Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva bratry, kteří se kdysi rozešli ve zlém, svede do jednoho zápasnického ringu potřeba vyhrát nejvyšší finanční odměnu v historii MMA. Bývalý mariňák Tommy (Tom Hardy) a učitel fyziky na střední škole Brendan (Joel Edgerton), ve strhujícím příběhu dvou bratrů, kteří stanou proti sobě v kleci a možná najdou i něco víc, než jen peníze... Tommy Riordan se po letech vrací do rodného Pittsburghu a požádá svého otce, někdejšího trenéra a nyní alkoholika, aby ho připravil na turnaj MMA, který výherci nabízí nejvyšší finanční odměnu v historii tohoto bojového sportu. Tommyho bratr Brendan, bývalý MMA bojovník, se také potýká s finančními problémy, proto se rozhodne pro návrat do amatérského ringu, aby zabezpečil svou rodinu. Střet, ve kterém se oba bratři musí postavit křivdám, které je kdysi rozdělily, je nevyhnutelný… (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (45)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Start a War“ od The National. Ke konci filmu pak hraje „About Today“ od stejné kapely. (Duoscop)
  • Přestože je Koba (Kurt Angle) Rus, na svém trikotu má sovětský znak - srp a kladivo. Stejně tak fanoušci používají vlajku Sovětského svazu. (Kuny27)
  • Postavu Dána ztvárnil Nate Marquardt a Midnighta si zahrál Anthony Johnson – dva skuteční MMA zápasníci, kteří působili i v nejprestižnější organizaci UFC. (Rohata krysa)
  • Záběry Tommyho (Tom Hardy) zápasícího na střední škole jsou skutečné záběry školního zápasu pozdějšího šampiona NCAA Division I a člena amerického olympijského týmu Caryho Kolata. Stejně jako Tommy ve filmu, i Kolat zůstal na středoškolských zápasech neporažen. (Decim28)
  • Původní zápletka filmu vypadala jinak, avšak po domluvě s MMA odborníky byla pozměněna. Podle jejich slov byl film vytvořen pro fanoušky a sportovce z odvětví bojových umění s důrazem na to, aby byl snímek co nejautentičtější a příběh dobře uvěřitelný. (Lucasion)
  • Nick Nolte (Paddy Conlon) hraje ve filmu bývalého alkoholika, od kterého utekla žena. Podobnou zkušenost má v osobním životě Tom Hardy (Tommy Conlon). (canni)
  • Jake McLaughlin, představitel vojáka Marka Bradforda, kterého zachránil Tommy Riordan (Tom Hardy), byl před začátkem své herecké kariéry skutečným vojákem. (Sufferer)
  • Pro natáčení byly použity prostory Mogul Minds Studios v Pittsburghu, Pittsburghské univerzity, místní střední školy a Boardwalk Hall v Atlantic City. (Sufferer)
  • Charakter Tommyho Riordana (Tom Hardy) byl založen na příběhu amerického námořního seržanta Ewana G.P. Penningtona, který v roce 2007 vstoupil do vojenské služby jako sedmnáctiletý. (Sufferer)
  • Tom Hardy (Tommy Conlon) absolvoval v rámci přípravy na svou roli náročný trénink, během kterého nabral 13 kg svalové hmoty. (Sufferer)
  • Většina záběrů byla pořízena pomocí ruční kamery. (x_silver)
  • Jelikož se ve filmu bojuje ve středí váze, což v UFC představuje 84 kg, musel wrestler Kurt Angle pro svou roli ruského zápasníka Koby zhubnout 13 kg. Zároveň musel vypadat trochu větší než ostatní, aby působil impozantně. (Eldrick)
  • Video umístěné na portálu YouTube, ve kterém Tommy (Tom Hardy) knockoutuje Mad Doga (Erik Apple) při tréninkovém zápase, lze skutečně na serveru nalézt. Vytvořeno bylo jen pro účely filmu. (syphonn)
  • Kurt Angle, profesionální wrestler, který ztvárnil postavu Koby, hrál pro své fanoušky dosti šokující roli, když ztvárnil ruského bojovníka. Šokující je v tom, že jej diváci wrestlingu znají jako patriotického Američana, který USA reprezentoval na olympiádě, odkud si dovezl zlatou medaili za zápas ve volném stylu. Kurt Angle dokonce v amerických barvách ve wrestlingu zápasí. Profesionálními bojovníky byla ztvárněná i řada dalších postav. (Prochy38)
  • Ve scéně, kdy v televizi oznamují, že se turnaje zúčastní ruský bojovník Koba (Kurt Angle), se v roli spolukomentátora objevuje Rashad Evans, skutečný bojovník MMA zápasící pod organizací UFC, který občas jako spolukomentátor skutečně působil. Mimo to je Evans vítězem divize těžké váhy druhé řady reality show The Ultimate Fighter (od r. 2005) a bývalým šampionem UFC v kategorii Light Heavyweight. Ve studiu ESPN jsou vedle Evanse také Jonathan Anik, skutečný komentátor UFC, a Stephan Bonnar, bývalý zápasník UFC. (JardaBauer)

Související novinky

Seriálový Warrior nabírá obrysy

Seriálový Warrior nabírá obrysy

18.07.2022

Už pár měsíců víme, že režisér Gavin O’Connor (Zúčtování, Cesta zpátky) pracuje na převedení svého úspěšného MMA dramatu Warrior do seriálové podoby. Snímek z roku 2011 se tak má dočká desetidílného… (více)

Z Warriora se stane seriál

Z Warriora se stane seriál

13.09.2021

Snímek Warrior režiséra Gavina O’Connora patří mezi nejpopulárnější sportovní dramata vůbec. Film vypráví strhující příběh o střetu dvou bratrů, bývalého mariňáka Tommyho (Tom Hardy) a učitele na… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama