Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Falconica

všechny recenze uživatele

Zatim jsem jen u pilotu, ale tihle dokonalí hrdinové, co dělaj strašně efektivní činy uplně zbytečně(ano, narážim na tu podělanou knížku:-D), mě mírně s...štvou. Třeba vydržim víc než tři díly. Ale docela bych ocenila, kdyby každý pátý slovo ve scénáři nebylo "seeker":-P Nic originálního na tom neni, nenechte se zmást popisem v obsahu:-D Je to trošku kýč. Radši bych nějakou temnou fantasy plnou hajzlíků, intrik a ještě větších hajzlíků, ale dám tomu šanci. Jelikož Hra o trůny dočasně došla a o ničem dalším nevim. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1: Prvy dvojdiel vyzeral velmi slubne, na 3.bol ale asi skromnejsi rozpocet - rapidne slabsie efekty i napady. 4 - 6 ujdu. Sledujem dalej. Update: Taky ten serial, co nemam potrebu novy diel vidiet akonahle je to mozne, ale rada si ho neskor dopozeram. Mile postavy, ma to napad a v kazdom diely sa nieco deje, plus to posuva pribeh dopredu. Len niektore scenaristicke mostiky boli trochu... vtipne, ale hadam, ze kvoli predlohe. ()

Reklama

cogi 

všechny recenze uživatele

1. serie - tři hvězdičky .. námět a příběh .. klasický fantasy, až moc se od ostatních neliší. Prostě padouch a nějaký vyvolený, který ho má zabít. a celé je to umístěné do fantasy světa. Na druhou stranu musím pochválit výběr herců (z Bridgeta Regana nemůžu spustit oči ještě teď :-) .. ale chválit určitě hlavně herecké výkony. V dílu, kde měl seeker a zpovědnice dvojníky díky kouzelném zrcadlu jsem opravdu moc pobavila a když se k tomu přidal dvojník kouzelníka, tak to už jsem praskala smíchy. Co se týká průběhu série, sice se tam pomalu vyvíjí děj, ale osobně bych uvítala větší šplapání seekera padouchovi na paty. Hodnocení se možná změní po shlédnutí druhé serie. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Temná fantasy Terryho Goodkinda plná brutálního násilí a naturalismu byla společností Disney znásilněna a rozpatlána do serie, která má s knihou pramálo společného, jen proto, aby se dala natáhnout na cca 20 dílů a mohla se vysílat i odpoledne, když děti přijdou ze školy. Výsledkem je dětský dobrodrůžo seriál jen o trošku lepší než Xena a podobné. Přiznejme si, na tohle jsme všichni koukali tak do ranné puberty. Goodkindovi čtenáře to nemůže uspokojit a takový čtenář při sledování prochází psychickou torturou a vymývaním mozku. Ať žijou prachy, ale co by kdo mohl od Disney čekat, že? Až odezní zklamání, možná, že hodnocení zvýším. UPDATE: Po shlédnutí celé sezony jsem došel k závěru, že při pohledu jako na stand-alone seriál je seriál poměrně dost kvalitní a zábavný, přestože je příběh okleštěný. Nicméně mě stále mrzí že se s jednotlivými aspekty knihy jedná poněkud bezmyšlenkovitě, což vedlo k, sice povedenému a zajímavému, ale neautentickému konci sezóny. Nejvíc mě ovšem mrzí absence hlubšího rozpracování vztahu Richarda a Kahlan. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Adekvátní nástupce Xeny a Herkula. Předvídatelný děj, nedotažená logika, nevěrohodné kostýmy, spousta krásných žen s hlubokými výstřihy, plné hrsti obyčejných řadových zlých vojáků házených pod meč hlavního hrdiny(Který se často chová jako idiot). Přesně jak se na teenagerovskou fantasy sluší a patří. Díky překrásné přírodě, vkusně vybrané hudbě a hezky využitým zpomalovačkám při soubojích se na to ale docela příjemně kouká. Taková odreagovačka na vypuštění páry, když není zrovna nic jiného po ruce. PS: Goodkinda jsem "naštěstí" nečetl. Věřím, že jeho čtenářští fanoušci musí být právem pořádně naštvaní. // Nejoblibenější postava: Darken Rahl // 60% ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Dvojice hlavních hrdinů Craig Horner (Richard) a Bridget Reganová (Kahlan) se před samotným natáčením seriálu přiznala k tomu, že knižní sérii nikdy dřív nečetla. (Conspi)
  • Přestože Kahlan Amnell (Bridget Regan) v seriálu zabije desítky nepřátel, ani jednou není vidět na jejích dýkách krev. (Beckett51)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama