Reklama

Reklama

Zombies: Den-D přichází

  • USA Day of the Dead (více)
Trailer

VOD (1)

Video film na motivy slavné předlohy George Romera vypráví příběh o smrtící (no, smrtící... jak se to vezme) nákaze, která se objevila v malém městečku. Armáda zablokovala všechny výjezdy z města za záminkou armádního cvičení. Nic netušící občané však začnou mít podezření, že tu není něco v pořádku. To pravé peklo propukne až se soumrakem... (jamesjimbo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na "remake" slavného Day of the Dead z roku 1985 jsem se dlouhou dobu těšil, Miner ale zklamal na plné čáře. S Romerovým kultovním snímkem nemá vůbec nic společného, ke všemu je to celé strašlivě špatně sestříhané. Slovo zombie tu nemá co dělat, opět se jedná o nakažené, kteří jsou tentokrát nesmírně mrštní, chytří a abnormálně žraví - jeden takto nakažený dokáže člověka na kost ohlodat za 3 vteřiny! Střílejí ze samopalů, lezou po stěnách (Brundlemoucha hadr!) a dokážou se i zamilovat. Většina efektů je okatě digitálních a masky na dnešní dobu také neobstojí. Mena Suvari si hraje na drsnou vojandu, jíž nedělá problémy přejet vlastní matku, ale v pistoli nábojnice nikdy nemá. O Vingu Rhymesovi radši nemluvit. Alespoň, že to má rychlý spád a milostivých 80 minut. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zombárska pohodovka. Nemŕtvi ostávajú v behavom snyderovskom prevedení a "príbeh" rýchlo odsýpa. Obsadenie je takmer teenagerské, celkovo je film ladený pre mladšie publikum, teda viac hlášok, množstvo brutalitiek... Steve Miner (PIATOK TRINÁSTEHO 2, JAZERO, HALLOWEEN H20) je na poli zábavných killovačiek úplný suterén. Treba len rátať s tým, že tu sa nikto nesnaží písať dejiny žánru, ako to bolo pri ÚSVITE MŔTVYCH... ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jsem rád,že jsem se nenechal odradit místními skrz naskrz kritizujícími komentáří a obsazením Meni Suvari do hlavní role zombie hororu(byla to vážně děsivá představa) a mohl se tak nechat bavit touto super krvavou jízdou.Ikdyž zároveň je pravda,že po prvních 20 minutách jsem film nudou vypnul a dokopal se k němu znovu až za pár dní.A právě ta 20 minuta je zlomová pro celý film.Právě v tomto čase se totiž tato nevýrazná sračička změnila v demoliční nářez,jaký už jsem dlouho neviděl.Rychlý zombie mě oslovili už v Úsvitu Zacka Snydera a i přítomní superrychlý zombíci mají grády jak svině.Prakticky bez vteřinky oddechu se tu hrne neustálá akce,krvavé jatka,nehorázně hladový zombíci se s ničím a nikým neserou,prostě doslova dechberoucí masakr.Sice je zároveň i pravdou,že by se o všem,co se ve filmu objevilo dalo diskutovat,ale mě to vše zkrátka sedlo velmi pozitivně a vážně jsem se moc bavil.Jednak efekty.Párkrát jsem se musel nad jejich kvalitou poušklíbnout,ale většinou šlo naštěstí o slušně odvedenou práci,masky byly zvládnuté výborně,gore efekty též na uspokojující úrovni,celkově efekty prostě filmu ostudu neudělali.Superrychlý zombíci mě jak už jsem se zmiňoval oslovili opravdu hodně,dodali ději obrovskou energii a dynamiku a ikdyž skalní příznivci především romerových pomalých,kývajících se nemrtvých jsou tímto způsobem jejcih pohybu znechuceni,já je takto neposedné mám vážně rád.Druhá věc je pak když si vezmou do rukou navíc samopali,nebo když lezou po žebřících a tak podobně,to už mi vadilo trochu také,ale budiž,dokázal jsem přivřít očička.Dějově nejde o nic objevného,vše je spíše podřízeno řádění zombíků a proti tomu mohu těžko protestovat.A nakonec ta Mena.Ze začátku jsem sice očekávaně skřípal zubama,ale postupně jsem si na ní dokázal zvyknout a ke konci mě už i bavila a dokonce téměř i sedla.Každopádně od tvůrců velmi odvážný tah s obsazením této jinak hodně nevýrazné hvězdičky.Sumasumáru,mě tito hyperaktivní živí mrtví v Dni-D prostě krom začátku hodně bavili,byli krvaví,brutální a fakt dost nasraný :)! ()

Schizeus 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem předpokládal, že se bude jednat o lacinou podívanou, na jejímž konci si budete vyčítat drahocenný čas, který na sledování vynaložili, ale v průběhu filmu jsem se dostal do děje a nechal se unést spolu s přeživšími, i když většina scén a "mini" zápletek byla naprosto čekaná. Docela mě překvapily masky, jimiž snímek disponuje a řekl bych, že to bude i nejsilnější stránka celé věci. Samozřejmě jen v případě, že opomeneme fakt, kterým není nic jiného, než Romerova původní předloha a spolupráce na snímku. Za sebe musím říct, že se mi film docela líbil a doporučuji jej všem, kteří zrovna přemýšlí, co s volným časem. Za mě 3*/5* (Youtube Full Movie Cz Sub www.youtube.com/watch?v=w6pAstc3pGI) ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Po kritice a hodnoceních na csfd jsem si myslel, že budu zklamaný, ale opak je pravdou. Mena Suvari se mi nelíbí, ale tu mi fakt padla do okaa vůbec všichni herci se mi líbili. Ta uniforma Meně sekla. Samozřejmě to bylo plné nesmyslných věcí, jednou zombie skáčou přes půl ulice a podruhé nemůžou vyskočit na hlavní hrdinku v šachtě, ale které béčko není. A Zombie vegetarián pobavil - slušné 3* 65% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Budova rádia se nachází na ulici Elm Street, která odkazuje na sérii Noční můra v Elm Street. (Holina)
  • Pri úteku z nemocnice používa Sarah (Mena Suvari) pištoľ M9, ktorý má kapacitu zásobníka 15 nábojov. Môžeme si všimnúť, že Sarah z neho vystrelí 23 krát bez toho, aby zbraň nabila. (ShortyIC)

Související novinky

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Reklama

Reklama