to, že úmrtia sa vyskytujú iba u chlapcov, no to že zomierajú len tý, ktorý sa narodili v TEN deň, to už napadne iba jedného kňaza. Navyše okolo tohto Damiena je až podozrivé ticho a to má okolo seba stovky služobníkov (!!), to sa medzi nimi nenašiel ani jeden fanatik ktorý by to s radosťou vykričal do sveta?. Kdežto v predchádzajúcich častiach každý kto i len tušil, kto je Damien, vždy ho postihla nejaká smrteľná nehoda. Tu nič. Sama Neila mám rád a výzorovo sa dokonale hodil po Damienovy z dvojky. Pôsobyvosť prvých dvoch filmov je preč, vtedy ma ani nenapadlo hľadať nejaké chyby v deji, no tu som na ne striehol po celí čas, čo by sa nemalo stávať. Hudba ktorá bola v dvojke ešte výraznejšie vyznieva do prázdna. Ani Damienov pekelný strážca - rotvajler, tentokrát nesplnil svoje očakávania. To že príde k niekomu a pozrie mu do očí a tým pádom ho pripravý o posledné zvyšyky zdravého úsudku je dosť málo. To už bola naozaj nebezpečnejšia skupinka poľovníckych psov zazerajúca spolu s Damienom na jedného zo zasvätencov - naozaj pekná scénka. The Final Conflict je len slabým odvarom, ktorý by bez predchádzajúcich častí upadol do zabudnutia. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dávam dve, hoci je to omnoho pozerateľnejšie ako dvojka. Už len kvôli Sam Neilovi. Film je to ale nudný, bez atmosféry a s prapodivnými úmrtiami, ktoré v rámci série pôsobia rovnako smiešne, ako v prípade druhej časti. Pritom táto časť má niekoľko dobrých nápadov - minimálne prisluhovači Satanovi do ktorých spadajú deti, sestričky, kňazi a úradníci je výborný motív, ktorý sa zaslúži aj o jedinú úzkostlivú scénu. Ale celá tá mytológia ohľadom Damiana je znova prostoduchá. Schopnosti z minulej časti pominuli. Protagonista tu nie je. Hoci sa o to niekoľko postáv pokúša a to čo zostáva je zase len Goldsmithova skvelá hudba. Dokonca aj to finále pôsobí ako z druhotriednej fantasy, než ako z hororu. Ďalej v tomto obludáriu nepokračujem. Prvý diel zostal neprekonaný a pochybujem, že by mu čokoľvek ďalšie mohlo jeho status zobrať, alebo čo som očakával, rozviť. A tie monológy Damiena o zmysle a novom svete. Argumenty jak trinásťročný opitý chalan. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a Damien je dospělý v podání Neilla, kterej se role zhostil výborně. Ale i když je tu výborná hudba od Goldsmithe i atmosféra která v předešlém díle chyběla, tak je to o dost slabší, třeba mordy jsou už totálně nezajímavé a celé je to takový plytký a občas zbytečně překombinovaný. Navíc je to zbytečně dlouhý plno scén bych zkrátil. A konec bylo celkem wtf. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • V úvodu pořadu „World in Focus“ Damien (Sam Neill) uvádí, že společnost Thorn Industries převzal v roce 1971 a že ji vede již sedm let. Jeho dřívější rozhovor s prezidentem však stanovil aktuální rok 1982, nikoli 1978. (Johnny.ARN)
  • Když je Damien (Sam Neill) s Kate (Lisa Harrow), jejím synem a psem v Hyde Parku, rozhodnou se zajít na oběd. Stromy jsou v plném květu. O chvíli později však ve stejném oblečení dorazí na Speakers' Corner a stromy jsou zcela bez listí. (Johnny.ARN)
  • Časová osa filmů Omen nesouhlasí. První film se odehrává v 70. letech. Druhý film uvádí, že události prvního filmu vyvrcholily v roce 1976, a pak se posunul o sedm let dopředu, přibližně do roku 1983, kdy Damienovi (Sam Neill) mělo být 13 let. Podle výpovědí postav se události filmu Poslední střetnutí odehrávají v roce 1982, ačkoli Damienovi je nyní kolem třiceti let. Vzhledem k tomu, že od druhého filmu uplynula téměř dvě desetiletí, měl by se film odehrávat kolem roku 2003 – i když to může být způsobeno tím, že tvůrci a studio v té době nepočítali s pokračováními a odpovídající časovou osou. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama